Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine top 15 documentare Netflix cu criminali, pentru că știm, chiar dacă va suna destul de ciudat, cât de apreciate sunt astfel de apariții. Ce-i drept, nu doar că se dovedesc a fi interesante, cel puțin din prisma anchetei întreprinse de detectivi și polițiști, dar reușesc să scoată în evidență, încă o dată, cât de bolnavi pot fi unii, scelerați, nebuni, și ororile de care pot fi capabili oamenii care, în general, nu se pot adapta într-o societate. La astfel de persoane, se poate observa un anumit „model” aplicat în dezvoltarea lor, iar foarte multe variabile care le-au modelat personalitatea și caracterul se concretizează încă din copilărie, vârsta la care toată lumea își fundamentează personalitatea, abilitățile cognitive. Este vorba despre traume, familii disfuncționale, consumul timpuriu de substanțe ilicite, alcool și, cel mai adesea, abuzuri, atât fizice, cât și emoționale. În orice caz, ar fi multe de spus, însă psihologia acestor persoane este foarte greu de înțeles și, de fapt, de exprimat în cuvinte.

Iată top 15 documentare Netflix cu criminali pe care îți recomandăm să le vizionezi.

Pe urmele criminalilor în serie (2022)

Un documentar absolut înfiorător, care urmărește ancheta întreprinsă de echipele de detectivi pentru a captura câțiva dintre cei mai mari ucigași în serie din America. Ucigașul de la Green River, care a ucis zeci de femei într-un interval scurt de timp, criminalul neputând fi găsit de din cauza faptului că nu existau metode viabile, asta până la apariția tehnicii PCR, o femeie ce ucide în Flora, Aileen Wuornos, ucigașul din Toronto Village, sunt doar câțiva dintre cei care fac interesul acestui serial documentar cu criminali. Vă va prinde de la primul episod, deoarece are două sezoane, a câte patru episoade.

Pe urmele criminalilor în serie (2022)
Anchetatorii care au urmărit ucigași în serie infami dezvăluie detaliile răscolitoare și terifiante ale cazurilor pe care le-au instrumentat cu eforturi sisifice.

Jos labele de pe pisici (2019)

Atenție, acest documentar implică scene (destul de explicite) care surprind, din păcate, violența asupra animalelor. Când un videoclip este postat pe YouTube, câțiva oameni simpli, deși au sesizat acest lucru organelor de poliție, nu observă nicio implicație din partea acestora. Astfel, se hotărăsc, împreună, să-și creeze un grup pe Facebook unde să documenteze tot ce ar putea ști despre respectiva persoană. Încetul cu încetul, ei vor ajunge să-i sufle în ceafă unui personaj de-a dreptul ieșit din comun: Luka Magnotta, unul dintre cele mai înfiorătoare cazuri de crimă din lume. Este un documentar extrem de bine făcut, care demonstrează, încă o dată, faptul că unele sisteme încă funcționează deficitar.

Jos labele de pe pisici (2019)
Videoclipurile înfiorătoare ale unui criminal dement determină un grup de detectivi amatori online să lanseze o urmărire riscantă care îi aruncă într-o lume întunecată.

Ucigașul nocturn (2021)

Ucigașul nocturn este considerat a fi, de fapt, unul dintre cele mai bune documentare criminali în serie care au fost făcute vreodată. Ce-i drept, l-am văzut recent, și vă pot spune că este extrem de înfricoșător. Nu-ți vine să crezi, pur și simplu, cât de bolnavi pot fi unii, cum pot fi în stare să facă astfel de lucruri. „Ucigașul nocturn” este, de fapt, numele pe care l-a primit un tâlhar și criminal care obișnuia să intre, noaptea, în casele oamenilor, unde săvârșea fapte îngrozitoare. Echipa de detectivi a fost extrem de solicitată în a-l prinde și a pune capăt haosului și ororilor, iar prinderea acestui criminal a implicat sute de ore de anchetă, o mulțime de victime și probe dintre cele mai neașteptate.

Ucigașul nocturn (2021)
În umbra extravaganței orbitoare din Los Angeles, în anul 1985, stă la pândă un criminal neînchipuit de malefic. Doi detectivi nu au odihnă până nu-l prind.

Spintecătorul din Yorkshire (2020)

Acest titlu documentează crimele în serie care au avut loc în anii ’70, în Yorkshire, unde, în primă instanță, uciderea a șase femei care se prostituau nu ridică prea multe semnale de alarmă din partea celorlalți oameni sau a poliției. Însă când „modelul” se schimbă, iar criminalul ucide și o adolescentă, lucrurile încep să se schimbe. După mai bine de cinci ani de la prima crimă, poliția reușește să-l prindă pe criminal. Între timp, se-ntâmplă și mai multe, iar orice pistă pe care încearcă să o urmeze se dovedește a fi greșită, până când, în sfârșit, reușesc să ajungă mai aproape de cel care a dus mai departe numele legendarului „Jack Spintecătorul”, care a fost sursă de inspirație, de-a lungul timpului, pentru numeroase cărți și filme.

Spintecătorul din Yorkshire (2020)
La sfârșitul anilor ’70, poliția britanică încearcă să-l identifice și să-l prindă pe ucigașul în serie cunoscut în întreaga lume drept Spintecătorul din Yorkshire.

Dennis Nielsen. Memoriile unui criminal (2021)

Un documentar de-a dreptul înfiorător, brutal și violent, care ne spune povestea ucigașului în serie pe nume Dennis Nielsen. Acesta s-a înregistrat pe casetele audio primite în închisoare și a oferit foarte multe informații privitoare la crimele săvârșite și, în general, povestea sa de viață. Trebuie să recunosc că mi-a fost foarte greu să aud, efectiv, vocea acestuia, în timp ce părea să nu aibă nici măcar o urmă de regret, având în vedere lucrurile îngrozitoare pe care le-a făcut. O privire îndeaproape către mintea unui psihopat, a unui om bolnav a cărui copilărie a însemnat traumă, alcool și violență.

Dennis Nielsen. Memoriile unui criminal (2021)
Ucigașul în serie Dennis Nilsen ne spune povestea șocantă a vieții și a crimelor sale oribile, înregistrându-se pe casete audio în celula sa din închisoare.

Conversații cu un ucigaș: Ted Bundy (2019)

Un documentar realizat din interviuri actuale, filmări de arhivă și alte înregistrări care s-au făcut în sectorul celor condamnați la moarte, toate portretizând impresionanta imagine a lui Ted Bundy, un ucigaș în serie extrem de renumit. Totul este spus chiar din perspectiva acestuia, iar întreaga poveste de viață a lui implică o mulțime de crime (și o femei care a reușit să scape și, astfel, să ajute la prinderea sa), evadări, și procesul care a fost descris drept „un circ straniu”, marcând sfârșitul atrocităților unei persoane lipsite de scrupule. De asemenea, este și un film făcut, inspirat tot din viața acestuia, care se numește Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

Conversații cu un ucigaș: Ted Bundy (2019)
Interviuri actuale, filmări de arhivă și înregistrări realizate în sectorul condamnaților la moarte formează portretul impresionant al ucigașului în serie Ted Bundy.

Locul crimei. Ucigașul din Times Square (2021)

În Times Square, anul 1979, poliția a descoperit „camera de hotel din iad”, unde se aflau două femei moarte. Mai târziu, după o altă crimă sinistră, în New Jersey au loc crime similare, ceea ce îi face pe polițiști să concluzioneze că au de-a face cu un criminal în serie. Încetul cu încetul, ei se apropie de prinderea criminalului, iar pista pe care o urmează devine tot mai bizară, ceea ce găsesc fiind departe de așteptările lor. Un documentar cu criminali foarte bun, care are doar trei episoade dar urmărește o poveste complexă și înfiorătoare.

Locul crimei. Ucigașul din Times Square (2021)
În anii ’70, în New York, Măcelarul din Times Square vânează femei pentru fanteziile sale grotești și fuge de poliție. Un serial documentar despre tenebrele crimelor.

Conversații cu un ucigaș: John Wayne Gacy (2022)

John Wayne Gacy a fost principala persoană suspectată în dispariția adolescentului pe nume Robert Piest. Ulterior, înregistrările audio, nedifuzate, dezvăluie gândurile sale patologice care conturează, de la bun început, un comportament straniu. Avocații săi au încercat să pregătească partea apărării invocând motivul nebuniei, nefiind integru din punct de vedere cognitiv, însă polițiștii n-au putut lasă să le scape printre degete un criminal care a făcut numeroase crime teribile și a înfăptuit atrocități ieșite din comun. Chiar este un documentar care te cutremură și care îți dă de gândit, făcându-te să reconsideri încrederea pe care o acorzi cuiva.

Conversații cu un ucigaș: John Wayne Gacy (2022)
Lua masa cu oameni influenți și îi vâna pe cei vulnerabili. Aparenta lui amabilitate ascundea secretele tenebroase ale unui criminal în serie care ucidea cu sadism.

Cazul Watts. Crima din vecini (2020)

Un documentar care mi s-a părut foarte bine făcut, în principal pentru că se folosește de filmări brute, nemodificate, reale, pentru a analiza dispariția lui Shannan Watts și a copiilor ei, precum și restul evenimentelor cumplite care au urmat după acesta. Bineînțeles, în astfel de situații, după cum și statisticile o spun, soțul (implicit, tatăl) este vinovat. Totuși, lucrurile sunt mult mai complexe și întortocheată în acest caz. Chiar ni s-a părut un documentar pe cât de sinistru, bine făcut și livrat publicului, pe atât de emoționant și trist. În orice caz, din păcate se petrec foarte des astfel de lucruri, interesele personale fiind cele care primează în fața siguranței și apărării familiei, iar crima pare singura soluție viabilă pentru mințile bolnave.

Cazul Watts. Crima din vecini (2020)
Acest documentar analizează, cu ajutorul filmărilor brute, la prima mână, dispariția lui Shanann Watts și a copiilor ei, precum și cumplitele evenimente care au urmat.

Colocatari de coșmar (2022)

Un alt documentar foarte, foarte bizar, este Colocatari de coșmar, care urmărește poveștile a mai multor persoane cu înclinații criminale (unele dintre ele înfăptuind, de fapt, crime): de la Dorothea Puente, a cărei pensiune se transformă foarte rapid într-un iad pentru nevoiașii pe care îi găzduiește, dispariția unei studente și încercarea extrem de solicitantă de a-l găsi pe vinovat, atletul și carismaticul Youssef Kather, care concepe o serie de strategii ce culminează cu atacuri violente asupra mai multor persoane, acest documentar cu criminali chiar îți creează stări dintre cele mai ciudate. Noi l-am văzut și vi-l recomandăm cu încredere, deoarece este foarte interesant și modul în care este realizat.

Colocatari de coșmar (2022)
Escroci violenți. Ucigași cu sânge rece. Aceste înfricoșătoare povești adevărate dezvăluie unele dintre cele mai groaznice experiențe de coabitare care se pot imagina.

Criminalul în impermeabil galben. O poveste contemporană coreeană (2021)

Pe la începutul anilor 2000, întregul Seul a fost terorizat de către Yoo Young-chul, criminal în serie care, cu brutalitate și lipsit de scrupule, a ucis și mutilat, apoi îngropat, un număr extrem de mare de persoane. Documentarul de față, foarte bun, încearcă să urmărească ancheta și să descrie căutarea unui criminal prolific, premisele existenței unui criminal în serie fiind puse pe seama urmelor de pași găsite la locurile crimelor. Însă nimic nu i-ar fi pregătit pe polițiști pentru ceea ce, de fapt, au găsit la locuința criminalului. În documentar înfiorător care este foarte bine făcut și urmărește, ce-i drept, crimele în serie înfăptuite într-o perioadă mult mai recentă (anii 2000, pe când multe alte crime în serie au fost făcute în perioada în care tehnologiile folosite în domeniul criminalității nu erau tocmai numeroase).

Criminalul în impermeabil galben. O poveste contemporană coreeană (2021)
La începutul anilor 2000, Yoo Young-chul și-a ucis victimele cu brutalitate și a semănat spaima în Seul. Acest serial documentar descrie căutarea prolificului criminal.

Sunt un ucigaș (2022)

Acest documentar are, în momentul de față, trei sezoane, și este foarte popular în rândul fanilor de documentare cu criminali. În fiecare episod, este intervievat câte un criminal care, inițial, a fost condamnat la moarte, însă în momentul de față pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viață. Mulți dintre ei își vor găsi sfârșitul acolo, neexistând posibilitatea grațierii, însă sunt și câțiva care au șanse de a ieși din închisoare. Ei își spun povestea, foarte puțini asumându-și, de fapt, vinovăția. Este chiar incredibil să vezi cum ceea ce spun ei este departe de a fi adevărat, asta conform probelor găsite și mărturiilor polițiștilor. Un documentar foarte bun care îți oferă o perspectivă fidelă privitoare la cum gândesc, de fapt, acești criminali.

Sunt un ucigaș (2022)
Un serial documentar în care condamnații pentru crimă cu premeditare ne relatează firul evenimentelor direct de la sursă.

Ucigași indieni. Jurnalul unui criminal în serie (2022)

Acest documentar este ieșit din comun, iar totul începe după ce un suspect în uciderea unui jurnalist este închis, iar apoi i se găsește un jurnal secret în care spune că a mai omorât alte 13 persoane – și a înfăptuit chiar și acte de canibalism. Ram Nirjan își spune povestea, iar experții în domeniu încearcă să găsească explicații viabile, motivații ale acestuia. Din aceeași serie vă mai recomandăm și Ucigași indieni. Măcelarul din Delhi, care pare a fi desprins dintr-o carte de ficțiune: absolut incredibil de bizar, ciudat, și-ți vine greu să crezi că așa ceva este posibil.

Ucigași indieni. Jurnalul unui criminal în serie (2022)
După ce se găsește un suspect în uciderea unui jurnalist, cazul este considerat închis, dar un jurnal secret semnalează încă 13 victime, ba chiar și acte de canibalism.

Confesiunile unui ucigaș (2019)

Totul a început în momentul în care Henry Lee Lucas a mărturisit că este autorul a sute de cazuri de crime care n-au fost vreodată rezolvate. Adevăr sau minciună? Încearcă să iasă în evidență și să se bucure de atenția presei și popularitate? Acest documentar extraordinar de bine făcut cercetează adevărul. Însă ceea ce urmează este înfiorător, de necrezut: obsesie, manipulare, minciuni, suspiciuni, corupție și un răspuns extrem de neașteptat. Un documentar complex, care are cinci episoade și care te va purta printr-o mulțime de stări. Chiar vi-l recomandăm cu încredere.

Confesiunile unui ucigaș (2019)
Henry Lee Lucas a devenit cunoscut când a mărturisit că este autorul a sute de crime nerezolvate. Acest serial documentar cercetează adevărul și urmările înfiorătoare.

Femeile și criminalul (2021)

Un documentar foarte bine făcut, care urmărește încercarea unei șefe de poliție și a mamei uneia dintre victime de a-l captura pe criminalul în serie Guy Goerges. Muncind neobosite, dedicate cazului și extrem de inteligente, cele două reușesc să adune indicii, să găsească piste viabile care, în cele din urmă, au dus la capturarea criminalului în serie. Un documentar inteligent, care ne demonstrează că nimic nu poate sta în calea unei mame care vrea să-și găsească pacea interioară și să-și răzbune copilul. Complex, emoționant și antrenant, plin de momente tensionate.

Femeile și criminalul (2021)
Acest documentar urmărește capturarea criminalului în serie Guy Georges prin munca neobosită a două femei: o șefă de poliție și mama uneia dintre victime.

Acesta este top 15 documentare Netflix cu criminali pe care vi le recomandăm. De altfel, am încercat să ne limităm la această platformă de streaming, însă sunt și multe alte documentare foarte bune pe care vi le recomandăm, cum ar fi The Shipman Files (2020), Killers Behind Bars: The Untold Story (2012), Aileen: Life And Death Of A Serial Killer (2003), World’s Most Evil Killers (2017), I’ll Be Gone In The Dark (2020). Au un rating foarte bun pe IMDb și, într-adevăr, sunt foarte bune. Dacă ai și alte recomandări de documentare cu criminali, nu ezita să ni le transmiți în secțiunea de comentarii. Sperăm că te-a inspirat acest top și că ai găsit ceva care să-ți placă. De asemenea, nu uita să consulți și celelalte topuri cu documentare pe care le-am publicat pe site: top documentare cu natură și animale și top documentare Netflix, în care recomandăm titluri din mai multe genuri. Vizionare plăcută!

Share.

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.