Free cookie consent management tool by TermsFeed

Filme de dragoste de pe Netflix sub orice tip de ecranizare

Plănuiești o seară de filme sau vrei să vizionezi singur? Platforma îți oferă orice tip de film romantic pe care ți-l poți dori. Există filme de dragoste de pe Netflix care se desfășoară în prezent și abordează probleme moderne, precum rețelele sociale, și altele plasate într-un cadru temporal nu tocmai actual. Un plus este faptul că sunt disponibile atât filme preferate mai vechi, cât și originale Netflix mai recente din care poți alege. Știind că este un impediment să navighezi printre toate opțiunile disponibile, iată unele dintre cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix:

„To All the Boys I’ve Loved Before” (2018)

Dacă vrei să retrăiești dorința adolescentină, aruncă o privire la filmul original Netflix (bazat pe o serie de cărți YA) care spune povestea unei eleve de liceu aflată în pragul primei iubiri. Pentru fiecare băiat pentru care Lara (personajul principal) capătă sentimente, aceasta scrie câte o scrisoare în care-și mărturisește sentimentele. Punctul culminant al peliculei este reprezentat de momentul în care cele cinci scrisori de dragoste secrete sunt trimise din greșeală către destinatari, ducând-o într-o poveste tumultuoasă de întâlniri. Odată ce ați vizionat filmul, nu puteți rata continuarea: „To All the Boys: P.S. I Still Love You” și a treia parte, „To All the Boys: Always and Forever, Lara Jean”.

Filme de dragoste de pe Netflix 1
Sursa Netflix

„Along for the Ride” (2022)

 Un film perfect pentru cei care preferă să rămână treji până târziu. Bazat pe o carte de Sarah Dessen, ecranizarea o urmărește pe Auden West (Emma Pasarow), o adolescentă insomniacă care umblă prin oraș în timpul nopții. Aceasta se lovește Eli (interpretat de Belmont Cameli), cu care începe o serie de întâlniri nocturne, în încercarea de experimenta o viață tipic adolescentină, lipsită de griji.

„A Perfect Pairing” (2022)

Filmul urmărește povestea Lolei, care conduce o companie de vinuri. Pentru a câștiga un client important, protagonista este pusă în situația în care trebuie să lucreze la o fermă, alături de un localnic misterios. Este practic premiza fiecărui film de sărbători de pe Hallmark, doar că fără pulovere și eșarfe în carouri. Este considerat unul dintre cele bune filme de dragoste de pe Netflix, chimia dintre scenari, regie și interpretare fiind extrem de puternică.

„Our Souls at Night” (2017)

Toate aceste filme de dragoste de pe Netflix nu încep doar cu pasiune – uneori, este vorba despre companie. În acest film, Jane Fonda și Robert Redford interpretează doi vecini care încep să doarmă în același pat – platonic – pentru a combate singurătatea. Dar dezvoltă ceva mai profund. Bazat pe cel mai bine vândut roman al scriitorului Kent Haruf, filmul urmărește povestea lui Addie și Louis, doi vecini văduvi, între care ia naștere o adevărată poveste de iubire.

„Hello, Goodbye, and Everything in Between” (2022)

 Jordan Fisher și Talia Ryder interpretează în acest film un cuplu care urmează să fie separat în momentul în care personajul principal feminin pleacă la colegiu. Ea vrea o despărțire definitivă, însă el crede că planificarea unei întâlniri perfecte de rămas-bun, o va convinge să rămână cu el. Va supraviețui iubirea lor distanței? Nu rămâne decât să-l vizionăm și vom afla.

„Someone Great” (2018)

 Acest film începe cu o inimă frântă, făcându-l perfect pentru oricine încearcă să treacă peste o despărțire. Filmul urmărește povestea lui Jenny, încă rănită după ultima ei despărțire, care merge într-o noapte în oraș cu prietenele ei, dar nu poate evita să se întâlnească cu fostul ei iubit. Rămâne de văzut dacă mai există loc de împăcare între cei doi sau dacă aceasta își va continua povestea de una singură.

„The Guernsey Literary & Potato Peel Pie Society” (2018)

Bazat pe romanul cu același nume, această poveste urmărește o scriitoare care călătorește într-un mic oraș din Anglia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În timpul șederii ei, ce are ca scop vizita unui club de carte, protagonista își face prieteni printre localnici și se îndrăgostește atât de peisaj, dar nu numai. Totul se concretizează într-o poveste frumoasă de dragoste ce cucerește inimi și încălzește suflete.

„Malcolm and Marie” (2021)

 Ca proiect realizat în timpul pandemiei, acest film are doar două personaje, interpretate de Zendaya și John David Washington. Cu toate acestea, nu are nevoie de mai mult, regizorul transformând abordarea la scară mica într-un atu, care nu face decât să sporească intensitatea ecranizării. Filmul redă povestea relației celor doi care ia o întorsătură neașteptată, punându-le la încercare dragostea.

Filme de dragoste de pe Netflix 2
Sursa The New Yorker

„The Last Letter From Your Lover” (2021)

Acest film relatează povestea lui Ellie (Felicity Jones), o jurnalistă contemporană care caută prin arhivele revistei și găsește o scrisoare de dragoste ascunsă de cuplul clandestin din anii ’60 (interpretat de Shailene Woodley și Callum Turner). Pe măsură ce Ellie începe să cerceteze acea aventură, viața ei de iubire suferă o schimbare. Ecranizarea este redată în două perioade diferite de timp: prezentul- unde Ellie investighează schimbul de scrisori dintre cei doi îndrăgostiți; și trecutul, momentul în care povestea de dragoste dintre cei doi amanți a început.

„Five Feet Apart” (2019)

 Doi tineri se întâlnesc și se îndrăgostesc – ar trebui să fie simplu, nu-i așa? Problema este că amândoi suferă de fibroză chistică, o boală care face periculoasă apropierea lor la mai puțin de cinci picioare distanță. Cei doi sunt forțați să-și petreacă cea mai mare parte a vieții într-un spital, legătura dintre ei devenind din ce în ce mai puternică. Pelicula este una extrem de tristă, dovadă a iubirii adevărate ce pare imposibil de împlinit.

Filme de dragoste de pe Netflix 3
Sursa Foxtel

„All the Bright Places” (2020)

 Dacă doriți să simțiți emoții puternice, acest film, bazat pe o carte YA de Jennifer Niven, va avea acel efect. Este vorba despre doi adolescenți care au experiențe diferite legate de moarte. Proiecția descrie felul în care cei doi reușesc să capete o conexiune în ciuda cicatricilor lor și să învețe împreună cât de minunată este viața.

„The Age of Adaline” (2015)

Pentru cei care preferă poveștile de dragoste cu o tentă științifico-fantastică, acesta o are în rol principal pe Blake Lively. Actrița interpretează un personaj care, în urma unui accident, încetează să îmbătrânească. Deoarece vrea să păstreze secretul tinereții sale veșnice, fuge și face ca orice relație pe termen lung să fie imposibilă. Determinarea sa este pusă la încercare însă, atunci când întâlnește un bărbat (Harrison Ford) care o recunoaște din trecut.

„The Kissing Booth” (2018)

 Această poveste de dragoste adolescentină vorbește despre o liceană prinsă între loialitatea față de cel mai bun prieten și atracția simțită pentru fratele acestuia. Conform Hollywood Reporter, Netflix a declarat că acesta a fost cel mai vizionat film al platformei în 2018. Succesul său a generat o continuare a filmului cu „The Kissing Booth 2” și „The Kissing Booth 3”.

Filme de dragoste de pe Netflix 4
Sursa Netflix

„Endless Love” (2014)

Filmul este un remake al unei ecranizări din  anul 1981 cu Brooke Shields (deși, din păcate, originalul nu este disponibil pe Netflix). De data aceasta, Gabriella Wilde și Alex Pettyfer interpretează doi adolescenți care se îndrăgostesc, în ciuda eforturilor părinților lor de a-i ține separați.

„The Best of Me” (2014)

 Acest film este bazat pe un roman scris de Nicholas Sparks, autorul cărților „The Notebook” și „Dear John”, deci intuiți că vor fi multe lacrimi amestecate cu romantism. Povestea descrie doi îndrăgostiți din copilărie care se întâlnesc din nou la o înmormântare, iar în timp ce își amintesc trecutul comun, se întreabă dacă ar fi putut avea un viitor împreună.

„The Perfect Date” (2019)

Poate fi pus în categoria de filme de dragoste de pe Netflix dacă Noah Centineo nu joacă în ea? În acest film, el interpretează un băiat care a dezvoltat o aplicație prin care poate fi închiriat pentru diverse evenimente. Societatea în mijlocului căreia ajunge să se învârtă este destul de crudă, dar în timp ce își interpretează rolurile, învață mai multe despre cine este cu adevărat și ce își dorește în dragoste.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune filme de dragoste de pe Netflix disponibile în 2023. Sper că veți găsi ceva care să vă captureze inima și să vă ofere o experiență plină de romantism și emoție. În plus, din categoria de filme de dragoste de pe Netflix, nu lipsesc nici cele turcești pe care nu trebuie să le ratați.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.