Probabil te întrebi când apare Wednesday sezonul 2, și, mai ales, dacă va avea o continuare. În acest articol vei afla mult mai multe, printre care și informații privitoare la eventuala distribuție și poveste, pentru că acum este oficial: Wednesday, serialul lui Tim Burton, a doborât recordul serialului Stranger Things, devenind cel mai vizionat serial (în limba engleză) de pe Netflix, la doar o săptămână după lansare. Potrivit bazei de date a Netflix, această comedie întunecată nu doar că a ocupat locul 1 în săptămâna 21 noiembrie – 27 noiembrie, dar a înregistrat un număr de 341,23 milioane de ore de vizionare. Anterior, Stranger Things a deținut recordul de 335,01 de milioane de ore de vizionare, în săptămâna 30 mai – 5 iunie. Diferența s-ar putea datora atât faptului că serialul a fost lansat în timpul unui weekend prelungit, când am avut ocazia de a sta acasă, deci mai mult timp pentru a ne uita la seriale, cât și faptului că, într-adevăr, Wednesday, serialul care a fost filmat în România, este unul chiar bun! Având în vedere că bucură de titlul celui mai vizionat serial Netflix din istoria streamer-ului, șansele ca un al doilea sezon să apară sunt destul de mari, nu? Cu toții am vrea să ne putem reîntoarce la Academia Nevermore, unde s-au întâmplat atât de multe și știm că multe alte povești ar putea fi spuse.

Trailer Wednesday, serial filmat în România

Va exista Wednesday sezonul 2?

Din păcate, nu știm încă dacă Netflix a reînnoit serialul pentru sezonul 2. Totuși, dat fiind faptul că se bucură de un succes extraordinar, și chiar a înregistrat un „record de milioane” (la propriu) la foarte puțin timp după lansare, ar fi o alegere neinspirată ca serialul să se sfârșească la primul sezon. Bazat pe personajele create de Charles Addams, serialul o urmărește pe Jenna Ortega în rolul lui Wednesday Addams, în timp ce aceasta încearcă să rezolve un mister bizar la noua ei școală, Nevermore Academy. Cu Tim Burton drept producător executiv, și o serie multe nume mari în distribuție (Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Christina Ricci) serialul a fost extrem de așteptat încă de când a fost anunțat, pentru prima dată, în 2021. Telespectatorii simt nevoia de mai mult, pentru că putem aprecia faptul că finalul sezonului 1 s-a încheiat într-un mod cam neașteptat – atât pentru Wednesday, cât și pentru restul personajelor. 

Șansele ca Wednesday sezonul 2 să devină realitate sunt destul de mari, chiar mai mari decât a multor alte seriale ale căror viitoare sezoane le așteptăm – are un scor de popularitate imens, și criticile publicului și ale oamenilor din domeniu justifică performanța sa în clasamentul orelor de vizionare. Mai mult decât atât, cu toții sunt impresionați de rolul lui Jenna Ortega, pe rețelele de socializare bucurându-se de o faimă extraordinară. Ar fi improbabil ca streamer-ul să nu dea undă verde unui alt sezon: cererea este mare, iar fanii încă au nevoie de răspunsuri și de multe alte povești care ar putea fi valorificate în sezonul 2. Așadar, există o șansă destul de mare când vine vorba de (cel puțin) un viitor sezon. Co-showrunner-ul, Miles Millar, a declarat faptul că: „Simțim că abia am reușit să atingem suprafața potențialului nostru cu aceste personaje, actorii fiind atât de uimitori în rolurile interpretate. Catherine este, pe bune, o  Morticia iconică, relația dintre cele două [Wednesday și Morticia] fiind esențială pentru serial. Ideea că Wednesday, în momentul de față, încearcă să-și croiască propriul drum în afara familiei este importantă, deci ar putea fi valorificată și dezvoltată în continuare”.

Când apare Wednesday sezonul 2?

După cum am menționat, momentan nici nu știm dacă va exista cu adevărat un al doilea sezon, chiar dacă șansele sunt extraordinar de mari (aproape sigure). Dar dacă va exista, cel mai sigur nu va apărea de-a lungul anului viitor, ci în 2024. Este prematur să ne putem exprima în această direcție, dar vă vom ține la curent de îndată ce vom afla o eventuală dată oficială de lansare.

Există vreun trailer pentru Wednesday sezonul 2?

Nu, cum nu există nicio dată oficială de lansare, și nici măcar un anunț oficial privitor la faptul că va exista un al doilea sezon, nu există un trailer disponibil. În mod normal, ne-am aștepta ca acesta să apară cu câteva luni înainte de lansarea oficială a serialului, nicidecum prea curând și cu siguranță nu anul acesta sau de-a lungul jumătății anului viitor. După cum am spus, dacă vor exista mai multe informații în mediul online – inclusiv un trailer oficial Wednesday sezonul 2, vom actualiza articolul de față cu informațiile necesare.

Cine va juca în Wednesday sezonul 2?

În cazul în care Wednesday sezonul 2 chiar va avea undă verde, ne așteptăm să revedem câteva fețe cunoscute reluându-și rolurile pe care deja le știm. Evident, Jenna Ortega nu ar putea lipsi din distribuție, în rolul lui Wednesday Addams, iar Catherine Zeta-Jones, în rolul lui Morticia. După cum am spus mai sus, co-showrunner-ul serialului consideră că relația dintre acestea două joacă un rol important în dinamica și popularitatea serialului. Evident, îi vom revedea și pe cei doi – Luis Guzmán (în rolul lui Gomez) și Isaac Ordonez (în rolul lui Pugsley). O probabilitate mare este ca Doohan să se reîntoarcă în rolul lui Tyker, în timp ce Percey Hynes se va întoarce în rolul lui Xavier Thorpe. Chiar dacă directorul Weems și-a găsit sfârșitul în primul sezon, am putea spune că Gwendoline Christie s-ar putea întoarce, afirmând pentru Digital Spy: „Fără să greșesc, pot spune că nu am văzut-o [pe Larissa Weems] pusă, încă, la pământ. Simt că aceasta nu ar fi cu adevărat să se distreze sau să fie dominată de ceva atât de banal precum moartea”.

distribuție serial Wednesday
Distribuția serialului Wednesday. De la stânga la dreapta: Morticia Addams (Catherine Zeta-Jones), Wednesday Addams (Jenna Ortega), Gomez Addams (Luis Guzman), Pugsley Addams (Isaac Ordonez).
Sursă fotografie: goldderby.com

Pe lângă aceste personaje, i-am mai putea revedea și pe Riki Lindhome în rolul doctorului Valeria Kinbott, Jamie McShane în rolul șerifului Donovan Galpin, Hunter Doohan în rolul lui Tyler Galpin, Emma Myers în rolul lui Enid Sinclairm, Moosa Mostafa (Eugene Otinger), Fred Armisen în rolul lui Fester, Georgie Farmer (Ajax Petropolus), Naomi J. Ogawa (Yoko Tanaka) și actorii români Victor Dorobanțu (Thing) și George Bucea (Lurch), alături de alte fețe noi pe care, momentan, nu avem cum să le știm. O mare parte din publicitatea primului sezon și-a pus accentul pe faptul că unele dintre episoade au fost regizat de Tim Burton. Așadar, întrucât știm că singurul proiect viitor la care Burton trebuie să lucreze, în mod oficial, este continuarea unui film numit Beetlejuice. Ținând cont de faptul că nu a fost implicat în scrierea episoadelor, și că a regizat doar jumătate din primul sezon, nu există niciun motiv pentru care nu s-ar reîntoarce să regizeze și alte episoade.

Despre ce va fi Wednesday sezonul 2?

Finalul primului sezon ne-a lăsat cu o mulțime de întrebări fără răspuns, nu-i așa? Prin urmare, este necesar ca un al doilea sezon să ne ofere răspunsurile de care avem nevoie: ce s-a întâmplat cu Tyler, cine este hărțuitorul lui Wednesday, și multe altele. Întâmplător, Hunter Doohan, cel care îl interpretează pe Tyler, are o teorie proprie despre ce s-a întâmplat cu Tyler. „Chiar vreau să cred că a reușit să scape, la sfârșit. Când am citit asta pe pagină, am fost foarte încântat, apoi mi-am zis «Haide, nu fi mort, nu fi mort» (…). Cred că era controlat de domnișoara Thornhill, iar apoi a trebui să meargă să o manipuleze pe Wednesday pentru a le duce planul la bun sfârșit. Și, sincer, chiar cred că a făcut o treabă destul de bună în această privință”.

Chiar dacă, în primă instanță, serialul a fost programat pentru un singur sezon, creatorii au în minte un viitor pe care îl pot explora fără niciun dubiu. Într-un interviu, co-creatorul serialului, Alfred Gough, a abordat posibilitatea extinderii „francizei”, declarând: „Nu este vorba, de fapt, de un serial care va fi extins (…), iar Miles [colegul său] și cu mine discutăm, între noi, despre această posibilitate. Cu siguranță există multe alte lucruri pe care le poți explora în lumea celor pe care îi cunoaștem drept Familia Addams”. Într-adevăr, este un sentiment vag resimțim atunci când citim aceste declarații, însă ne putem da seama că cei care trag sforile la Netflix se uită în primul rând la statistici și click-uri – și, zău, de data aceasta chiar au la ce să se uite!

Tot ce știm până acum despre sezonul 2 din serialul Wednesday

După cum am spus, sezonul al doilea ar trebui să răspundă la mai multe întrebări care au rămas în aer, cum ar fi cine este hărțuitorul lui Wednesday, și care-i treaba cu mesajele sinistre primite după ce a pornit telefonul pe care Xavier i l-a cumpărat? Ce va face, în continuare, Tyler, pentru că ultima dată când l-am văzut era prins în lanțuri și transportat la o închisoare sau la un institut de psihiatrie. Totuși, înainte ca transportul să fie făcut, Tyler s-a transformat în forma sa Hyde, iar asta ne face să credem că a ucis toți gardienii, nu? Cu Tyler în libertate, fără un stăpân, oare va fi el mai periculos? Cine va fi următorul direct al Academiei Nevermore? Ce se va întâmpla cu Laurel, și oare se va alătura Pugsley Academiei? Nu este clar care este diferența de vârstă și știm că amândoi au frecventat împreună același liceu, înainte de transferul lui Wednesday aici, la Nevermore. Prin urmare, există multe alte subiecte care ar putea fi dezvoltate în continuare, așadar de ce nu ar face-o echipa de producție?

Cam asta este tot ce știm despre Wednesday sezonul 2 când vine vorba de data apariției, trailer, distribuție și poveste. Așadar, nimic sigur, însă credem cu tărie faptul că un al doilea sezon este mai mult decât probabil să apară. Popularitatea serialul este imensă, și știm că nici Squid Game n-ar fi părut că ar avea un al doilea sezon, și totuși s-a anunțat faptul că va exista. Prin urmare, bucurându-se de o popularitate chiar și mai mare, este doar o chestiune de timp până când acest serial va fi reînnoit pentru sezonul 2. Cu toții așteptăm mai multe informații oficiale, iar atunci când vor fi disponibile, vom reactualiza articolul de față, adăugându-le, astfel încât să fii mereu la curent cu situația actuală a serialului Wednesday sezonul 2.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.