Free cookie consent management tool by TermsFeed

Interact Cișmigiu organizează prima ediție a hackathonului caritabil pentru adolescenți Hack IT On! între 28 și 29 Septembrie la OK Center. Aceasta este o competiție adresată tinerilor cu vârste între 15-23 ani în care ei găsesc soluții la probleme din viața cotidiană.

Hack IT On! este un hackathon caritabil pentru adolescenți

Temele de anul acesta sunt: transportul în zona metropolitană și securitatea cibernetică. Participanții se vor întâlni pentru 2 zile că să conceapă idei de business sau aplicații software care să revoluționeze lumea în care trăim.

Printre persoanele care alcătuiesc juriul se numără:
  • Irina Scarlat – Revolut România
  • Felix Crișan – Netopia Payments
  • Ioana Frîncu – UnderDevelopment dar și oameni influenți din Erste Group și Visa România.

În dimineața de sâmbătă, competitorii vor avea șansa să se cunoască între ei, ca mai apoi să soluționeze problemele pe care le vom expune în eveniment. Următoarea zi aceștia vor avea parte de review-ul juriului și vor aduce proiectul în faza lui finală , gata să fie prezentat în cadrul pitch-ului de 10 minute pe care fiecare echipă îl va susține.

,,Acest eveniment a fost realizat în contextul în care în România nu există astfel de concursuri de tip Hackathon dedicate liceenilor si tinerilor între 15-23 ani.

La Hack IT On! concursul a fost organizat astfel încât și cel care nu are experiență în programare să poată să beneficieze de suportul echipei și al mentorului și să expună ideea de business a echipei fără să materializeze și să testeze produsul în sine. Până la urmă unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori-Travis Kalanick, fondatorul Uber nu știa C++ dar și-a pornit și clădit un imperiu digital. Cei interesați de astfel de challenge- uri ori sunt descurajați de ideea de a concura împotriva unor oameni chiar și cu 10 ani mai mari ca ei ori cred că nivelul este mult prea elevat pentru a participa.

Competitia noastra este destinata oricui, indiferent de nivelul de cunostinte antreprenoriale sau de programare!”

– Ilica Allen Christian, Fondator Hack IT On!

Echipele vor fi divizate în grupe de câte 4, care vor avea câte un mentor repartizat, acesta ajutând echipa să găsească cea mai potrivită idee pentru tema hackathonului. Aceștia vor avea la dispoziție 2 review- uri ale proiectelor cu juriul în care se vor face ajustări la formă finală a ideii / aplicației.

Secțiunile în care vor putea concura vor fi:

  • Business Idea
  • Programming / Software Development

Partenerul nostru de încredere care va găzdui sesiunea acestui Hack IT On! este hub-ul OK Center, o inițiativă CSR a OTP Bank.

Evenimentul reprezintă o premieră la nivel local și CEE, fiind primul hackathon organizat de către liceeni.

,,Este important ca elevii din ciclul liceal, viitori programatori și antreprenori să aibă oportunități în care să își arate calitățile și să fie motivați să își continue ascensiunea spre o carieră în Finanțe, Marketing, Digital Development, IT sau chiar să își pornească propria lor afacere”

– Ilica Allen Christian, Fondator Hack IT On!

Nu mai astepta! Inscrie-te pe https://bit.ly/2lyW3a8 si participa la cea mai cool competitie a acestei toamne!

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.