Free cookie consent management tool by TermsFeed

Scutul GSM va permite unei plăci Arduino să se conecteze la internet, să efectueze apeluri vocale, să trimită sau să primesaca SMS-uri, utilizând biblioteca GSM.  Acest scut va funcționa cu Arduino UNO direct din cutie, folosind panourile Mega, Mega ADK, Leonardo, Yun.

Ce înseamnă GSM?

GSM este un standard internațional pentru telefonie mobilă. Acronimul este prescurtarea pentru Global System for Mobile Communications.

Deseori denumită 2G, deoarece este o rețea celulară de a doua generație. Scutul GSM Arduino este un modem GSM. Din perspectiva operatorului mobil, scutul GSM Arduino arată exact ca un telefon mobil. Din perspectiva Arduino, scutul GSM Arduino arată la fel ca un modem. Printre altele, GSM acceptă apelurile vocale de ieșire și de intrare, sistemul de mesaje simple(SMS) și comunicare de date (GPRS). Pentru a utiliza GPRS pentru acces la internet și pentru ca Arduino să solicite sau să difuzeze pagini web, trebuie să obțineți numele de acces și numele de utilizator / parola de la operatorul de rețea.

Ce înseamnă GPRS?

GPRS este o tehnologie de comutare a pachetelor care reprezintă General Packet Radio Service. Acesta poate oferi rate de date idealizate între 56-114 kbit pe secundă.

Scut GSM pentru Arduino
Scut GSM pentru Arduino

Un număr de tehnologii precum SMS-urile se bazează pe funcția GPRS. Cu ajutorul ecranului GSM, este posibilă și mobilizarea comunicării de date pentru a accesa internetul. Similar bibliotecilor Ethernet și WiFi, biblioteca GSM permite Arduino să acționeze ca un client sau server, folosind apeluri http pentru a trimite și a primi pagini web.

Conectarea scutului pe Arduino UNO 

Dacă utilizezi Arduino UNO, am reușit să creem o listă de instrucțiuni pentru această procedură.

  1. Pentru a utiliza scutul, va trebui să introduci o cartelă SIM în suport. Pentru a face asta, glisează suportul de metal departe de marginea ecranului și ridică suportul în sus.
  2. Introdu cartela SIM-ul în suportul de plastic, astfel încât contactele metalice să fie îndreptate spre ecran, cu crestăturile cardului din partea superioară a suportului.
  3. Glisează SIM-ul până la capăt.
  4. Împinge cartela SIM-ul pe placă și glisează suportul metalic spre marginea ecranului pentru al fixa
  5. Odată ce SIM-ul este introdus, montează-l deasupra unei plăci Arduino.
  6. Pentru a încarcă schițe pe placă, conecteaz-o la calculator cu un cablu USB și încarcă schița cu ID-ul Arduino. Odată ce schița a fost încărcată, poți să deconectezi placa de la calculator și să o alimentezo folosind o sursă de alimentare externă.
  7. Pinii 2, 3 și 7 sunt rezervați pentru comunicarea dintre Arduino și modem și nu pot fi utilizați de schițele proprii.
  8. Când LED-ul de stare galben se aprinde, înseamnă că modemul este alimentat și poți încerca să va te conectezi la rețea.

Apeluri Vocale

Prin intermediul modemului, este posibil să efectuezi apeluri vocale. Pentru a vorbi și a auzi celălalt comunicator, va trebui să adaugi un difuzor și un microfon.

Pe partea inferioară a scutului există găuri intermediare marcate M1P și M1N. Acestea sunt știfturile pozitive și negative de intrare a vocii pentru un microfon. Orificiile etichetate S1P și S1n sunt ace de ieșire vocală pozitivă și negativă la care trebuie să conectezi un difuzor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.