Free cookie consent management tool by TermsFeed

Orange România lansează cea de-a șasea ediție a #SuperCoders, program care își propune să contribuie la educația digitală a tinerei generații.

Dezvoltat de Orange împreună cu Simplon România, programul #SuperCoders are trei componente:

 • Caravana SuperCoders
 • Orange Coding Competition
 • SuperCoders Online Academy

Trei etape dedicate asimilării elementelor de programare

Cele trei etape ale programului sunt concepute pentru a le oferi copiilor cu vârste între 10 și 14 ani ocazia să asimileze elemente de programare într-un mod distractiv și personalizat: la ateliere aceștia deprind noțiuni introductive, pe care să le folosească apoi în cadrul unui concurs național cu temă dată, pentru ca la final câștigătorii să intre într-o academie online pentru a învăța un limbaj mai avansat de programare.

În 2018, peste 500 de elevi cu vârste între 10 și 14 ani sunt așteptați la ateliere gratuite de coding, unde vor descoperi limbajul de programare Scratch. Cu ajutorul acestuia, vor crea animații, povestiri interactive și jocuri.

Caravana #SuperCoders ajunge anul acesta în următoarele orașe:

 • Oradea – 8 octombrie
 • Baia Mare – 10 octombrie
 • Alba Iulia – 12 octombrie
 • Brașov – 15 octombrie
 • Craiova – 17 octombrie
 • Râmnicu Vâlcea – 19 octombrie
 • Galați – 23 octombrie
 • Tulcea – 24 octombrie
 • Iași – 30 octombrie
 • Bacău – 31 octombrie

Atelierele de programare #SuperCoders au un număr limitat de 50 de locuri pe oraș, care se ocupă în ordinea înscrierilor. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina responsabilitate-sociala.orange.ro.

După ce au parcurs etapa de învăţare, în cadrul SuperCoders Coding Competition copiii vor avea ocazia să pună în practică noțiunile asimilate. Competiția națională se lansează la începutul lunii noiembrie și se adresează tuturor copiilor care au cunoștințe minime de programare prin joc. Juriul, regulamentul și condițiile de participare vor fi disponibile în luna noiembrie pe orange.ro.

Pe lângă premii distractive pentru cele trei locuri fruntașe ale competiției, primii 50 de copii care câștigă SuperCoders Coding Competition vor avea oportunitatea de a participa la cea de-a treia etapă a programului – SuperCoders Online Academy. Aceștia vor avea acces la un modul avansat de academie online de coding, ce constă în 30 de ore interactive predate de către trainerii Simplon.

Educație digitală pentru copiii de toate vârstele

Copiii accesează tehnologia de la vârste tot mai fragede, pe diverse dispozitive și canale.

Părinții își doresc ca aceștia să participe la cursuri de informatică și robotică, datorită faptului că estimează că aceste domenii sunt necesare unui viitor de succes. În acest context, programul #SuperCoders – o iniţiativă de educație digitală – își propune să stimuleze tânăra generaţie să folosească tehnologia într-un mod creativ și distractiv, în scopul învăţării limbajelor de programare şi al dezvoltării competenţelor digitale necesare atât în activitatea lor din prezent cât și pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de capacităţi.

Înscrierile la atelierele introductive de programare SuperCoders se fac pe site-ul orange.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.