Junior Achievement România și Honeywell au lansat astăzi iTech Skills and Challenge, parte a programului educațional dezvoltat de Junior Achievement, JA STEM – Comunicăm cu Tehnologia. Creat special pentru elevii din clasele 5-8, proiectul va fi implementat, în mod gratuit, în mai multe școli şi cuprinde activități educaționale adaptate programei școlare. iTech Skills and Challenge va ajuta elevii să învețe programare și să folosească tehnologia pentru a-şi îmbunătăţi aptitudinile şi cunoştintele din domeniul tehnic.

Activități de tipul „learning-by-doing”

iTech Skills and Challenge este susținut de Honeywell Hometown Solutions – programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell. Proiectul include activităti educaționale de tip „learning-by-doing” (învățare prin experimentare) și este realizat în concordanță cu programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC (Tehnologia Informației și Comunicării), elaborată de Ministerul Educației Naționale pentru învățământul gimnazial.

Elevii participanți vor învăţa limbajul de programare Scratch și vor ajunge să creeze primele jocuri și personaje animate, punând astfel în practică abilităţile de lucru în echipă și gândirea critică. Anul acesta, iTech Skills se va implementa în peste cincisprezece școli din București, implicând mai mult de 1.400 de elevi din clasele gimnaziale.

„Cu acest program lansăm o nouă categorie în programele noastre, ce vizează dezvoltarea competențelor digitale. Venim cu o abordare „learning by doing” (învățare prin experimentare), care completează cu scrierea de cod folosirea tehnologiei în clasă în procesul de învăţare, prezentă deja în programele JA. Valorificăm, astfel, această oportunitate oferită de implicarea Honeywell şi venim în întâmpinarea dorinţei elevilor de a învăţa noul alfabet al acestei generaţii, astfel încât tehnologia să devină un instrument la îndemână şi uşor de folosit pentru a schimba modul în care se exprimă, caută şi găsesc soluţii la probleme”

– a declarat Ștefania Popp, CEO Junior Achievement.

Materiale simple și creative pentru profesori și elevi

Sub îndrumarea profesorilor și a consultanților voluntari din compania Honeywell, elevii vor avea ocazia să își dezvolte şi exerseze abilitățile de lucru în echipă și de comunicare printr-o abordare inovatoare a problemelor și prin identificarea unor soluții eficiente.

Materialele utilizate sunt concepute într-o formă simplă și creativă, astfel încât să fie atractive și să ajute profesorii și elevii în realizarea orelor de programare. De asemenea, pe 26 aprilie, elevii înscrişi în program vor avea oportunitatea de a participa la evenimentul „Tech Challenge Day”, în cadrul căruia vor lucra în echipe împreună cu voluntarii Honeywell pentru a găsi soluții inovatoare pe marginea unei teme date.

„Cu o prezență în România de peste 20 de ani pe segmentul de software industrial, pentru Honeywell, tehnologia și inovația stau la baza întregii noastre activități. Prin proiectele noastre, dorim să contribuim la dezvoltarea unei noi generații de tineri talentați, care să devină liderii de mâine în materie de inginerie”

– a declarat Mihai Brana, Director General Honeywell România.

Printre școlile participante în program, anul acesta, se numără: Colegiul Naţional Gh. Lazăr, Colegiul Național Grigore Moisil, Colegiul Național I.L. Caragiale, Liceul Teoretic Dante Aligheri, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, Școală Gimnazială Avram Iancu, Şcoala Gimnazială Metropolitană Arc, Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu, Școlile Gimnaziale Nr. 59, Nr. 156, Nr. 164, Nr. 169, Nr. 197, Școală Gimnazială Orizont, Şcoala Gimnazială Petre Ispirescu, Școala Gimnazială Pia Brătianu.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe jaromania.org

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.