Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare Enola Holmes 2 probabil este întrebarea pe care ți-ai pus-o imediat ce ai terminat prima parte, Enola Holmes (2020), a cărei popularitate a luat avânt încă din momentul lansării pe Netflix. Bazat pe prima carte din seria omonimă de ficțiune pentru adolescenți, scrisă de Nancy Springer, filmul urmărește povestea Enolei Holmes (Millie Bobby Brown), sora legendarului detectiv Sherlock Holmes, o tânără aventurieră extrem de inteligentă care, într-o lume a bărbaților, încearcă să-și găsească mama dispărută în circumstanțe bizare. Fanii filmului și-au dorit cu insistență o continuare a poveștii, în special din moment ce sfârșitul primei părți a lăsat multe întrebări fără răspuns, ceea ce ar da undă verde filmului Enola Holmes 2. Cu o distribuție extrem de bună (Louis Partridge, Helena Bonham Carter, Henry Cavill și, bineînțeles, Millie Bobby Brown), filmul a ajuns rapid la inima fanilor care așteaptă cu nerăbdarea următoarea parte a seriei.

Dacă te întrebi când apare Enola Holmes 2, vrei să știi mai multe despre viitorul film, posibila poveste și intrigă, atunci ai ajuns unde trebuie. Dată fiind cererea intensă, Netflix a anunțat, în mod oficial, prin intermediul unei postări pe Twitter, în luna mai a anului trecut, că, într-adevăr, filmul va avea o continuare. Mai mult decât atât, filmările pentru aceasta au fost finalizate în luna ianuarie a acestui an ceea ce înseamnă răspunsul la întrebarea când apare Enola Holmes 2 nu poate fi decât: destul de curând, să sperăm. Deși nu au fost confirmate prea multe informații privitoare la așteptările pe care să le avem de la următoarea parte a seriei, se speculează că va fi vorba despre mai multă acțiune și mai multă dramă, implicit mai puțin romance și povești de dragoste. După cum bine știți, la sfârșitul primului film Enola era deja dornică de o nouă aventură, cel puțin asta se înțelege din monologul ei de final: „Acum văd că a fi singură nu înseamnă că trebuie să fiu singură. Mama nu și-a dorit niciodată asta. Ea a vrut ca eu să îmi găsesc libertatea, viitorul, scopul. Sunt detectiv, criptograf și un salvator al sufletelor pierdute. Viața mea este doar a mea. Iar viitorul depinde de noi”!

Când apare Enola Holmes 2?

Update: Data lansării „Enola Holmes 2” a fost confirmată ca fiind 4 noiembrie 2022. Se știa faptul că filmările pentru a doua parte a seriei s-au terminat pe data de 7 ianuarie 2022, și că Netflix a anunțat că filmul face parte din linia de distribuție a anului 2022. Așadar, vestea cea bună a venit, și nu putem decăt să așteptăm cu nerăbdare luna noiembrie pentru a vedea mult așteptata continuare a poveștii mult îndrăgitei Enola Holmes, jucată de actrița Millie Bobby Brown.

Trailer oficial Enola Holmes 2

Millie Bobby Brown a postat pe contul său oficial de Instagram un fel de teaser trailer al filmului (minutul 1.06), alături de alte apariții din acest an. Clipul o arată pe Enola alergând prin Londra, în următoarea misiune periculoasă și efervescentă, dar în imagini apare și Sherlock (Henry Cavill), spunând că „aici, misterul marchează o aventură extraordinară”. Și, pe data de 17 august a postat trailer-ul oficial „Enola Holmes 2”, pe platforma YouTube, confirmând și data apariției celei de-a doua părți.

Enola Holmes 2, Trailer Oficial Netflix, Sursa: YouTube

Actorii din Enola Holmes 2

Referitor la distribuția următoarei părți din film, cu siguranță ne așteptăm ca Millie Bobby Brown, popularul star din Stranger Things, să reapară în rolul Enolei, eroina noastră cu spirit detectivist. Pe 13 mai 2021, aceasta și-a anunțat revenirea pe platoul pe filmare, drept personaj principal al filmului, printr-o postare pe Instagram. Într-un interviu, Millie Bobby Brown și-a exprimat entuziasmul de a-și relua, în sfârșit, rolul îndrăgit al Enolei: „Abia aștept să colaborez, din nou, cu familia mea care înseamnă Enola Holmes! Această eroină ocupă un loc special în inima mea – este puternică, neînfricată, inteligentă și curajoasă! Aștept cu nerăbdare ca fanii să se poată bucura, cât mai rapid, de călătoria ei!”

Revenirea lui Henry Cavill în rolul lui Sherlock Holmes a fost, de asemenea, anunțată la începutul anului 2021, iar câteva luni mai târziu actorul a postat pe Instagram faptul că filmările pentru rolul său au fost finalizate. Starul din The Witcher a afirmat: „M-am distrat atât de mult jucând acest rol. A fost ceva la care nu mă așteptam deloc, într-adevăr, însă pur și simplu m-am îndrăgostit de personajul meu și de oamenii care l-au creat”. De asemenea, Helena Bonham Carter, cea care o interpretează pe mama Enolei în primul film, va apărea în a doua parte, însă revenirea lui Sam Claflin (Mycroft Holmes) nu a fost, încă, confirmată. Totuși, nu putem crede că startul din Peaky Blinders, care joacă un rol esențial în dezvoltarea Enolei, nu va apărea în Enola Holmes 2.

De asemenea, Netflix a confirmat revenirea lui Louis Partridge în rolul Lordului Tewksbury, în timpul evenimentul anual dedicat fanilor, TUDUM, din 25 septembrie 2021. Câteva zile mai târziu, în aceeași lună, Netflix a publicat o listă cu alți câțiva membri ai distribuției, fără a dezvălui, însă, rolurile lor: David Thewlis, Susan Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster, Hannah Dodd, Abbie Hern, Gabriel Tierney, Serrana Su-Ling Bliss, Laurence Ellerker. Privitor la echipa din spatele filmului, Harry Bradbeer și Jack Thorne vor rămâne, în continuare, regizor, respectiv scenarist, precum și producători executivi ai continuării, motiv pentru care ne așteptăm să reîntâlnim aceeași atmosferă și culoare locală a cadrelor filmului.

Enola, Sherlock și Mycroft discutând lângă tren
Millie Bobby Brown, Henry Cavill și Sam Claflin

Despre ce va fi Enola Holmes 2?

Dacă ar fi să ne luăm după cronologia seriei de cărți scrise de Nancy Springer, a doua din serie se numește Cazul doamnei Stângace (tradusă, la noi, la Editura Humanitas, Colecția Junior), deoarece prima carte, Cazul marchizului dispărut, este ecranizată foarte fidel. În cel de-al doilea film, Enola este din nou nevoită să fugă de fratele său, faimosul detectiv Sherlock, în timp ce se ascunde sub haine și nume de împrumut în Londra cea plină de mistere. Însă, de data aceasta este vorba despre cazul dispariției lui Lady Cecily, o fată de familie bună care, în schimb, duce o viață dublă. Lăsând în urmă nimic altceva în afară de câteva planșe în cărbune, desenate cu mâna stângă, Enola știe că timpul nu este de partea ei și că, mai mult decât atât, s-ar putea să ajungă să dezvăluie mai multe despre sine însăși decât ar trebui. Oare va reuși ea să-și păstreze secretul identității și să o găsească, în timp util, pe Lady Cecily. Sau va ajunge să-și piardă ceea ce prețuiește cel mai mult – propria libertate?

Potrivit sinopsisului oficial comunicat de către Netflix, Enola Holmes 2 ne-o va prezenta pe eroină mult mai profund infiltrată în lumea detectivistă, deoarece acum ea a devenit „detectiv de închiriat, precum legendarul ei frate, Sherlock, Enola Holmes ocupându-se de primul ei caz oficial pentru a găsi o fată dispărută – Lady Cecily – în timp ce scânteile unei conspirații periculoase aprind un mister complex care necesită ajutorul prietenilor – și al lui Sherlock Holmes însuși – pentru a-l dezlega”.

Unde a fost filmat Enola Holmes 2?

Dinamica de filmare a fost foarte asemănătoare cu cea a primei părți, Enola Holmes fiind filmat atât în interiorul unui studiu, cât și în diverse locații speciale din Marea Britanie. Când a început producția filmului, studiourile Shepperton au servit loc principal de producție și filmare, iar unele scene au fost trase chiar în anumite locuri din Londra. Alte locații de filmare au inclus Surrey și Hankley Common, precum și o zonă din orașul Hull care a fost transformată, efectiv, într-o Londră a Epocii Victoriene. Compania de producție a filmului a recrutat chiar și persoane obișnuite din aceste zone pentru a apărea drept trecători în film.

După cum am spus deja, Enola Holmes 2 se află sub regia lui Harry Bradbeer, care a lucrat și la Fleabag și Killing Eve. Când a fost întrebat, în septembrie 2020, despre posibilitatea unei continuări, respectiv când apare Enola Holmes 2, regizorul a spus: „Știu destul de multe lucruri pe care nu le pot divulga încă. Dar sunt deosebit de încântat de celelalte lucruri pe care (Enola) le va face. Este un personaj atât de extraordinar încât vom scoate la iveală tot ce e mai bun din ea. Și, credeți-ne, are multe secrete. Mai sunt încă multe probleme de rezolvat în această familie disfuncțională care, de altfel, trăiește într-o țară la fel de disfuncțională”. Micahel Dreyer, Ali Mendes, Paige Brown, Alex Garcia, Joshua Grode și Mary Parent fac parte, de asemenea, din echipa de producție a filmului.

Fotogratie din aer Shepperton Studios
Studiourile Shepperton au servit loc principal de producție și filmare

Cine este Millie Bobby Brown, care va juca în Enola Holmes 2?

Probabil nici nu mai are nevoie de prezentare, întrucât Millie Bobby Brown este cunoscută, în primul rând, datorită personajului Eleven pe care îl interpretează în Stranger Things. Când a apărut serialul care i-a adus faima internațională și a propulsat-o în carieră, Bobby Brown avea doar 12 ani. Se pare, de fapt, că Millie Bobby Brown a fost parte integrantă în crearea filmului Enola Holmes, care i-a oferit actriței șansa de a-și valida primul ei rol de producător. Într-un interviu, ea a spus: „Am avut o presimțire că vreau să dau viață cărților. Am dus primul volum la studioul Legendary Pictures și am explicat premisa acestuia și de ce, de fapt, cred că ar trebui să prezentăm lumii această poveste”. Vorbind despre personajul Enolei, Millie Bobby Brown a spus că „povestea ei este despre teamă, singurătate dar, în cele din urmă, reușește să își găsească scopul în viață, să-și înțeleagă puterea. Aceasta este povestea maturizării, a devenirii, a construirii unui om puternic, curajos, determinat. Eu am trecut prin asta, de aceea rezonez cu Enola Holmes în foarte, foarte multe feluri”.

Millie Bobby Brown, actrița din Enola Holmes
Millie Bobby Brown, faimoasa actriță din Stranger Things, interpretează pe Enola Holmes

Unde pot vedea Enola Holmes 2?

Din moment ce prima parte a filmului a apărut pe platforma de streaming video Netflix, și a doua va fi disponibilă tot pe Netflix. Dacă nu ai văzut până acum prima parte din serie, poate ar trebui să o faci. Încă este disponibilă, în momentul scrierii acestui articol, în grila de filme de pe Netflix.

Filmul Enola Holmes, disponibil acum pe Netflix
Enola Holmes, disponibil în acest moment pe Netflix

Cam asta este tot ce știm despre următoarea parte din serie. Acum, că ai aflat data când apare Enola Holmes 2 și povestea filmului, tu ce părere ai? Crezi că va merita așteptarea? Nouă ne-a plăcut foarte mult prima parte și o așteptăm pe nerăbdare pe următoarea, pe data de 4 noiembrie 2022. Așteptăm părerile tale în secțiunea de comentarii!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.