Free cookie consent management tool by TermsFeed

O vacanță în Insulele Maldive înseamnă o experiență exotică și luxuriantă, în una dintre cele mai unice destinații din lume! Țara este formată dintr-un vast lanț muntos vulcanic, antic și scufuntat. Întinderea infinită a oceanului din jurul insulelor Maldive creează o adevărată imagine de basm, această țară fiind 99% apă și doar 1% pământ. Vârfurile lanțului subacvatic au dus la formarea celor 1000 de insule. Aproximativ 200 dintre acestea sunt locuite, iar aproape 100 dintre ele au fost dezvoltate ca stațiuni turistice de lux.

Anual, peste 1,5 milioane de turiști vizitează insulele maldiviene, care se bucură de vreme caldă pe tot parcursul anului și de o temperatură medie de 28°C. Temperaturile apei variază între 26°C și 29°C și oferă oportunități unice de scufundări și sporturi pe apă, precum și restaurante și locuri de cazare subacvatice. Aici te poți bucura de viața marină chiar din camera ta, prin renumitele podele de sticlă sau poți sări în ocean din propriul balcon. Apa este de un albastru turcoaz mai limpede decât oriunde în lume, iar resorturile duc luxul la un nivel inegalabil.

Dacă plănuiești o vacanță spre țara insulelor scăldate de soare, pot să te ajut cu 20 de destinații de vis din Maldive.

Insula Vaadhoo

Această insulă a primit numele de Insula Stelelor, deoarece după apusul soarelui, pare că tot cerul înstelat se reflectă în valurile marii, dând acesteia aspectul cerului nocturn luminat de stele. Această imagine aproape ireală face ca oceanul să pară amestecat cu cerul înstelat. Fenomenul se întâmplă la sfârșitul lunilor de vară, datorită creșterii fitoplanctonului sau a creaturilor marine care strălucesc în întuneric. Poti agita apa și, dacă planctonul este prezent, acesta va stropi în jur lumini albastre, creând o priveliște fascinantă.

Vaadhoo este înconjurat de un recif care îl protejează de valurile puternice și de curenții oceanici. Acest lucru îți permite să înoți în siguranță și să experimentezi diverse sporturi acvatice. Cel mai popular pe insulă este caiacul la apus, de unde se poate observa cel mai bine peisajul suprarealist al culorilor apusului, reflectandu-se peste ocean.

Marea Stelelor – Insula Vaadhoo, Maldive

Plaja Artificială

Maldive este dotată cu plaje incredibile, binecuvântate cu o frumusețe naturală. În mod ironic însă, Male nu avea o plajă proprie. Pentru a rezolva această problemă a fost realizată o plajă artificială. Această este cunoscută datorită priveliștilor uluitoare, iar la prima vedere, plaja nu pare deloc a fi una artificială. Aici te poți bucura de activități acvatice și de plimbări relaxante pe plajă în timp ce admiri apusul pitoresc, iar zonele de relaxare, grătarele și cafenelele sunt un refugiu perfect pentru pasionații de mâncare.

Cu o multitudine de activități disponibile în ceea ce privește plaja și divertismentul, Plaja Artificială se dovedește a fi unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Maldive cu familia.

Plajă Artificială Maldive are formă de semilună
Plajă Artificială Maldive. Sursa: Trip.com

Restaurant subacvatic Sea – Anantara, Kihavah – Maldive

Complexul de lux este situat pe insula Kihavah Huravalhi din Maldive, la o jumătate de oră de călătorit cu hidroavionul din Aeroportul Internațional Male. Sea este unul dintre singurele restaurante subacvatice din lume cu o cramă premiată. Tu vei lua masa în cel mai suprarealist decor, cu cele mai rafinate mâncăruri, în timp ce un pește clovn te examinează printr-un geam. Rechinii de recif înoată prin adâncurile albastre, chiar sub ochii tăi. Sea oferă prânzuri tip bufet mediteranean, înconjurat de vederea uimitoare asupra vieții marine.

Sea este unul dintre singurele restaurante subacvatice din lume cu o cramă premiată.
Restaurant subacvatic Sea din Maldive. Sursa: Travel Centre Maldives

Muraka – Insula Rangali Maldive

Pentru o experiență unică, descoperă The Muraka, o locație de lux, prima de acest fel, pe două niveluri, cu un dormitor matrimonial scufundat la mai mult de 16 metri sub nivelul mării, în Oceanul Indian. Doar imaginează-ți cum este să te relaxezi într-un acvariu doar al tău, în adâncul mării, iar oriunde ai privi, să fii înconjurat de captivanta viață marină, chiar din confortul patului tău.

Este o experiență unică în viață, care te plasează alături de frumusețea coralilor și a bancurilor de pești colorați, într-un mod pe care nu l-ai crezut niciodată posibil. Aceasta este casa vietăților marine, care acum poate deveni și casa ta.

Dormitor matrimonial scufundat din Muraka, Maldive
Dormitor matrimonial scufundat. Sursa: Pursuitist

Soneva Jani

La stațiunea de lux Soneva Javi se poate ajunge cu un zbor pitoresc de 40 de minute cu hidroavionul direct de la Aeroportul Internațional Malé, cu o plimbare de 60 de minute cu barca cu motor de la Soneva Fushi sau printr-o croazieră de jumătate de zi de la Soneva Fushi la bordul Soneva în Aqua.

Aici se află un adevărat paradis acvativ, unde poți observa delfinii într-o croazieră la apus, poți planta chiar tu corali cu ajutorul unui biolog marin sau poți explora ele mai bune recife ale atolului cu maeștri experimentați în scufundări. Tot aici se află și bungalouri de lux situate deasupra apei, iar fiecare vilă are deschidere spre propria sa zonă de lagună albastră, în care poți ajunge alunecând pe un tobogan. Acestea sunt dotate, de asemenea, și cu o piscină privată, însă cel mai spectaculos element îl reprezintă acoperișul. Doar cu atingerea unui buton, tavanul dormitorului se glisează, ceea ce îți oferă priveliștea cerului chiar din confortul patului.

Soneva Jani din Maldive

Como Cocoa

Una dintre stațiunile de lux din Maldive, Como Cocoa Island, localizată pe South Male oferă nenumărate posibilități de destindere. Aici, poți avea parte de liniște și intimitate, plimbându-te pe nisipul moale, ca de mătase, sau pur și simplu te poți relaxa pe o masă de masaj, privind la oceanul de un azuriu hipnotic.

De asemenea, poți încerca snorkeling-ul, înconjurat de abundența vieții marine. Stațiunea dispune de vile pe apă și pe uscat, inspirate din din bărcile de pescuit tradițional maldiviene și reprezintă întruchiparea unui ecosistem natural.

Como Cacoa Islanda se număra printre cele 20 de destinații de vis din Maldive
Stațiune de lux Como Cocoa Island. Sursa: blackpridebaltimore.org

Rasdhoo

Decorul tropical liniștit și stațiunile spectaculoase vor cuceri pe oricine, însă și sub valuri ne așteaptă o experiență de neratat. Atolul Rasdhoo este o insulă locuită a Maldivelor și este capitala diviziei atolului Atif. Frumoșii atoli adăpostesc o varietate de animale marine și recife izolate pline de specii pelagice interesante, inclusiv rechini.

Scufundările în Rasdhoo sunt considerate un paradis pentru scafandri, deoarece se pot întâlni cu o multitudine de viețuitoare marine, cum ar fi anghile, o gamă largă de specii de pești, rechini (în special rechinii ciocan), delfini și țestoase.

Laguna Rasdhoo se număra printre cele 20 de destinații de vis din Maldive
Laguna Rasdhoo. Sursa: Maldives Magazine

Insula Biyadhoo

La doar 30 de minute de aeroport se află un paradis tropical împrejmuit de apele turcoaz ale Oceanului Indian. Situată în atolul Male de Sud, insula Biyadhoo oferă o privire fascinantă asupra frumuseții simple, dar uluitoare a Maldivelor. Insula are o vegetație luxuriantă, formată din bananieri, cocotieri și plantații de mango. Este o destinație ideală atât pentru cuplurile care vor să își petreacă luna de miere, cât și pentru vacanțele de familie. Culorile magice ne încântă privirea, începând de la răsărit, diminețile au o strălucire unică și valuri liniștite, iar serile se sfârșesc în nuanțe de portocaliu, roșu și violet.

 Bananieri, cocotieri și plantații de mango se găsesc în Insula Biyadhoo
Bananieri, cocotieri și plantații de mango în Insula Biyadhoo. Sursa: Auchan Voyages

Insula Fihalhohi

Insula Fihalohi este amplasată într-un loc în care priveliștea captivantă a Oceanului Indian și frumusețea tropicală a insulei este un cadru constant. Fihalhohi din Maldive este paradisul absolut, ideal pentru o evadare pe insulă.

Stațiunea este situată la doar 40 de minute de Aeroportul Internațional Male și se remarcă prin stilul său arhitectural, care combină în mod rafinat cultura insulelor maldiviene cu modernitatea. Aici, vei găsi lagunele limpezi precum cerul de vară, plaje cu nisip alb și palmieri, ceea ce creează o atmosferă senină. Acestea sunt elementele ce fac din Insula Fihalhohi unul dintre locurile de poveste din Maldive.

Insula Fihalhohi din Maldive
Priveliștea spre Oceanu Indian și frumusețea tropicală a insulei. Sursa: Wanderlust Holidays

Excursie submarină DeepFlight

Explorați Rezervația Biosferică a Maldivelor, aflată sub conducerea UNESCO în primul Super Falcon 3S pentru 3 persoane de la DeepFlight. Acestea sunt cele mai performante submarine din lume, au formă de avion și poți zbura cu unul dintre ele pentru a pătrunde în lumea de sub ape. 

Cu un pilot profesionist la bord, poti trece peste formațiunile de corali și poți vedea numeroase specii de pești, rechini, pisici de mare și țestoase în unul dintre cele mai impresionante ecosisteme ale lumii. Nava se poate scufunda la o adâncime de 37 de metri și oferă o priveliște de 360 de grade asupra lumii subacvatice magice din Maldive.

Submarin în formă de avion
Super Falcon 3S pentru 3 persoane de la DeepFlight, Sursa: Coral Glass Media

Insula Maafushi

Este posibil să îți alegi o destinație către paradisul din Maldive atunci când ai un buget redus? Cu siguranță! Pentru o lungă perioadă de timp, Maldive a fost accesibilă doar celor care sunt dispuși să plătească sume destul de mari pentru a se bucura de sejururi exotice pe aceste insule. Din fericire, acest lucru s-a schimbat, iar dovadă este Insula Maafushi din atolul de Sud, la doar 27 km distanță de Male. Aproximativ 2700 de oameni trăiesc aici, pe una dintre cele mai mari și populare insule din Maldive.

Distrusă în urma tsunamiului din 2004, aceasta a fost reconstruită complet și cu toate că nu dispune de opulența specifică resorturilor luxuriante ale surorilor ei, acesta ne uimește prin simplitate și frumusețea plajelor și a palmierilor. Zona de plajă de pe Maafushi este împărțită în două părți de un dig. Plaja din Sud este destinată relaxării, iar cea din Nord este ocupată de amatorii sporturilor nautice și a scunfundarilor. Tot aici există mai multe hoteluri și restaurante unde mâncarea este de-a dreptul delicioasă.

Buget redus pentru Insula Maafushi din Madlive
Insula Maafushi. Sursa: Trip.com

Atolul Addu

Există o parte din Maldive necunoscută de mulți. Aceasta este o zonă insulară, răspândită de-a lungul unui lanț de atoli din Oceanul Indian. Mulți atoli sunt nelocuiți, în timp ce alții sunt ocupați doar de stațiuni de lux. Atolul Addu este cel mai sudic din Maldive și singurul din această zonă. Se află la 535 de mile distanță de capitala Male.

Explorează cuceritoarea insula Gan, unde te poți încânta cu priveliștea cuceritoare a oceanului, poți face snorkeling în golf, având șansa de a înota împreună cu numeroase vietăți marine. Pasionații pot alege să meargă chiar și într-un tur de pescuit. Dacă ești în căutarea frumuseții specifice insulelor maldiviene și a naturii sălbatice și îți dorești să te bucuri de ele fără să fii nevoit să plătești sume prea mari, alege o vacanță spre Atolul Addu, o stațiune unică și pitorească, ce merită explorată.

Există o parte din Maldive necunoscută de mulți - Addu Atoll
Addu Atoll, un loc necunoscut. Sursa: Alibabuy.com

Anantara Dhigu

Anantara Dhigu din Maldive îți va depăși toate așteptările. Insula se află în centrul Maldivelor și este situată pe atolul Male de Sud, la doar 21 km de Aeroportul Internațional Male. Insula Dhigu este locul perfect pentru o escapadă, fie că este o lună de miere sau o vacanță în familie.

Aici, aventurile te așteaptă pe nisipurile argintii, unde îți poți găsi activități atât pe mare, cât și în adâncul ei. O stațiune de lux din Maldive, unde poți face surf începând de la vila ta cu piscină privată până la plajă sau te poți încânta cu scuba diving, pescuitul tonului și multe altele.

Anantara Dhigu

Insula Soarelui

Insula Soarelui din Maldive este una dintre cele mai prestigioase destinații de insulă tropicală. Această este o insulă privată, ce are plaje cu nisip alb și un complex de bungalouri de închiriat, fiind amplasată pe una dintre cele mai mari insule din Maldive. Locul feeric adăpostește o biodiversitate și o viață marină înfloritoare.

Sun Island Resort & Spa este o stațiune de lux, unde frumusețea naturală se îmbină cu designul interior vibrant. Înconjurată de palmierii de nucă de cocos, acest paradis Maldivian te invită să experimentezi locul unde opsitalitatea oferă cele mai rafinate experiențe și unde vei avea o abundență de oportunități ce te ajută să te reconectezi cu natura.

Acest loc este foarte popular în rândul familiilor, datorită atât dimensiunii sale, cât și numeroaselor activități oferite, cum ar fi fotbalul și canotajul. Există, de asemenea, un program de divertisment plin de karaoke și muzică live. Într-o grădină retrasă de pe insulă te poți încânta tratamente spa pentru revitalizare, sesiuni de yoga la apus sau planuri de detoxifiere personalizate, toate fiind concepute pentru a hrăni mintea, trupul și sufletul.

Este o insulă privată, ce are plaje cu nisip alb și un complex de bungalouri de închiriat.
Insula Soarelui, o plajă privata de lux. Sursa: followmetomaldive.com

Patinoarul din Maldive

Cred că ultimul lucru la care te-ai aștepta atunci când călătorești spre o insulă paradisiacă ar fi să găsești acolo un patinoar în aer liber. De altfel, primul de acest fel din Maldive. Poreclit Ice Ice Maybe, patinoarul de 170 de metri pătrați se află în stațiunea Jumeirah Vittaveli, situată la aproximativ 20 de minute de mers cu barca de capitala Male.

Construit chiar pe plajă, poți merge să înoți în apele tropicale și apoi să faci patinaj imediat după sau invers. Ce poate fi mai tare după câteva ore petrecute pe plajă, decât să ieși din apă de un albastru turcoaz, să încalți o pereche de patine și să pornești să faci piruete pe gheață, în jurul priveliștii plajei tropicale.

Patinoar din Maldive 1
Patinoar în aer liber – Maldive. Sursa: The Ozen Collection

Reciful de Banane

Banană Reef face parte din atolul Male de Nord. Este faimos printre scafandri încă de demult, fiind unul dintre primele locuri de scufundări de pe Insulele Maldive. Pe fundul oceanului se găsesc peșteri uimitoare, stânci maiestuoase și încântătoare bariere de corali. Banana Reef este, de asemenea, populat de rechini, baracude, pești veveriță, nenumărate specii de pești și rechini inofensivi.

Curenții calmi și prietenoși, împreună cu vizibilitatea excelentă datorată limpezimii apei se dovedesc a funcționa foarte bine pentru scafandrii amatori, care își doresc să exploreze zona. Este, de asemenea, ideală și pentru scafandrii experimentați care vor să se aventureze aici, deoarece pot avansa la adâncimi mai mari pentru a se bucura de întreaga lumea vie ce se adăpostește sub ape.

Reciful de Banane din Maldive

Insula Hulhumale

Insula Hulhumale este poziționată în sudul atolului Male de Nord din Maldive și reprezintă o combinație între nostalgia trecutului și fiorii viitorului. Această insulă artificială este situată la aproximativ 8 kilometri de coasta de nord-est a orașului Male și a fost creată pentru a se diminua aglomerația din Male, dar și pentru a face loc dezvoltării comerciale și industriale viitoare. Întreaga insulă se întinde pe o suprafață masivă de 188 de hectare și este alcătuită dintr-un amestec încântător de viață urbană și insulară.

Pe partea de Est a insulei există o întindere nesfârșită de plajă perfectă cu nisip alb, cu ape calme și puțin adânci, perfecte pentru familiile cu copii. În Hulhumale te poți aventura pe străzile colorate și înguste ale orașului sau poți trece prin piața locală pentru a te delecta cu fructe proaspete. Savurează o cafea de calitate într-una dintre numeroasele cafenele drăguțe sau vizitează barurile locale.

Insula Hulhumale este artificiala.
Insula artificială Hulhumale. Sursa: RLB

Huvafen Fushi

Huvafen Fushi sau Insula Viselor este o stațiune insulară de lux și se află la 30 de minute de mers cu barca de la aeroport. Odată ajuns aici, oriunde ai privi, ești înconjurat de ocean. Acesta se întinde până la orizont, ispitind turiștii să exploreze recifele de corali cu posibilitățile nelimitate de snorkeling, sporturi acvatice și scufundări. Resortul Huvafen Fushi este destinat exclusiv adulților și deține primul spa subacvatic din lume.

Dacă preferi să stai deasupra apei, 12 bungalouri Lagoon au terase la soare pe două niveluri și piscină proprie, podea de sticlă deasupra oceanului și jacuzzi. Amplasat în propria lagună, insula este practic țara minunilor unde linia dintre ocean și cer este aproape insesizabilă.

Stațiune insulară de lux – Huvafen Fushi

LUX* North Male Atoll

LUX* North Male Atoll este o stațiune unde se ascunde un paradis orbitor cu vile penthouse, cu arhitectură atrăgătoare și interioare inspirate de ocean, dar și spații proiectate pentru a te distra și relaxa. Locația este situată în atolul North Male de pe insula Olhahali, unde poți ajunge cu barca de lux în 45 de minute sau cu un scurt zbor de 15 minute, cu hidroavionul de la Aeroportul Internațional Velana.

Stațiunea în sine iese în evidență prin conceptul său modern și locația excelentă. LUX* North Male Atoll Resort se poate caracteriza prin luxul suprem, acesta oferind vile care sunt împărțite pe două sau trei niveluri, piscină privată și o terasă pe acoperiș cu vedere la lagună.

Surprizele continuă cu un bar pe acoperiș, un club pe plajă și un cinematograf mare. În ceea ce privește activitățile de pe insula, aici vei putea experimenta atât parasailing, surfing, scufundări, cât și plimbări cu bicicletă, yoga acvatic sau spa. Referitor la locurile de luat masă, acestea variază de la cele mai elegante la cele intime. Micul dejun tip bufet este foarte divers, de la supă asiatică până la croissante proaspăt preparate la comandă, vafe și ouă.

Restaurantul Glow oferă meniu internațional, INTI servește mâncăruri peruviane-japoneze, iar Glow Bar servește gustări ușoare și cocktailuri locale. Beach Rouge oferă cocktailuri în zona de lounge, Café LUX* servește cafea proaspătă pe tot parcursul zilei, iar The Barium oferă o experiență culinară unică, inconjurat fiind de acvariu uimitor cu pești colorați.

Stațiune de lux din Maldive
Paradis cu vile penthouse. Sursa: TCS Reisen

Insula Male

Dacă ești în căutarea unei scufundări și în cultura și istoria Maldivelor, ar trebui să vizitezi și capitala, insula principală a acestora, orașul Male. Acesta se situează pe vârful cel mai sudic al atolului Male de Nord (atolul Kaafu), chiar vizavi de Aeroportul Internațional din Maldive. În Male se află portul principal din Maldive, precum și centrul comercial al țării.

Orașul mai găzduiește o importantă moschee a țării și numeroase alte repere de interes. Dintre acestea, cele mai cunoscute de vizitatori sunt Marea Moschee de Vineri, Stingray Point, Fish Market, Plaja artificială, Monumentul Victoriei, Piața Male, Muzeul și Stradă Suvenirurilor.

Cu multe clădiri înalte, restaurante și numeroase magazine, capitala Maldivelor este soluția ta în cazul în care ai nevoie să faci cumpărături sau vrei să te bucuri de o masă gustoasă, înainte sau după vacanța mult visată. Capitala Maldivelor nu se aseamănă cu insulele locale din Maldive, aceasta fiind la fel ca un oraș. Cu toate acestea, dacă vei călători în una din insulele maldiviene, o excursie de o zi în Male merită pe deplin.

Insula Male, capitală Maldive

Există o mie de motive pentru a face o excursie în Maldive. Mulți oameni au caracterizat acest loc drept cel mai romantic de pe pământ. Unii spun că oceanul din jur este printre cele mai frumoase din lume. În orice caz, se poate spune că nimeni nu a fost vreodată dezamăgit de Maldive, deoarece știe să ne uimească ca niciun alt loc din lume. Pentru a te convinge, am pregătit pentru tine un material cu 20 de destinații de vis din Maldive, pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când plănuiești o evadare în paradis.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.