Free cookie consent management tool by TermsFeed

Alita: Battle Angel este filmul american de acțiune cyberpunk din 2019 produs de James Cameron și Jon Landau. A fost regizat de Robert Rodriguez și are la bază seria manga cu același nume sau Gunnm în limba japoneză. Filmul s-a aflat în dezvoltare încă din 2003, dar a fost amânat în repetate rânduri din cauza muncii lui Cameron la filmul Avatar. Astfel, lungmetrajul a ajuns în cele din urmă să fie realizat în 2016, după ani de dezvoltare internă. Povestea este plasată într-un viitor post-apocaliptic și urmărește povestea lui Alita, un cyborg care încearcă să își descopere identitatea și amintirile. Filmul a primit recenzii mixte din partea criticilor, dar a fost lăudat pentru efectele sale vizuale. A avut încasări de peste 85 de milioane de dolari la nivel național și 404 milioane de dolari la nivel mondial, devenind unul dintre filmele cyberpunk cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Care va fi povestea în Alita Battle Angel 2?

Alita: Battle Angel a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. Întreaga intrigă a acestuia s-a aflat în jurul protagonistei, Alita, care renaște într-un corp nou, fără nicio amintire a trecutului ei. Felul în care încearcă să-și cunoască propria identitate a captivat publicul până la final. Deși unii spectatorii au simțit că povestea s-a încheiat, mulți au dorit să afle mai multe despre originea personajului misterios. Astfel, în Alita Battle Angel 2 ne putem aștepta să avem parte de o poveste cu totul nouă, care va duce franciza într-o direcție complet diferită. Însă, rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla sau nu, fiindcă este clar că echipa din spatele continuării își asumă un risc prin schimbarea modului în care abordează povestea din Alita Battle Angel 2.

Când va fi lansat Alita Battle Angel 2?

Din păcate, este dificil să găsim un răspuns în acest moment. Potrivit Box Office Mojo, costurile de producție s-au ridicat la aproximativ 170 de milioane de dolari americani. La nivel mondial, filmul a avut încasări de puțin peste 400 de milioane de dolari. Având în vedere bugetul și costurile de marketing care nici măcar nu au fost incluse în acesta, rezultatul poate fi descris mai degrabă ca o dezamăgire. În acest context, nu ar trebui să fie o surpriză dacă filmul nu va avea o continuare.

În ceea ce constă studioul, primul film a fost lansat sub brand-ul 20th Century Fox. De atunci, însă, Disney a preluat studioul, ale cărui titluri vechi și viitoare operează sub noul nume 20th Century Studios. Astfel, nu știm sigur dacă Disney este entuziasmat de ideea unei continuări. La urma urmei, Marvel și Star Wars pot genera venituri de peste trei ori mai mari decât „Alita” cu un singur film. Așa că rămâne de văzut când și dacă Alita Battle Angel 2 va fi lansat.

Cine face parte din distribuție în Alita Battle Angel 2?

În cazul în care filmul va putea fi realizat, fanii pot conta cu siguranță că Rosa Salazar și Christoph Waltz vor reveni. Salazar este actrița principală și, fără ea, filmul și-ar pierde farmecul. Ea și Waltz și-au exprimat deja în trecut dorința de a juca împreună în rolurile Alita și Dr. Dyson Ido dacă va exista o continuare.

În plus, sunt șanse mari ca Edward Norton să se întoarcă în rolul răufăcătorului principal Nova. În cea mai mare parte a primului film, personajul său a fost unul de fundal, care abia în ultimul moment a fost dezvăluit. Așadar, este foarte posibil ca și Norton să fi semnat un contract care îl obligă la o continuare. Pe de altă parte, există și șanse să fie înlocuit, deoarece nu a fost văzut dezvăluit decât spre final.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

2 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.