Free cookie consent management tool by TermsFeed

„Furiosa” este unul dintre cele mai așteptate filme din perioada următoare. Acest personaj a impresionat în „Mad Max: Fury Road”, iar studioul de producție a decis că este cazul să lanseze un prequel cu numele „Furiosa”. Lansarea este așteptată pentru data de 24 mai 2024.

„Furiosa” și-a făcut debutul ca fiind unul dintre personajele principale din Mad Max: Fury Road, unde a fost interpretată de Charlize Theron. Personajul a avut un caracter puternic și a arătat-o pe Charlize Theron capabilă să joace și ain astfel de roluri.

Având în vedere că povestea personajului nu a fost exploatată la maxim în precedentul film, regizorul George Miller a lucrat intens pentru a realiza viitorul proiect. „Miller a căutat să răspundă la întrebări despre cum era viața personajului în idilicul Green Place, de ce a fost scos din grupul de femei războinice cunoscut sub numele Vuvalini și cum a devenit războinicul pe care îl întâlnim în Fury Road”, a scris New York Times.

Tot ce știm până acum despre filmul Furiosa

Anya Taylor-Joy este noua Furiosa

Chiar dacă Theron a avut o prestație apreciată în precedentul film, Warner Bros a anunțat încă de pe 13 octombrie 2020 că Anya Taylor-Joy va fi în rolul Furiosei pentru acest rol. Înaintea ei, pe listă au mai fost și Jodie Comer și Taylor Joy.

„Mă simt atât de onorată și încântată, sunt recunoscătoare să fac parte din Furiosa. Sunt așa de fericită. Este mult de muncă, dar mă străduiesc să-i egalez pe cei din echipă. Există mult entuziasm și mult respect pentru creatorii acestei lumi nebune de personaje”, a afirmat Anya Taylor-Joy.

Pe lângă ea, din distribuție au mai fost confirmați și Chris Hemsworth și Tom Burke. Acesta din urma l-a înlocuit pe Yahya Abdul-Mateen II, care nu a fost disponibil pentru acest rol.

„Să fiu parte din Furiosa este un moment extraordinar pentru mine pentru că am crescut uitându-mă la Mad Max, așa că este ceva special pentru mine. Este o mare onoare, multă presiune, dar este vorba despre o presiune incitantă care este cu siguranță motivatoare”, a afirmat Hemsworth.

De ce nu va fi Charlize Theron în rolul Furiosa

Deși a făcut un rol excelent în Mad Max: Fury Road în pielea Furiosei, Charlize Theron nu a fost aleasă și pentru acest prequel. Motivul este foarte simplu: noul film este axat pe povestea din tinerețe a Furiosei, iar Charlize Theron nu mai putea interpreta rolul din motive evidente, având deja o vârstă respectabilă.

S-a discutat și despre posibilitatea de a folosi anumite efecte speciale în așa fel încât Theron să fie întinerită, dar până la urmă s-a ales o altă actriță. Theron s-a arătat dezamăgită că nu va face parte din noul film, fiind atașată de acest rol.

„Îl respect pe regizorul George Miller și mai mult după ce am lucrat cu el. Este un maestru și nu-i doresc decât bine. Este puțin sfâșietor, cu siguranță. Îmi place cu adevărat acel personaj și sunt atât de recunoscătoare că am avut o mică parte în creionarea acestui personaj. Va fi mereu un personaj la care mă voi gândi tot timpul cu drag. Evident, mi-ar plăcea să văd că această poveste continuă”, a afirmat Theron pentru revista People.

Mad Max: Fury Road, un film de succes

Mad Max: Fury Road a apărut în 2015 și a avut un succes comercial important, încasările fiind de 375 de milioane de dolari, la un buget de până în 185 de milioane de dolari. Pe lângă Charlize Theron, din distribuție au mai făcut parte Tom Hardy, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne și Rosie Hungtington Whiteley. Regia îi aparține lui George Miller și a fost apreciată de critici.

Trailer oficial Mad Max: Fury Road

Filmul a avut nu mai puțin de zece nominalizări la gala Premiilor Oscar și a câștigat la șase categorii, un record pentru anul respectiv. Succesul filmului a dus ulterior și la apariția altor produse. Este vorba despre o revistă de benzi desenate apărută în 2015, care a fost lansată în patru nume și s-a axat pe personajele din film. De asemenea, unul dintre cele mai tari sloturi din ultima perioadă este Mad Max Fury Road, pe care compania Section8 Studio l-a lansat în mai 2021. Printre simbolurile acestui joc se află personajele principale din film, precum Imperator Furiosa, Max Rockatansky, Immortan Joe, Nux, Fragile și Capable.

În aceste condiții, este de înțeles de ce Furiosa este așteptat cu mare interes și se anunță a avea deja un succes comercial destul de mare. Va fi filmat în Australia, iar premierul statului New South Wales, Gladys Berejiklian, a anunțat că acesta va fi cel mai mare film realizat vreodată în această țară.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.