Free cookie consent management tool by TermsFeed

Verdeața care se întinde pe kilometri, sunetul frumos al păsărilor care cântă și regăsirea naturii în frumusețea ei neatinsă – cine nu iubește o călătorie la munte? Timpul petrecut în munți te va încânta cu priveliști uluitoare, drumeții și aventuri de neuitat, care traversează păduri înalte, văi adânci, râuri, izvoare, cascade, faune sălbatice, lacuri și vârfuri muntoase uimitoare. Munții ar putea fi refugiul de care ai nevoie pentru a te deconecta de la tehnologie și a scăpa de agitația orașului, fiind totodată locul în care există diverse activități de făcut în aer liber.

Avem în țara noastră câteva destinații montane cu adevărat spectaculoase, care ascund locuri încântătoare, ce te așteaptă să le explorezi. România este țara cu ofertă aparent nesfârșită de frumuseți naturale, care trebuie să fie descoperite, drept urmare îți recomand să îți începi aventura montană pornind în unul dintre cele 15 locuri de vizitat la munte.

Poiana Brașov 

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.030 de metri la baza Masivului Postăvarul. Este cea mai îndrăgită și veche stațiune din România pentru a practică sporturile de iarnă și în același timp un important centru turistic internațional. Pasionații se pot bucura de cele 12 pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, practicarea săniușului pe pârtiile special amenajate, plimbări cu săniile trase de cai, patinaj, plimbări cu snowmobilul și multe altele, fiind cea mai populară destinație din această listă cu locuri de vizitat la munte. 

Tot de aici poți porni și pe trasee montane precum Poiana Brașov – Vârful Cristianul Mare din Masivul Postăvarul sau Poiana Brașov – Pietrele lui Solomon. Locația exclusivistă este ideală și pentru sezonul cald, fiind chiar o destinație perfectă pentru luna de miere. Te poți caza în unul dintre hotelurile de lux sau pensiunile din zona bucurându-te de climă montană și aerul curat, de numeroase cluburi, restaurante, dar și trasee de drumeție ce oferă peisaje încântătoare.

Poiana Brașov 

Maramureș

O plimbare prin Maramureș, una dintre cele mai tradiționale regiuni ale ţării noastre, îți va oferi numeroase puncte de atracție turistică pe care ar fi păcat să le ratezi. Județul este situat în nordul țării, la granița cu Ucraina și îți va asigura o vacanță activă, cu experiențe unice, ce reușesc să păstreze obiceiurile locului.

Frumosul oraș găzduiește Mocănița, singurul tren cu locomotiva cu abur din Europa, care încă este în stare complet funcționala. Acesta își începe călătoria la ora 9 dimineața și te va purta prin plaiurile mureșene unde natura abia a fost atinsă de mâna omului, după care te va aduce înapoi la ora 15:00.

Un alt loc pe care îți recomand să îl vezi este Cimitirul Vesel din Săpânța, care se află la doar 18 kilometri spre vest de Sighetu Marmației, aproape de răul Tisa și este unul dintre cele mai vizitate obiective din zona, fiind cunoscut datorită abordării amuzante în ceea ce privește moartea. Crucile și textele inscripționate pe ele transmit mesaje vesele, turiștii putând admira un adevărat muzeu în aer liber.

Lacul Albastru din Baia Sprie este un loc declarat rezervație naturală despre care nu mulți au aflat. Acesta se situează într-o zonă sălbatică și neamenajată, la poalele munților Gutâi. Ne uimește prin culoarea ireală de turcoaz în care se oglindesc mai multe exemplare de pin, ceea ce oferă un farmec unic acestei zone din lista cu locuri de vizitat la munte.

Maramureș

Salina Turda

Turiștii care ajung în zona Clujului sau a Transilvaniei nu ar trebui să rateze o vizită la Salina Turda, această fiind cel mai spectaculos subteran creat de oameni într-un mediu natural și unul dintre cele mai frumoase obiective turistice de acest tip din lume. Amplasată chiar în mijlocul Transilvaniei, în zona Valea Sărată-Durgau din Turda, această mină aflată la o adâncime de aproximativ 120 de metri de suprafață, ar putea asigura necesarul de sare pentru toată planeta timp de 60 de ani.

Îmbinarea armonioasă dintre elementele de design minimaliste și futuristice și micro-climatul foarte sănătos fac din acest loc o destinație foarte apreciată printre turiștii care frecventează locuri de vizitat la munte. Printre atracțiile puse la dispoziția vizitatorilor salinei se numără Galeria Franz Josef, mină Iosif (Sala Ecourilor), Sala Crivacului, mină Rudolf și mină Terezia.

De asemenea, aici te poți plimba cu barca pe apa ce are o adâncime de 120 de metri sau poți folosi singura roată panoramică din Europa ce se află în subteran. Activitățile balneare și de agrement mai includ și ștrand, SPA, bazin înot, roată, minigolf, bowling, biliard și tenis.

Salina Turda

Sighișoara

Sighișoara, Bijuteria medievală a României este un oraș superb din inima Transilvaniei, localizat pe un deal numit Dealul Cetății. Peisajele minunate din cel mai colorat oraș al țării îți vor asigura un sejur relaxant, dar și distractiv, deoarece poți face o mulțime de activități aici. Străduțele pitoreșți și curate înconjurate de căsuțele multicolore te pot duce spre Turnul cu ceas, situat chiar la intrarea în cetate. Acesta avea rol de apărare în vremurile de demult, iar în interiorul zidurilor vei putea vizita și muzeul de istorie.

Nu uita să faci fotografii de la înălțime cu panorama Sighișoarei. Piața Cetății este zona centrală plină de turiștii care vin aici pentru a se bucura de străzile pline de farmec, restaurante și arhitectura aparte a construcțiilor. Scara Acoperită sau Scara Școlarilor este o altă atracție turistică de valoare, ridicată în 1642 cu scopul de facilita accesul elevilor în timpul iernilor geroase sau a ploilor, la școala situată lângă biserica din deal.

Dacă ți s-a făcut foame, nu ezita să pornești în căutarea restaurantului Casa Vlad Dracul, despre care se spune că ar fi locul în care s-a născut Vlad Tepeş. Acesta este o adevărată atracție turistică pentru fanii lui Dracula, la ultimul etaj al clădirii fiind amenajată o sală ce ne amintește de faimosul vampir.

Bijuteria medievală a României

Moieciu

Dacă te pregătești pentru o vacanță la munte, de pe această listă cu locuri de vizitat la munte nu puteam să nu-ți menționez această destinație. Moieciu este o comună din județul Brașov formată din satele Cheia, Drumul Carului, Măgura, Moieciu de Jos, Moieciu de Sus și Peștera. Stațiunea reprezintă pentru mulți o destinație ideală de petrecere a timpului liber, a unor experiențe unice, fiind un loc deosebit atât pentru distracție cât și pentru relaxare.

Zona este renumită pentru factorii naturali și aerul curat fără praf și alergeni. Pădurile de brad și fag de pe culmile munților și alte numeroase frumuseți din jur te așteaptă să le descoperi. Iubitorii sporturilor de iarnă se pot îndrepta către Moeciu de Sus pentru a ajunge ușor la pârtiile din Poiana Brașov sau la cele mai apropiate de la Bran, precum pârtia Zănoaga sau pârtia de la Cheile Grădiștei. În zona special amenajată de aici vei găsi și trasee de alergare montană, aparate de fitness, un circuit de inițiere în mountain-bike, pump-track și rampe de echilibru.

Traseul din Moieciu de sus până la Amfiteatrul Transilvania

Cheile Bicazului

Sunt așezate în partea centrală a Munților Hășmaș între județele Neamț și Harghita. Din categoria de locuri de vizitat la munte, această zonă este deosebit de pitorească, un abis spectaculos ce se întinde pe 8 kilometri de natură sălbatică și care ne uimește prin spectacolul oferit de stâncile abrupte și înalte de 300 de metri care par că se ating și înghit drumul.

Cea mai bună metodă de a gusta din imensitatea și frumusețea Cheilor Bicazului este trecerea prin ele, unde vei avea parte de o priveliște uluitoare, parcă desprinsă din povești. În timp ce parcurgi traseul acestora vei vedea trei popasuri de unde poți face cumpărături de obiecte rustice de la meșterii olari.

În apropiere, la o distanță 20 de kilometri, poți face drumeții către vei Lacul Izvorul Muntelui, sau te poți îndrepta către Lacul Roșu care este un baraj natural situat la o distanță de 31 de kilometri de Chei și care se bucură de o amplasare pitorească, presărată cu numeroase obiective turistice care merită văzute.

Cheile Bicazului situate între județele Neamț și Harghita

Sinaia

Frumosul oraș pitoresc de munte este amplasat pe Valea Prahovei, la poalele munților Bucegi și este în fiecare an locul ales de mii de turiști ca destinație. Este un oraș cu o arhitectură deosebită, iar atunci când te vei plimba pe străduțele lui vei descoperi vile construite în perioada regalității. Sinaia găzduiește peste 50 de de muzee, trasee montane, biserici și parcuri, ceea ce îl face locul ideal ca destinație de vacanță, dacă sunteți în căutare de locuri de vizitat la munte.

Poalele verzi ale munților Furnica, Zgarbura, Colții lui Barbes și Culmea Izvorului încadrează întreaga zonă într-o frumoasă scenă a naturii. Printre atracțiile cele mai populare din stațiune se numără Castelul Peleș și Castelul Pelișor, Cazinoul, Mănăstirea Sinaia, Parcul Ghica și traseul prin Drumul Regal și Poiana Stânii Regale din Sinaia. Această este o drumeție ușoară de 2 ore dus-întors, care te va conduce până în munți, într-o oază de liniște și frumusețe naturală. Potecă Regală este marcată cu însemne albastre, drumul este din pietriș, iar urcarea prin pădure va fi destul de lină. Acesta era traseul preferat al regilor și reginelor.

Traseul preferat al regilor și reginelor.

Canionul de sare Praid

Praid se află în județul Harghita și adăpostește comori naturale nemaiîntâlnite, cum ar fi acest tablou creat de natură cu ajutorul cristalelor de sare. Este vorba despre un munte de sare, care, cu ajutorul ploilor și pârâurilor a devenit un canion și totodată unul dintre cele mai spectaculoase și vizitate monumente din această listă cu locuri de vizitat la munte.

Formele carstice ale acestuia sunt formate din stânci, care pe vreme ploioasă sunt gri, iar când vremea este însorită strălucesc în culoarea albă. Câmpurile de sare și rămășițele erodate ale rocilor sunt spectaculoase, iar crestele cu muchii ascuțite și prăpastiile adânci completează perfect cadrul.

Într-o plimbare de aproximativ 2 ore vei putea să admiri cum trecerea anilor și numeroasele ploi au săpat multitudinea de forme în zăcămintele de sare. De pe traseul marcat al canionului se poate observa și intrarea în vechea mină de sare.

Muntele și Canionul de sare Praid

Lacul Ursu Sovata

La mica distanță de Praid, pe Drumul Sării vei găsi Sovata. Stațiunea este situată într-un cadru natural înconjurat de dealuri înalte împădurite cu brazi și stejari. Un loc unde îți recomand să mergi odată ce ai ajuns aici este Lacul Ursu, o întindere de apă sărată înconjurată de verdeaţa care se află la poalele muntelui Gurghiului – este cel mai mare lac helioterm din lume, ce deține cea mai mare concentrație salină de pe planetă.

Indiferent dacă soarele strălucește sau dacă vremea este posomorâtă, această destinație din lista cu locuri de vizitat la munte, este frecventată de mii de turiști ce vin an de an la Sovata pentru a se bucura de cele mai bune condiții de relaxare și confort. Pe lângă asta, Lacul Ursu este renumit pentru beneficiile terapeutice ale apelor sărate și numeroasele activități de agrement și recreere. Denumirea să vine de la forma unei piei de urs întinse și este amplasat la o altitudine de 502 metri, are o suprafață ce depăşeşte 40.000 mp, iar cel mai adânc punct al lacului se află la 18.9 metri.

Lacul Ursu este heliotermic, ceea ce înseamnă că vara temperatura apei variază în funcție de acumularea căldurii de la soare, apa caldă fiind protejată de apa proaspătă ce se revarsă din izvoarele subterane, această acționând ca un strat izolator. Acest fenomen are proprietăți unice de a trata numeroase boli reumatice, endocrine, ginecologice, cardiovasculare sau ale sistemului nervos.

În ceea ce privește mijloacele de relaxare din această zonă, aici poți face plimbări cu mocănița, se pot vizita celelalte lacuri sărate și pădurile din apropiere, însoțit de aerul cu aromă de pini.

Lacul Ursu Sovata

Parcul de aventuri din Gura Humorului

Dacă ajungi în Bucovina, nu ar fi rău să faci un popas la Gura Humorului, orașul ce se află în partea centrală a județului Suceava. Parcul este locul perfect pentru iubitorii de aventură, fie că este vorba de copii, tineri sau adulți. Activitățile diversificate se adresează celor pasionați de experiențe senzaționale și sporturi extreme ce sunt în căutare de locuri de vizitat la munte.

Megatiroliana de la Palma este una dintre cele mai mari din Europa și promite că îți va ridica adrenalina la cotele cele mai înalte. Vei experimenta o cursă incredibilă la o viteză ce atinge 100 km/oră pe un segment de 1.1 km. Un alt tip de aventură extremă poate fi o plimbare cu ATV-ul sau Buggy-ul prin mijlocul pădurii, pornind din parcul Ariniș cu destinația vârful Toaca, unde vei fi răsplătit cu o priveliște pitorească asupra văilor Moldovei.

Tot în parcul de aventuri mai poți alege să te distrezi pe cele 18 piste de minigolf, te poți îndrepta câte locurile unde se trage cu arcul, ori către piscină. Locul oferă multe puncte de distracție intensă și emoții în aer liber.

Parcul de aventuri din Gura Humorului

Băile Tușnad

Stațiunea balneoclimaterică Băile Tușnad, cunoscută și sub numele de Perla Ardealului se regăsește în centrul țării, în partea de sud a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 de metri. O vei găsi la poalele munților acoperiți cu brazii Harghita și Bodoc, într-un spectaculos defileu al Oltului. Bogăția factorilor terapeutici naturali cum ar fi climatul subalpin, aerul puternic ozonat, bogat în aerosoli și ioni negativi, apele termale și numeroasele surse de apă minerală terapeutică fac ca staţiunea să dispună de o bază ideală de tratament pentru vindecarea diverselor afecțiuni cardiovasculare, digestive sau reumatice.

Datorită faptului că stațiunea Băile Tușnad a fost regândită din punct de vedere turistic și renovată complet, aceasta nu mai este în prezent o destinație aleasă doar de bunici pentru tratament și odihnă, ci mai un punct de pornire pentru explorarea zonei rurale din nordul stațiunii și a ariilor naturale protejate.

În apropierea celei mai mici stațiuni din România, la numai 25 de kilometri de Băile Tușnad vei găsi Lacul Sfânta Ana, singurul lac de origine vulcanică din țară. Locul oferă numeroase terapii naturale, dar este favorabil și reconfortării psihice datorită împrejurimilor ce merită vizitate, printre care se numără satele secuiești care adăpostesc muzee și biserici fortificate și Belvederea de pe Piatra Șoimilor situată deasupra stațiunii. Acest loc devenind astfel unul dintre acele locuri de vizitat la munte perfecte pentru relaxare și odihnă.

Perla Ardealului

Canionul Șapte Scări

Din categoria locuri de vizitat la munte pe care nu le poți rata este Canionul Șapte Scări, situat la doar 15 kilometri distanță de Brașov se află printre principalele obiective turistice pe care le oferă masivul Piatra Mare. Drumul pe care va trebui să îl parcurgi este forestier, puțin abrupt, iar peisajul de bun venit te va încânta cu frumusețea sa. Pârâul 7 Scări din Munții Piatra Mare este cel care a dus la crearea acestui loc, iar numele vine de la cele 7 trepte ale canionului în care poți ajunge folosindu-te de scările montate.

Un lucru uimitor legat de Canionul Șapte Scări este reprezentat de faptul că acesta datează încă din epoca mezozoică, atunci când pământul era locuit de dinozauri, dovadă stand rezultatele examinării de către cercetători a multor fosile găsite aici.

În zilele noastre este practic un defileu săpat în călcare jurasice cu o înălțime de 948 de metri, care se întind pe o lungime de 160 de metri. Parcurgerea Canionului se face pe scări și platforme montane. Nu se impune echipament special, însă este indicat ca vizitatorii să fie echipați cu încălțăminte de tip bocanci și haine impermeabile, deoarece poate există pericol de alunecare, căderi de pietre și arbori. Tot aici găsim una dintre cele mai lungi tiroliene din țară, cu 37 de tronsoane pentru adulți și copii.

Canionul Șapte Scări

Vulcanii Noroioși

Nu ți-ar plăcea să te apropii de un vulcan fără să-ți riști viața? Vestea bună este că o poți face cu adevărat în acest loc ce face parte din lista cu locuri de vizitat la munte pe care nu le poți rata. Vulcanii noroioși sunt printre cele mai cunoscute formațiuni de acest gen din România și reprezintă o rezervație naturală deosebită, cu un aspect ciudat și atrăgător în același timp.

Vulcanii fac parte dintr-o zonă protejată și pot fi găsiti pe două platouri separate dar apropiate, numite Micii Vulcani de Noroi (Paclele Mici) și Marii Vulcani de Noroi (Paclele Mari). Aceștia s-au format datorită activității tectonice intense din trecut,  care a dus la prăbușirea unor roci uriașe în interiorul cărora au fost prinse cantități mari de gaze naturale. Încercarea lor naturală de ieși la suprafață însoțite de cantități variabile de nămol și apă a condus la formarea acestui peisaj bizar.

Această zonă pitorească din județul Buzău are de oferit numeroase comori naturale pe care orice iubitor de locuri de vizitat la munte din țară ar trebui să le vadă.

Vulcanii Noroioși

Șuncuiuș Bihor

Șuncuiuș este o comună din județul Bihor ce adăpostește marea de la munte. Este vorba despre o plajă ce a luat naștere în inima munților Apuseni. Zona este ușor accesibilă și cu mașina, iar cei care nu au auzit încă de micuța plajă sălbatică de la Gradia vor avea o surpriză când vor ajunge aici. Acesta este un loc spectaculos și încă necunoscut de turiștii din România.

Lacul este înconjurat de munți împăduriți și stânci înalte. Nisipul fin, plaja amenajată cu șezlonguri și întreagă priveliște înconjurătoare au făcut ca acest loc să ducă vizitatorii cu gândul la Thailanda, datorită pereților de stâncă asemănătoare cu exoticul Krabi.

Acest loc de poveste, ce face parte din categoria de locuri de vizitat la munte, te va ajuta să te conectezi cu natura, bucurându-te de momente de relaxare supremă. Printre activitățile cu care te poți încânta în zona se numără drumețiile, via feratta (cățărarea pe stâncile abrupte), pescuit recreativ, rafting, escaladări și vizite la frumoasele peșteri cum ar fi Peștera din Vântului, această fiind și cea mai mare din România, Peștera Unguru Mare și Peștera Bătrânului.

Marea de la munte

Cazanele Dunării

Este momentul să mergem în Banat, spre destinația Cazanele Dunării, o zonă pitorească și de o frumusețe unică din Parcul Natural Porțile de Fier. Cazanele Dunării reprezintă o parte din defileul Dunării şi au o lungime de aproape 9 de kilometri. Parcurgerea fluviului, printre pereţii înalți de stanca ai munţilor, este cu adevărat un spectacol născut din natură și un loc unic în această listă cu locuri de vizitat la munte.

Odată ajuns aici, vei fi surprins de imaginea Dunării care mângâie muntele. Această zona se individualizează prin îmbinarea naturii sălbatice cu zonele locuite de oameni frumoși care păstrează tradițiile și prin priveliștea armonioasă dintre munte și fluviu. Excursiile pe care le poți face cu barca asigura vizitarea celor mai importante obiective turistice, cum ar fi chipul sculptat al regelui Decebal, cea mai mare statuie din Europa (măsurând 50 de metri înălțime și 20 în lățime) și a două din lume, după Statuia Libertății.

Plimbarea cu barca te va conduce și la Golful Dubova, Peștera Ponicova, Grota Veterani, intrarea în Cazanele Mari și în Cazanele Mici și Golful Mraconia. La final, îți poți încheia călătoria parcurgând câteva trasee montane, pe Muntele Ciucarul Mare și Muntele Ciucarul Mic, care îți oferă prilejul de a admira Dunărea de la înălțime.

Cazanele Dunării din Banat
Chipul sculptat al regelui Decebal. Sursa: stiristul de serviciu

Alte locuri de vizitat la munte

În plus, față de cele 15 locuri de vizitat la munte pe care vi le-am prezentat anterior, doresc să vă mai introduc și aceste destinații turistice de la noi din țară pe care toți iubitorii de călătorie le-au vizitat măcar odată.

Castelul Bran

Castelul Bran, cunoscut și sub numele de Castelul lui Dracula, se înalță impunător pe o stâncă abruptă din inima Transilvaniei, la doar 30 de kilometri de Brașov. Construit în secolul al XIV-lea ca fortăreață pentru a apăra granița de sud-est a Transilvaniei, castelul a devenit ulterior reședința de vară a reginei Maria a României, care a contribuit semnificativ la restaurarea și modernizarea sa.

Astăzi, Castelul Bran este una dintre cele mai populare locuri de vizitat la munte din România, atrăgând anual milioane de turiști din întreaga lume. Vizitatorii pot explora curțile interioare și exterioare ale castelului, pot admira colecțiile de artă și arme din interior și pot descoperi legendele fascinante care înconjoară acest monument istoric.

Castelul Bran

Cascada Cailor, Munții Rodnei

Cascada Cailor, situată în Parcul Național Munții Rodnei, este una dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat la munte din România. Aceasta impresionează prin căderea sa de apă, adunată într-un circ glaciar, de la o înălțime de 90 de metri, care se prăvălește peste un abrupt calcaros numit „Podul Cailor”, fiind astfel cea mai mare cascadă din România.

Drumul către cascadă este o aventură în sine, șerpuind prin păduri dese de brad și oferind priveliști panoramice uimitoare asupra munților. Traseul montan este accesibil pe jos, cu o durată de aproximativ o oră și jumătate, sau cu telescaunul din Borșa, urmat de o scurtă plimbare prin pădure.

Cascada Cailor, Maramureș

Castelul Peleș și Castelul Pelișor

Castelul Peleș și Castelul Pelișor sunt două bijuterii arhitecturale situate în inima munților Carpați, mai exact în Sinaia la poalele munților Bucegi. Construite de Regele Carol I ca reședințe de vară pentru familia regală, aceste capodopere arhitecturale te vor transpune într-o lume a opulenței, a rafinamentului și a artei de altădată.

Castelul Peleș a fost reședința de vară a regilor României și este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură și artă din Europa. Castelul a fost finalizat în 1914 și reflectă o combinație unică de stiluri arhitecturale, incluzând neorenascentismul, Art Nouveau și neoromânesc.

Interiorul castelului este la fel de impresionant ca și exteriorul, fiind decorat cu opere de artă de o valoare inestimabilă, mobilier rafinat și colecții bogate de arme, ceramică și tapiserii. Printre punctele de atracție se numără Salonul de Aur, Sala de Muzică, Sala de Teatru și Sala de Consiliu.

Castelul Pelișor, situat în imediata vecinătate a Castelului Peleș, a fost construit ca reședință de vară pentru regina Elisabeta, soția regelui Carol I. Castelul este construit în stil Art Nouveau și are o atmosferă mai intimă și mai relaxantă decât Castelul Peleș.

Interiorul Castelului Pelișor a fost decorat astfel încât să reflecte gustul personal al reginei Elisabeta. Printre punctele de atracție se numără Apartamentele Reginei, Sala de Fumători, Sala de Teatru și Sala de Muzică.

Vizitarea Castelului Peleș și a Castelului Pelișor este o experiență unică printre aceste locuri de vizitat la munte ce te va purta în lumea regalității românești de altădată.

Bijuteriile arhitecturale din inima Carpaților

Mânăstirea Cozia

Mănăstirea Cozia, situată pe malul drept al râului Olt, în județul Vâlcea, este o ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân, construită între anii 1386 și 1388. De-a lungul secolelor, aceasta a fost un important centru de cultură și spiritualitate românească, fiind martoră la evenimente semnificative din istoria țării.

Ansamblul monahal include biserica mare, cu hramul Sfânta Treime, construită în stil moravo-sârb, chiliile călugărilor, turnul clopotniță, bolnița și alte clădiri anexe. Biserica impresionează prin arhitectura sa elegantă, pictura murală originală din secolul al XIV-lea și mormintele domnitorilor Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș și Dan I.

Această mânăstire este un loc încărcat de istorie și spiritualitate, perfect pentru turiștii care caută locuri de vizitat la munte ce le vor oferi pace și liniște sufletească. De asemenea, mânăstirea găzduiește un muzeu cu o colecție bogată de obiecte de artă religioasă, manuscrise vechi și documente istorice. De asemenea, în incinta mănăstirii se află un atelier de ceramică unde se pot achiziționa suveniruri tradiționale.

Mânăstirea Cozia, un centru de cultură și spiritualitate românească

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino, situat în Bușteni, este o capodoperă arhitecturală construită în stil neoromânesc, ce atrage vizitatori din toată țara. Construcția sa a fost finalizată în anul 1911, la inițiativa prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost ministru al României. Pe lângă valoarea sa arhitectonică și istorică, castelul deține o importanță culturală deosebită, găzduind astăzi un muzeu ce expune colecții de artă românească și europeană, precum și obiecte de mobilier și ceramică.

Dintre toate locurile de vizitat la munte prezentate anterior, acest castel are un aspect inedit și anume legătura sa cu industria cinematografică. Recent, Castelul Cantacuzino a servit ca platou de filmare pentru primul sezon al serialului Netflix „Wednesday”, o reinterpretare a poveștii Familiei Addams. Atmosfera misterioasă și arhitectura unică a castelului au creat un cadru perfect pentru povestea întunecată a serialului.

Castelul este deschis publicului pentru vizitare, oferind tururi ghidate ale interiorului și grădinilor. Vizitatorii pot admira arhitectura spectaculoasă a castelului, pot afla despre istoria familiei Cantacuzino și pot descoperi locațiile unde au fost filmate scenele din serialul „Wednesday”.

Castelul Cantacuzino, platoul de filmare al serialului „Wednesday”

Indiferent dacă ești pasionat de schi, activități sportive, drumeții sau îți place să călătorești doar pentru a te bucura de priveliști, vacanțele la munte îți oferă tot ce ai nevoie. Din fericire, România are o mare diversitate de vârfuri și lanțuri muntoase de o frumusețe maiestuoasă din care poți să alegi ceea ce ți se potrivește. În unele orașe vei putea alege excursii pline de adrenalină, în timp ce altele îți vor oferi o atmosferă confortabilă, binevenită pentru a te relaxa după o zi de distracție. Cu atât de multe opțiuni, tot ce rămâne de făcut este să alegi unul dintre 15 locuri de vizitat la munte și să te lași cuprins de aventurile ce te așteaptă acolo.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.