Majoritatea evenimentelor din IT vizează un public larg, însă nu același lucru se poate spune despre Hack The Zone Conference & Challenges.

Evenimentul, unic în Europa, nu doar în România, este rezultatul muncii asidue a întregii echipe Hack The Zone, iar scopul lui este unul imens: de a contribui la crearea unei comunități a celor pasionați de Ethical Hacking. Acesta se adresează doar celor din industria IT ce pot face față cu succes simulării unui atac cibernetic, interesați să-și dovedească abilitățile de pen-testing, scripting, crypto și social engineering.

Hack The Zone Conference & Challenges este o mare provocare. Având ca sursă de inspirație Cicada 3301, prima ediție a evenimentului are loc anul acesta în București, în luna octombrie, cuprinzând două etape: Challange-urile și Conferința.

Hack The Zone Conference & Challenges
Hack The Zone Conference & Challenges

Fiind organizat în luna declarată de Uniunea Europeană „Cyber Security Month„, acesta nu doar că dorește să găsească cel mai talentat White Hat din țară, ci vrea să atragă atenția asupra sensibilității domeniului securității IT și asupra provocărilor cu care acesta se confruntă în prezent.

Hack the Zone: challenge-uri care te ajută să-ți dovedești abilitățile de WhiteHat

Pe 12 și 13 octombrie, toți cei interesați să afle care este senzația simulării unui atac cibernetic (realizat de White Hackers, desigur), au ocazia să se provoace cu diverse challenge-uri de grade de dificultate diferite, de la easy, la hard. Acestea presupun deplasare prin București, în diferite Geo Location – Capture the Flag fiind denumirea care definește cel mai bine aceste probe.

Odată rezolvată prima provocare, participantul primește hint-uri pentru următoarea și tot așa!

Este necesar ca acesta să dețină atât abilități tehnice, cât și sociale, deoarece pe traseu va descoperi alte mici obstacole menite să-l deruteze și să-l facă să ajungă mai greu la obiectivul final: demonstrarea abilităților sale. Desigur, pe lângă recunoașterea faptului că este cel mai bun White Hat din țară, câștigătorul va primi și suma de 3000 de euro, posibil chiar și alte premii.

Evenimentul se va dovedi plin de surprize, încă de la început. Mergând pe ideea că cel mai bun ia totul, echipa Hack The Zone a decis ca în cazul în care există doi participanți în proba finală, câștigătorul să fie ales pe principiul ‘best timing wins’. Important!

Înainte de a se lansa în competiție, participanții trebuie să cunoască foarte bine regulile, disponibile gratuit pe hackthezone.com.

O conferință dedicată pasionaților de Ethical Hacking

Cea de-a doua parte a evenimentului, conferința, are loc pe 17 și 18 octombrie în Crystal Palace Ballrooms, Calea Rahovei 198A, sector 5, și are scopul principal de a crea o comunitate a celor interesați de Ethical Hacking.

În cadrul acesteia, speakeri de top din industria IT vor aborda diverse subiecte, de la cele generale, legate de industria securității IT, la sensibilitățile acestui domeniu și noi metode prin care atacurile cibernetice pot fi oprite. De asemenea, cei care participă au ocazia să interacționeze cu reprezentanții unor business-uri de renume, pot participa la diverse activități și chiar găsi job-uri potrivite abilităților lor.

La finalul celor două zile, organizatorul va anunța marele câștigător. Însă nu înainte de a prezenta pas cu pas cum trebuiau rezolvate toate challenge-urile. 

Participă și tu la Hack The Zone Conference & Challenges

Dacă ești interesat să participi la acest eveniment, să-ți dovedești și să-ți îmbunătățești abilitățile, poți descoperi informații suplimentare pe hackthezone.com.

Participă la prima astfel de mare provocare din Europa și câștigă marele premiu. Biletele pentru Hack The Zone Conference & Challenges sunt disponibile până pe 9 octombrie pe iabilet.ro, așa că nu sta prea mult pe gânduri.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.