Free cookie consent management tool by TermsFeed

O competiție devenită deja tradiție, EBEC – European BEST Engineering Competition – este locul în care gândirea specifică unui inginer are loc să se desfășoare atât conceptual cât și practic. Ajunsă la a 11-a ediție în Cluj-Napoca, EBEC este prezentă în alte 90 de locații din toate colțurile Europei, reunind anual 5000 de studenți viitori ingineri.

EBEC va avea loc în perioada 13-16 Decembrie la Cluj Arena

Anul acesta, EBEC va avea loc în perioada 13-16 Decembrie, la Cluj Arena. Înscrierea este destinată studenților Universității Tehnice din Cluj-Napoca, și se va face în echipe de câte patru.

În funcție de perspectiva pe care o are fiecare echipă asupra lumii inginerești, există două categorii de concurs: Case Study și Team Design. Case Study, după cum sugerează și numele, este un studiu de caz realizat pe o problemă propusă de noi, inspirată din viața de zi cu zi.

La finalul probei, echipa trebuie să își expună soluțiile ipotetice găsite și abordarea problemei, printr-o prezentare.

Team Design, în schimb, este proba destinată celor cărora le place să își desfășoare ideile într-o manieră practică, cu materiale puse la dispoziție de către organizatori. Aici, echipelor le este prezentată o serie de reguli pe baza cărora trebuie să își construiască un prototip, a cărui funcționalitate urmează să fie ulterior prezentată de fiecare. Ambele probe încurajează lucrul în echipă și gândirea cât mai deschisă.

Titlul de competiție europeană este datorat continuității probelor; echipele câștigătoare etapei locale avansează la cea regională cu studenții câștigători din România și Republica Moldova, culminând, în final, cu etapa europeană care va avea loc în Torino, Italia.

Competiția din acest an este realizată cu ajutorul partenerilor Betfair și BRD și a sponsorilor Porsche Engineering, Bosch, Emerson și Digital Transformers.

Mai multe detalii despre Board of European Students of Technology

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională, prezentă în 97 de grupuri locale din universități tehnice europene, voluntarii ghidându-se după valori precum flexibilitate, dezvoltare, învățare, distracție și prietenie.

BEST Cluj-Napoca este un astfel de grup local, fiind prezent în mediul studențesc clujean de 23 de ani. Organizând proiecte precum JobShop, BEST Training Week, cursuri de sezon în Europa și BattleLab Robotica, oferim studenților evenimente axate pe educație complementară, competiții inginerești, suport în carieră și călătorit.

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe  ebec.bestcj.ro și pe pagina de Facebook a organizației @BESTcluj.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.