Free cookie consent management tool by TermsFeed

După nouă ani, cinci sezoane și cincizeci și unu de episoade, Rick și Morty este încă un serial foarte popular care nu se va încheia prea curând. Chiar și cu sezonul 6 și cu sezoanele 7 și 8 la orizont, co-creatorul Dan Harmon a menționat că i-ar plăcea să vadă serialul atingând 1000 de episoade. În timp ce așteptăm ca aventurile lui Rick și Morty să continue, am decis să aruncăm o privire asupra episoadelor difuzate până acum și să alegem câteva dintre preferatele noastre. De la primul episod și până la cel mai recent, există o mulțime de momente grozave de care ne-am și încă ne putem bucura. Așadar, iată care sunt cele mai bune episoade din Rick and Morty pe care credem că ar trebui să le vizioneze oricine dorește să aibă parte de o animație originală, creativă și umoristică.

Sezonul 4 Episodul 5: Rattlestar Ricklactica

La fel ca multe episoade din Rick și Morty, „Rattlestar Ricklacta” are o grămadă de intrigi ciudate care nu par să funcționeze împreună, dar, incredibil, o fac. În „Rattlestar Ricklacta”, Morty începe, fără să vrea, un război în timp în stil Terminator cu o planetă de șerpi. El le arată dovada existenței vieții pe alte planete atunci când înlocuiește un astronaut cu un șarpe din magazinul de animale de companie de pe Pământ, iar acest lucru se traduce cumva prin faptul că șarpele-Skynet și șerpii-Terminatori caută răzbunare.

În timp ce Rick și Morty încearcă cu disperare să oprească fluxurile de șerpi răzbunători care apar din diferite axe temporale pe peluza lor, incompetența lui Jerry atinge noi culmi atunci când își pierde pantoful și începe să plutească. Ca să-l salveze, Rick îl face să plutească neutru timp de 10 ore pentru a putea pune luminițele de Crăciun fără să moară – dar numai dacă reușește să-și păstreze ambii pantofi în picioare.

Acest episod este alegerea noastră numărul unu pentru că este practic imposibil să te uiți la el și să nu te distrezi. Terminatorii șerpi ai lui Morty, linia temporală întortocheată, lupta lui Jerry pentru a fi crezut în abilitatea sa de a pune lumini sau de a purta pantofi ca o persoană normală – toate acestea pe un fundal de vacanță cu muzică grozavă – acest episod este plin de ciudățenii.

Rick și Morty deghizați în șerpi
Sezonul 4 Episodul 5: Rattlestar Ricklactica, Rick și Morty deghizați în șerpi

Sezonul 2 Episodul 4: Total Rickall

În episodul „Total Rickall” din Rick și Morty, personajele eponime trebuie să se confrunte cu o infestare de paraziți telepatici. Aceste creaturi parazite se agață de creierul gazdei lor, făcându-i pe aceștia să experimenteze amintiri false ale unor momente fericite petrecute cu cei dragi. Pe măsură ce paraziții se înmulțesc, ei creează din ce în ce mai multe amintiri false, ceea ce face ca gazdei să-i fie greu să determine ce este real și ce nu. În cele din urmă, Rick și Morty reușesc să identifice și să distrugă paraziții, dar nu înainte ca aceștia să provoace un mare haos. Acest episod este o explorare amuzantă și inteligentă a naturii memoriei și a realității, și cu siguranță a lăsat pe fani râzând și gândind mult timp după ce s-a terminat.

Morty, Rick, Beth, Summer
Sezonul 2 Episodul 4: Total Rickall, Morty, Rick, Beth și Summer

Sezonul 1 Episodul 4: M. Night Shaym-Aliens!

Această aventură surpriză a lui Rick și Jerry are loc într-o simulare pe calculator creată de Zigerioni, extratereștrii escroci care urmăresc rețeta lui Rick pentru materia întunecată concentrată. Jerry a fost răpit din greșeală împreună cu Rick, dar, spre deosebire de socrul său, nu-și dă seama că se află într-o simulare. În schimb, el crede că este un zeu al publicității atunci când sloganul său „Hungry for Apples” devine un mare succes în lumea falsă. În timp ce Zigerionii devin din ce în ce mai frustrați de incapacitatea lor de a extrage rețeta de la Rick, Jerry continuă să se bucure de statutul său de zeu. Cu toate acestea, toate lucrurile bune trebuie să aibă un sfârșit și, în cele din urmă, simularea începe să cedeze. Cu ajutorul unei gândiri rapide din partea lui Rick, tatăl și ginerele reușesc să evadeze înapoi în realitate.

Rick și Zigorienii
Sezonul 1 Episodul 4 M. Night Shaym-Aliens! – Rick pus la încercare intr-o dublă simulare

Sezonul 4 Episodul 10: Star Mort Rickturn of the Jerry

Sezonul 4 din Rick și Morty a fost unul dintre cele mai bune sezoane de până acum, iar finalul sezonului „Star Mort Rickturn of the Jerry” este un final solid pentru un sezon aproape perfect. În acest episod, aflăm că Rick a creat, de fapt, o clonă a lui Beth în episodul din sezonul 3 „The ABC’s of Beth” și vedem cât de dură poate fi Beth. În timpul luptei sale cu versiunea animată a lui Jerry, ea ne arată că este mai mult decât capabilă să aibă grijă de ea însăși – și de Rick. În timpul luptei sale împotriva resurecției Federației Galactice, ea descoperă un dispozitiv în gât care se declanșează prin apropiere. Crezând că acesta este modul lui Rick de a o împiedica să se întoarcă, ea îl scoate și se întoarce acasă pentru a-l confrunta.

Beth și clona ei
Sezonul 4 Episodul 10: Star Mort Rickturn of the Jerry

Sezonul 1 Episodul 5: Meeseeks and Destroy

Sezonul 1 Episodul 5: Meeseeks and Destroy este unul dintre cele mai emblematice episoade din Rick și Morty. În acest episod, incompetența lui Jerry duce la crearea unei specii complet nouă – Meeseeks. Rick le prezintă lui Jerry, Beth și Summer cutia Meeseeks – o cutie care invocă creaturi numite Mr. Meeseeks, al căror scop este să ajute o persoană cu o sarcină și apoi să dispară imediat din existență. Meeseeks reușesc să le ajute pe Beth și Summer cu cererile lor aparent complicate, dar se întorc repede împotriva lui Jerry când își dau seama cât de incompetent este. Episodul este amuzant și oferă o perspectivă profundă asupra psihicului acestor creaturi. De asemenea, prezintă unul dintre cele mai memorabile citate din serial – „Existența este durere!” – care rezumă perfect situația dificilă a unui Meeseks.

Beth, Summer, Jerry, un Meeseks, Rick și Morty
Sezonul 1 Episodul 5: Meeseeks and Destroy – Rick le explică funcționalitatea cutiei Meeseeks

Sezonul 3 Episodul 3: Pickle Rick

Episodul începe cu Rick care se transformă literalmente într-o murătură pentru a evita să meargă la terapia de familie. Deși la început poate părea o premisă amuzantă, situația ia rapid o întorsătură negativă când Rick se trezește blocat în această formă. În curând își dă seama că trebuie să găsească o modalitate de a scăpa înainte ca timerul de pe seringă să expire și să fie transformat la normal. În timp ce se luptă să se elibereze, vedem secvențe din trecutul său întunecat și motivele pentru care a ales să se izoleze de familia sa. În cele din urmă, „Pickle Rick” este un episod care e atât amuzant, cât și sfâșietor, arătându-ne că până și cei mai deștepți dintre oameni pot avea defecte.

Pickle Rick
Sezonul 3 Episodul 3: Pickle Rick – Aventurile lui Rick transformat în murătură, invitați speciali Danny Trejo și Susan Sarandon

Sezonul 3 Episodul 4: Vindicators 3: The Return of Worldender

Acest episod din sezonul 3 ne aruncă în mijlocul unei povești cu supereroi fără prea mult context sau istoric. Rick și Morty sunt chemați să se alăture Vindicatorilor, pentru ceea ce ei cred că este o adunare a acestei echipe de supereroi, dar după ce Rick nu face niciun efort pentru a-și ascunde disprețul față de grup, își dau seama rapid că el nu a mai făcut parte cu adevărat de foarte mult timp din echipă. Acest lucru pune bazele unui episod hilar, plin de acțiune, aventură și, bineînțeles, multe râsete. Pentru context, Vindicatorii sunt un grup de eroi haotic, fiecare cu propriile abilități unice, și este clar că nu prea știu ce să facă cu Rick. Dar, pe măsură ce se aventurează în bârlogul dușmanului lor, Worldender, devine clar că vor avea nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi.

Vindicatorii, Morty și Rick leșinat cărat de Crocubot
Sezonul 3 Episodul 4: Vindicators 3: The Return of Worldender

Sezonul 3 Episodul 7: The Ricklantis Mixup

În „The Ricklantis Mixup”, în sfârșit, aruncăm o privire mai profundă asupra societății formate în întregime din Ricks și Mortys din diferite dimensiuni. Vedem o campanie prezidențială în curs de desfășurare, cu un Morty drept candidat. Acest episod ne oferă multe informații despre funcționarea Cetății și despre modul în care Rick și Morty interacționează unul cu celălalt în această societate unică. Este clar că fiecare Rick de aici este foarte diferit de cei pe care suntem obișnuiți să-i vedem, și că au propria lor cultură și mod de viață distinct. Acest episod este un must-see pentru orice fan Rick și Morty, deoarece oferă o privire fascinantă asupra unei laturi foarte diferite a îndrăgitelor personaje.

Un grup de Rick
Sezonul 3 Episodul 7: The Ricklantis Mixup, grup de Rick adunați să-și susțină candidații
Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.