Telekom Romania anunţă lansarea ediției cu numărul 9 a programului „Bursele Telekom”, prin care urmărește să identifice și să susțină financiar 5 tineri cu rezultate academice excepționale.

Susținere financiară pentru 5 studenți din anul I pe perioada unui an universitar

Programul este deschis studenților admiși într-o instituție de învățământ superior din România, aflați în anul I, învățământ la zi, profil real, la specializările automatică și calculatoare, cibernetică, informatică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații și tehnologia informației.

Susținerea financiară este în valoare de 1.900 de lei lunar pentru fiecare student, sumă acordată în perioadele ianuarie – iunie și octombrie – decembrie 2019.

„Programul Bursele Telekom reprezintă deja o tradiție prin care Telekom Romania susține și încurajează performanța tinerilor în educație.

Această susținere este deosebit de importantă, în contextul în care România ocupă locul 20 în rândul statelor membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește absolvenții de facultăți din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), cu un indice al economiei și societății digitale (DESI) în anul 2018 de 14.4%, în scădere cu 2.2 procente față de anul 2017 și la o diferență de 4.7 procente față de media europeană.

Ne dorim ca programul Bursele Telekom să ofere tinerilor șansa de a-și urma pasiunea pentru domeniul studiat, să fim partenerul și sprijinul de care au nevoie la început de drum” 

– a declarat Florina Șerban, Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.

Ediţia 2018 a programului „Bursele Telekom” se desfăşoară în perioada 1 noiembrie – 14 decembrie 2018, astfel:

 • 1 – 30 noiembrie 2018, ora 23.59 – înscrierea candidaților pe burseletelekom.ro
 • 12 decembrie 2018 – anunţarea celor 10 finaliști
 • 14 decembrie 2018 – sesiuni de interviuri cu juriul „Bursele Telekom”, ediția 2018
 • 14 decembrie 2018 – anunţarea celor 5 studenți câștigători

Juriul „Bursele Telekom” este format din profesioniști din domeniul resurselor umane și al comunicării și cadre didactice universitare de specialitate, astfel:

 • Cristina Bazavan – Blogger, fost redactor șef revista Tabu, jurnalist Europa FM, Radio 21
 • Emil Cazacu – Profesor Doctor Inginer, Facultatea de Inginerie Electrică, Universitatea Politehnica din Bucureşti
 • Mihaela Perianu – Fondator şi Managing Partner, AIMS Executive Search & Consulting
 • Claudiu Gura – Mentor CoderDojo Romania, consultant IT cu experiență în companii multinaționale
 • Sorin Psatta – Lector, Facultatea de Jurnalism şi Stiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti și Integrated Communication Director, Graffiti BBDO România
 • Mihai Comșa – Recruitment, Assessment and Employer Branding Supervisor, Telekom Romania
 • Mihai Popa Radu – Managing Partner, Seeds for Success

Bursele Telekom” este un program de responsabilitate corporativă al Telekom România, organizat cu scopul de a identifica tineri cu potențial de lideri, pasionați de domeniul pe care şi l-au ales pentru studiu, cu rezultate şcolare foarte bune şi obiective de carieră foarte bine stabilite, care s-au remarcat prin proiecte extracurriculare şi activităţi de voluntariat.

Programul a fost lansat în anul 2010 și a susținut an de an studenți cu performanţe deosebite în domeniul lor de studiu. Până în prezent, 105 bursieri, studenți la universități de prestigiu din România, au beneficiat de susținere financiară din partea Telekom.

Mai multe detalii despre programul „Bursele Telekom” sunt disponibile pe burseletelekom.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.