Free cookie consent management tool by TermsFeed

Serialul Wednesday își datorează popularitatea nu doar scenariului foarte bun, ci și rolului interpretat de personaje. În cea mai recentă adaptare a Familiei Addams, Wednesday are de-a face cu numeroase personaje mai mult sau mai puțin amuzante, de-a lungul încercării sale de a supraviețui la Academia Nevermore. Timp de decenii întregi, Familia Addams a reușit să încânte fanii cu „estetica” ei înfricoșătoare, dar definită de un farmec macabru, acea „plăcere nevinovată” care întotdeauna va avea un loc special în inimile publicului. De altfel, numeroase strategii viabile de marketing s-au conturat în jurul conceputului livrat de membrii familiei, iar reușita este evidentă – Wednesday, cel mai recent serial, deși are personaje îndeajuns de diferite față de „cele originale”, a devenit cel mai vizionat serial în limba engleză de pe Netflix, captând rapid atenția telespectatorilor.

În așteptarea Wednesday sezonul 2, haideți să ne reamintim puțin care sunt printre cele mai importante personaje din serialul Wednesday (atenție, urmează spoilere în ceea ce privește acțiunea și evoluția primului sezon).

Tyler Galpin (Hunter Doohan) – un personaj simpatic, dar nu prea

Tyler Galpin din serialul Wednesday
Tyler Galpin (Hunter Doohan)
Sursă fotografie: menshealth.com

La o primă vedere, Tyler Galpin pare a fi un personaj simpatic, nu? Are un trecut traumatizant, ajungând rapid la inimile publicului. Este fermecător, iar afecțiunea sa față de Wednesday pare autentică, emoționantă. Un băiat simplu dintr-un orășel restrâns, răbdător și înțelegător, care se împrietenește cu Wednesday și îi este alături – cei doi aproape că împărtășesc o poveste dintre cele mai frumoase. Totuși, Tyler va străluci abia în episodul opt, când „adevărul” iese la iveală. Aici, toate amenințările, zâmbetul sinistru, atitudinea, se potrivesc magistral cu tonul întunecat al serialului – în timp ce fanilor li se dă knockout de ceea ce află. Din aceste motive, credem cu tărie că sezonul 2 din Wednesday chiar se va întâmpla, întrucât avem nevoie de răspunsuri; de altfel, mizăm și pe popularitatea „exacerbată” a acestui serial.

Xavier Thorpe (Percy Hynes White) – un personaj greu încercat, dar puternic

Xavier Thorpe serial Wednesday
Xavier Thorpe (Percy Hynes White)
Sursă fotografie: youtube.com

Xavier Thorpe, artistul de la Nevermore, este un personaj enigmatic, ciudățel am putea spune, în cea mai mare parte a sezonului. El simte instantaneu o atracție pentru Wednesday, și pe tot parcursul serialului luptă pentru prietenia și afecțiunea ei. Dat fiind faptul că este tăcut și are o aură misterioasă, acest lucru o determină pe Wednesday să îl acuze, în mod greșit, că criminalul este el. Chiar dacă îi rănește sentimentele de multe ori, Xavier continuă să îi dovedească, fără a renunța, prietenia, rămânându-i alături. Hynes White face un rol formidabil, convingător, care din cauza naturii conflictuale a sentimentelor sale trăiește o adevărată dramă. Durerea prezentă pe chipul său atunci când este dus la închisoare este aproape palpabilă, pe măsură ce realizează de trădarea făcută de Wednesday – în sezonul viitor, vrem să-l vedem și mai mult pe Xavier, întrucât suntem siguri că încă mai are mult de spus și făcut.

Pugsley Addams (Isaac Ordonez) – un personaj care are potențialul de a fi dezvoltat

Pugsley Addams Wednesday Netflix
Pugsley Addams (Isaac Ordonez)
Sursă fotografie: screenrant.com

Cu toții suntem de acord – Pugsley Addams ar trebui să apară mult mai des pe micile ecrane. El este fratele mai mic, foarte timid, al lui Wednesday și cu siguranță nu greșim când spunem că este cel mai normal membru al acestei familii bizare. Deseori agresat, luat peste picior, fără abilități de autoapărare, fricos și temător, Pugsley chiar are o inimă mare și primitoare, mai ales când vine vorba de familia sa pe care o iubește și la care ține enorm. Isaac Ordonez face un rol grozav, și tot ce vrea el este ca rudele sale să se înțeleagă și să trăiască în condiții de pace. Putem spune că suntem dezamăgiți că Pugsley nu a avut mai multe apariții în seriale, întrucât rolul pe care l-a jucat Ordonez a adăugat un strop de culoare, poate și un pic de umanitate și inocență – atât de necesare unei povești pline de chestii bizare și mult, mult suspans.

Donovan Galpin (Jamie McShane) – șeriful care trebuie să se ocupe de toate

Donovan Galpin Wednesday
Donovan Galpin (Jamie McShane)
Sursă fotografie: reelmockery.com

Șeriful Donovan Galpin este tatăl lui Tyler Galpin, un tip destul de suspicios (față de Addams Wednesday, în mod special), dar și interesant datorită poziției sale în comunitate. Cu toții au așteptări de la el – să protejeze nu doar Jericho, ci și Academia Nevermore (lucru care îl irită, de altfel, destul de tare). Chiar și așa, el face tot ce-i stă în putință pentru a da de urma creaturii misterioase din pădure, înainte ca aceasta să facă și alte victime. McShane face un rol fantastic, întruchipând un arhetip: funcționarul public care încearcă să își facă treaba, complăcându-se într-o situație, în ciuda trăirilor personale. Wednesday îi dă bătăi de cap pe parcursul întregului sezon, dar Galpin, calm și determinat, face tot ce trebuie pentru a descoperi monstrul. Abordând cu fidelitate rolul său, McShane face un portret realist al unui om distrus care, în ciuda tuturor șanselor, face tot ce-i stă în putință pentru a-și duce la bun sfârșit misiunea. Ne place, tocmai din acest motiv ne dorim să-l vedem și mai mult în următorul sezon.

Marilyn Thornhill (Christina Ricci) – personajul de care ne-a fost dor cel mai tare

Marilyn Thornhill serial Wednesday
Marilyn Thornhill (Christina Ricci)
Sursă fotografie: dmtalkies.com

Revenirea Christinei Ricci în „universul Addams” a fost o mare încântare pentru toți fanii, după ce, anterior, a jucat rolul lui Wednesday Addams (1991, 1993). A fost suficient pentru ca fanii să aibă în vedere și mai mult acest serial, îndrăgostindu-se instantaneu de personajul ei. Figura caldă, pozitivă, grijulie, aproape maternă, în rolul primei profesoare (aparent) normale a școlii Nevermore reușește să-i păcălească foarte bine pe telespectatori – până când totul iese la iveală și, în fine, ne dăm seama că nimic nu este ceea ce ar fi părut. Când se dovedește că profesoara de botanică este, de fapt, descendenta lui Joseph Crackstone, Laurel Gates, personajul ei capătă noi conotații – întunecate, malefice, criminale, dictonul ei călăuzitor fiind „răzbunarea”. Planul ei de a-l reînvia pe Crackstone o face să fie, de fapt, angrenajul din spatele tuturor relelor care s-au întâmplat de la bun început.

Unchiul Fester (Fred Armisen) – poate cel mai bizar personaj din serial

Unchiul Fester din Wednesday
Unchiul Fester (Fred Armisen)
Sursă fotografie: tvinsider.com

Fester Addams este acel unchi zăpăcit pe care ni-l amintim cu toții. Chiar dacă nu este prezent în serial pentru mult timp, pur și simplu acaparează fiecare scenă în care apare, datorită carismei sale ciudate. De altfel, Armisen joacă un rol electrizant, impecabil, în rolul lui Fester, care pare că nu vrea decât să provoace, în permanență, răutăți. Totuși, Fester este și foarte grijuliu, extrem de săritor față de nepoata sa, Wednesday, și știm că Wednesday nu are încredere în mulți dintre adulții din serial – totuși, Fester este mereu acolo, un catarg de care să se țină și pe care poate conta oricând. Acest maestru al artelor întunecate este întotdeauna acolo pentru a face o magie astfel încât să o ajute pe Wednesday în aventurile ei de detectiv. Un personaj a cărui carismă neconvențională ne-a vrăjit încă din prima clipă.

Larissa Weems (Gwendoline Christie) – pe cât de autoritară, pe atât de vulnerabilă

Compilație de secvențe cu Larissa Weems

Directoarea Larisa Weems este, în mare parte a timpului, un personaj vesel și misterios. Trebuie să recunoaștem că Gwendoline Christie face o interpretare magnifică în rolul femeii care vrea să salveze reputația școlii, în timp ce încearcă, de asemenea, să ascundă și niște secrete, amintiri pe care ar vrea să le uite. Concentrându-se pe succesul ei drept director la Nevermore, și nu pe „rolul de școlăriță cu inimă frântă” (care a fost cândva, când a frecventat Nevermore), Larissa Weems este strictă, dar nicidecum lipsită de inimă. Ea chiar speră cu adevărat că Wednesday își va găsi în sfârșit locul la Nevermore. Interpretarea lui Weems este autentică, iar dispariția ei chiar a stârnit griji în rândul publicului telespectator; chiar dacă nu este chiar cea mai caldă persoană, Weems este grijulie și chiar își iubește elevii și școala la conducerea căreia se află – este atât de grijulie încât este gata să-și sacrifice viața în încercarea de a o aduce pe Laurel în fața justiției, ajutată de Wednesday.

Morticia Addams (Catherine Zeta-Jones) – o prezență rece, dar obsedantă și glamour

Morticia Addams
Morticia Addams (Catherine Zeta-Jones)
Sursă fotografie: radiotimes.com

Chiar dacă mulți fani ai filmelor Familia Addams preferă interpretarea lui Anjelica Hutson, nu putem nega că rolul lui Catherine Zeta-Jones este formidabil. Face o treabă excelentă în rolul unei femei care ascunde un secret întunecat, această prezență rece, obsedantă și hipnotizantă. În ciuda tragediilor din trecutul ei la Nevermore, Morticia vrea neapărat ca Wednesday să-și găsească în sfârșit locul – relația dintre Morticia & Wednesday este, de fapt, o parte integrantă majoră a acestui serial, iar Catherine Zeta-Jones surprinde perfect emoțiile unei mame dedicate, îngrijorate, exasperate, care speră ca al ei copil să se integreze. Încă de când apare, ne dăm ușor seama că Morticia este mai mult decât ceea ce lasă să se vadă – are și ea secretele ei, normal, care ajung să iasă la lumină în momente cheie ale serialului.

Enid Sinclair (Emma Myers) – o prietenie improbabilă, însă esențială

Enid Sinclair serial Wednesday
Enid Sinclair (Emma Myers)
Sursă fotografie: nme.com

Când, inițial, Wednesday o întâlnește pe noua ei colegă de cameră, Enid Sinclair, probabil toți ne-am așteptat ca acestea să nu se împrietenească vreodată. Cu toate acestea, pe măsură ce am înaintat în serial, am fost încântați de farmecul efervescent al Emmei Myers, apropiindu-se tot mai mult de Wednesday, într-o prietenie improbabilă. Myers joacă un rol impresionant, Emma fiind un personaj care a ajuns rapid la inimile publicului. Deși Enid știe că până și Wednesday are un suflet, și chiar dacă este rănită și tratată într-un anumit fel, rămâne o prietenă adevărată care este mereu acolo când Wednesday are nevoie – și, da, se pare că deseori are nevoie. Pentru că încearcă să se apropie de Wednesday și să-i ofere prietenia ei, Enid este, fără doar și poate, unul dintre cele mai personaje ale serialului, chiar dacă la început poate părea insuportabilă.

Bianca Barclay (Joy Sunday) – autoprocalmata „Queen B”

Bianca Barclay Queen B
Bianca Barclay (Joy Sunday)
Sursă fotografie: deadline.com

Bianca, de la începutul serialului, pare o fată rea și arogantă care, într-un scenariu clișeic, are ceva împotriva „tipei noi”. Wednesday și Bianca nu se potrivesc încă de la început, încă din momentul meciului de scrisă. Totuși, pe măsură ce povestea evoluează și înaintăm în acțiune, publicul află mult mai multe despre ea, descoperă adevărul despre trecutul ei, relația cu Xavier și relația disfuncțională cu mama ei. Spre final, ea chiar o ajută pe Wednesday să îl învingă pe Crackstone, salvând școala. Așadar, un fel de „rău necesar” care, în cele din urmă, se dovedește a avea o inimă caldă și bună. Așteptăm să vedem mult mai multe în viitorul sezon, precum și să aflăm ce ascund colegii din Nevermore, după spusele mamei ei.

Eugene Ottinger (Moosa Mostafa) – un prieten ca nimeni altul

Eugene Ottinger
Eugene Ottinger (Moosa Mostafa)
Sursă fotografie: reddit.com

Un mândru membru al clubului de apicultură de la Nevermore, Eugene este tipul acela tocilar, dar care are o inimă bună și primitoare. Unul dintre primii prieteni adevărați ai lui Wednesday, Eugene este unul dintre cele mai loiale și normale personaje din serial. Atunci când Hyde îl atacă și intră în comă, o vedem pe Wednesday cum, în sfârșit, începe să-și manifeste emoțiile, recunoscând că ține la anumiți oameni din viața ei. Cu toții ne-am bucurat atunci când, la finalul sezonului, el s-a trezit și, în ciuda dorinței mamei sale, s-a grăbit să-și ajute prietenii. Normal, nu putem uita epicul moment în care și-a folosit albinele pentru a o doborî pe Laurel Gates.

Thing (Victor Dorobanțu) – o chestie cu o personalitate debordantă

Thing Mânuță Wednesday
Thing (Victor Dorobanțu)
Sursă fotografie: today.com

În ciuda faptului că este o mână (dar nicidecum o simplă mână), Thing s-ar putea să fie de fapt unul dintre personajele favorite ale fanilor Familia Addams. Aliat important al lui Wednesday, un fel de „busolă morală” a acesteia, Thing chiar pare să țină la Wednesday, dorindu-i binele și fiindu-i alături în cele mai grele momente, chiar dacă Wednesday deseori pare iritată de ceea ce Thing face. În cea mai mare parte, Thing fură spectacolul, cum s-ar spune. A fost interpretat de Victor Dorobanțu, care reușește să dea viață și personalitate personajului folosindu-și mâna (și, evident, tehnologiile și efectele speciale aferente), imprimându-i un spectru de emoții reale.

Wednesday Addams (Jenna Ortega) – un personaj absolut magistral & monumental

Wednesday Addams
Wednesday Addams (Jenna Ortega)
Sursă fotografie: deadline.com

Având în vedere că serialul se concentrează în jurul ei, purtându-i și prenumele, Wednesday Addams era menită de la bun început să fie cel mai iconic personaj al serialului. Jenna Ortega, de altfel, face un rol fabulos, intrând perfect și fidel în rolul personajului titular. Fidelă celorlalte iterații ale lui Wednesday, Jenna Ortega surprinde perfect expresiile acestea, nehotărârea, acele grimase gotice caracteristice lui Wednesday Addams, dar și expresii faciale subtile care reușesc să transmită adevăratele ei sentimente. De la bun început, interpretarea lui Jenna Ortega pur și simplu ne-a obsedat, ajutându-ne să trecem peste natura rece a acesteia, pe care o știam din alte filme – ne-a demonstrat că, de fapt, până și Wednesday are emoții în afara intențiilor malefice. Își face prieteni, se îndrăgostește, are temeri legate de viitorul ei; Ortega îi oferă lui Wednesday un nou spectru de vizualizare, o pune într-o nouă lumină. Una care, din câte se pare, ne-a plăcut tuturor, într-un serial genial care își merită toată popularitatea și toate laudele.

Acestea sunt principalele personaje din serialul fenomen Wednesday. Dacă nu l-ai văzut, chiar ți-l recomandăm cu cea mai mare încredere. Deși este un serial cu și despre adolescenți, totuși nu este unul tipic, are acel ceva care reușește să te cucerească încă din primele momente. Dacă l-ai văzut, suntem curioși cum ți s-a părut? Aștepți cu nerăbdare sezonul 2? Ai un personaj care îți place la nebunie? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii!

Share.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.