Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple tocmai a dezvăluit cea mai recentă inovație privind seria de ceasuri, noul Apple Watch 9, promițând o creștere semnificativă a performanței datorită cipului său de ultimă generație, S9.

Redesenată în interior, Serie 9 se mândrește cu un cip Apple silicon cu totul nou, ce aduce o creștere spectaculoasă de 60% în numărul de tranzistoare și o impresionantă îmbunătățire de viteză de 30% în comparație cu predecesorul său, cipul S8. Mai mult, dispune de un puternic motor neuronal cu patru nuclee, permițând rularea de sarcini de inteligență artificială de două ori mai rapid. Iar totuși, toate aceste îmbunătățiri vin fără a afecta durata de viață a bateriei de 18 ore, apreciată de utilizatori.

Dar asta nu este tot. Apple Watch Series 9 aduce și o opțiune de culoare nouă și remarcabilă, roz, oferind utilizatorilor o modalitate proaspătă de a-și exprima stilul în timp ce rămân conectați și activi. Această ultimă lansare continuă succesul Seriei 8, care a adus caracteristici revoluționare precum măsurarea temperaturii corporale, urmărirea ciclului menstrual, un giroscop îmbunătățit, un accelerometru cu gamă dinamică înaltă și chiar detecția accidentelor pe încheietura mâinii.

Caracteristicile noului Apple Watch 9, pe scurt:

  • Apple Watch Series 9 va fi disponibil în culorile Starlight, Argintiu, Midnight și Roz. Modelele din oțel inoxidabil sunt disponibile în culoarea Auriu și Grafit;
  • Ecran mai luminos de până la 2000 de nits;
  • Nou gest de „atingere dublă” (double țap). Atinge cu degetul arătător și degetul mare de două ori pentru a răspunde la apeluri, pentru a încheia apelurile și pentru alte funcții în diversele aplicații.
  • Siri poate accesa acum diverse date de sănătate, cum ar fi somnul și calitatea acestuia, numărul de pași și medicamentele pe care le iei. Acest feature va fi disponibil mai târziu în acest an.
  • Apple Watch Series 9 va fi construit exclusiv din metale reciclate, iar bateria va fi din cobalt reciclat.

Preț și disponibilitate Apple Watch 9

Prețul unui ceas Apple Watch 9 va începe de la aproximativ 2000 lei și va fi disponibil începând cu 22 septembrie 2023.

Cu Apple Watch Series 9, Apple continuă să împingă limitele a ceea ce pot face dispozitivele purtabile, făcându-l o dezvoltare captivantă pentru entuziaștii tehnologiei și pasionații de fitness deopotrivă. Stai pe fază pentru mai multe actualizări privind disponibilitatea și prețurile!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.