Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vara este anotimpul perfect pentru a te relaxa, a te bucura de soare și a explora noi aventuri literare. Este momentul ideal să te așezi confortabil într-un șezlong sau să te întinzi pe o pătură sub umbra unui copac și să te lași prins de fascinanta lume a cărților. Lectura este o modalitate minunată de a călători în timp și spațiu, de a-ți dezvolta imaginația și de a te conecta cu personaje memorabile și povești captivante. Urmează, așadar, să vorbim despre recomandări de cărți pentru vară.

Într-o bibliotecă sau librărie, rafturile abundă de titluri variate și atrăgătoare, pregătite să te transporte în lumi fantastice, să-ți ofere perspective noi asupra vieții sau să te încânte cu povești pline de suspans. Indiferent de genul preferat – roman, aventură, ficțiune, non-ficțiune sau chiar literatură de călătorie – vara oferă o oportunitate unică de a explora aceste opere literare și de a te delecta cu ele în timpul tău liber.

Recomandari de carti pentru vara 1
Imagine: Hero Images | Getty Images

Seria cu recomandări de cărți de vară va fi majoritar acaparată de genul romance, de cărți pentru adolescenți și adulți, așa cum probabil ați și intuit. Nimic nu ne dă o stare mai bună pentru vacanță decât doi îndrăgostiți, plasați într-un cadru specific.

Iată lista noastră cu recomandări de cărți pentru vară:

Rivali în croazieră – Angie Hockman

Rivali în croazieră - Angie Hockman

Rivali în croazieră este un roman captivant care te va transporta în mijlocul unei călătorii pline de intrigi, pasiune și tensiune, desfășurată pe fundalul spectaculos al unei croaziere de lux.

Henley Evans ajunge pe lista scurtă pentru promovarea mult visată la agenția de turism la care lucrează. Singura problemă o reprezintă Graeme Crawford-Collins, colegul nesuferit care se ocupă cu rețelele de socializare, concurează pentru același post. Provocarea este croaziera în insulele Galápagos pe care cei doi o vor face împreună pentru elaborarea proiectului, iar miza este mare: autorul celei mai bune propuneri obține promovarea. Însă pe măsură ce explorează insulele în tandem, tânăra descoperă că adevăratul Graeme nu este așa cum și l-a imaginat ea, iar sarcina numărul 1 de pe lista ei, Înfrânge-l pe Graeme Crawford-Collins, este din ce în ce mai greu de dus la capăt.

Această carte îți va asigura ore de lectură incitante, pline de mister și pasiune, într-o atmosferă de vacanță și aventură.

Întâlniri în vacanță – Emily Henry

Întâlniri în vacanță - Emily Henry

Întâlniri în vacanță este o carte plină de romantism și emoție, care te va purta într-o poveste captivantă despre dragoste și descoperiri pe timpul verii. Scrisă cu delicatețe și sensibilitate, această carte îți va aduce bucurie și îți va încălzi inima în timp ce te pierzi printre paginile ei.

Alex și Poppy sunt cei mai buni prieteni. Aceștia își organizează toate vacanțele împreună de când se știu, fiind de nedespărțit. Însă prietenia lor ia o întorsătură bruscă atunci când relația amoroasă a lui Alex intervine între cei doi, iar Poppy realizează că sentimentele ei dezvoltă ceva mult mai puternic.

Întâlniri în vacanță este o poveste despre pasiune, dorință și curajul de a-ți deschide inima. Această carte te va încuraja să te bucuri de momentele de conexiune umană și să descoperi frumusețea și magia întâlnirilor de vară.

Cu un final plin de speranță și încredere în iubire, Întâlniri în vacanță este o carte perfectă pentru vara, aducându-ți senzația de căldură și romantism specifice acestui sezon. Lectura acestei cărți te va învălui într-o atmosferă plină de emoție și îți va oferi o escapadă plăcută într-o poveste de dragoste de neuitat.

O vară italiană – Rebecca Serle

O vară italiană - Rebecca Serle

O vară italiană este o carte fermecătoare care te va transporta într-o călătorie magică prin peisajele însorite ale Italiei. Scrisă cu o mână talentată și o pasiune palpabilă pentru cultura italiană, această carte îți va oferi o experiență de lectură încântătoare și plină de culoare în timpul verii.

Lectura are la bază legătura puternică dintre mama și fiică. Spre deosebire de celelalte recomandări de cărți pentru vară, aceasta ilustrează o poveste tristă care-și găsește subiectul în durerea de a pierde un părinte.

Cu o scriitură plină de sensibilitate și detalii autentice, autoarea reușește foarte bine să transmită dragostea pentru locul în care se petrece acțiunea într-un mod captivant și vibrant, prin micile detalii.

O vară italiană este o alegere perfectă pentru sezonul estival, oferindu-ți o evadare minunată într-un peisaj idilic, alături de personaje memorabile și povești pline de pasiune. Această carte îți va încânta simțurile, îți va trezi dorința de aventură și îți va oferi o călătorie literară într-unul dintre cele mai romantice și fascinante locuri de pe Pământ.

Din Spania, Cu dragoste – Elena Armas

Din Spania, Cu dragoste - Elena Armas

Totul începe cu momentul în care Catalina Martin are mare nevoie de un partener pentru nunta surorii ei. Cu cât data evenimentului se apropie, cu atât minciuna despre iubitul ei american este mai greu de controlat. Toți cunoscuții, inclusiv fostul ei prieten și logodnica acestuia, vor fi prezenți, nerăbdători să-l cunoască pe misteriosul partener al Catalinei. Chipeșul și arogantul coleg de muncă Aaron Blackford, se oferă s-o ajute, însă ea preferă să-l refuze, fiindcă în viața ei nu a mai întâlnit pe cineva atât de nesuferit. Dar Catalina e disperată. Ziua nunții se apropie, iar Aaron pare să fie singura ei soluție.

Toate aceste detalii fac din lectura menționată mai sus un rom-com perfect de pus pe lista cu recomandări de cărți pentru vară.

Recomandari de carti pentru vara 2 scaled
Sursa fotografiei: Elefant

Din America. Experiment în doi – Elena Armas

Din America. Experiment în doi - Elena Armas

Din Amerca, experiment în doi este volumul ce continua povestea începută în Din Spania, cu dragoste. De data aceasta, povestea îi aduce în prim plan pe vărul Catalinei, Lucas și pe cea mai bună prietenă a acesteia.

Rosie înaintează foarte greu cu romanul la care lucrează, iar pentru a duce munca la capăt în timp util, pune la cale un experiment în doi, unde ia parte la întâlniri romantice, în scopul dezvoltării poveștii ficționale.

Lucas și Rosie încep să meargă la întâlniri romantice, unde plănuiesc în detaliu fiecare activitate, însă pe parcurs ce acest lucru devine o rutină, diferența dintre ficțiune și realitate începe să dispară.

Cartea abundă în romantism și emoție, povestea de dragoste atingând cote maxime.

Acolo unde cântă racii – Delia Owens

Acolo unde cântă racii - Delia Owens

Cu o ecranizare de excepție, romanul scris de Delia Owens nu putea să lipsească din lista cu recomandări de cărți pentru vară.

Cartea este una complexă, ce ilustrează o minunată poveste de dragoste, dar și una tragică de familie.

Locuind în mlaștină, personajul principal, Kya este părăsită pe neașteptată de către mama ei, urmând ca mai apoi, frații și surorile ei să adopte aceeași strategie, lăsând-o pe Kya în grija tatălui ei. Sau mai bine spus, lăsându-l pe acesta în grija copilei.

Cu timpul, în viața protagonistei pătrunde Tate, unul din vechii prieteni ai fratelui său. Acela este momentul în care în inima micuței pătrunde dragostea, urmând să facă față și mai multor încercări.

Un roman de o frumusețe care-ți taie respirația

The New York Times

Două cărți și o vacanță – Emily Henry

Două cărți și o vacanță – Emily Henry

Nu putem avea recomandări de cărți pentru vară fără ca numele Emily Henry să nu se repete.

Dacă în Întâlniri în vacanță, povestea se concentrează pe doi prieteni, în Două cărți și o vacanță, întreaga acțiune se dezvoltă în jurul a doi dușmani.

Personajele principale sunt reprezentați de doi scriitori cu viziuni opuse. În timp ce January creează povești cu final fericit, Augustus omoară toți protagoniștii.

Ambii sunt lipsiți de inspirație și prinzând oportunitatea de a fi vecini pe timpul verii, cei doi se supun unei provocări: fiecare trebuie să scrie o carte în stilul celuilalt.

Cartea reflect cum nu se poate mai bine tematica de vară, într-un cadru senzațional care-I va pune la mari încercări pe cei doi îndrăgostiți.

Recomandari de carti pentru vara l scaled

Cei 7 soți ai lui Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Cei 7 soți ai lui Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

Marele star de cinema Evelyn Hugo ajunge la vârsta la care jobul de actriță ia sfârșit, însă nu înainte ca aceasta să șocheze pe toată lumea. Vedeta îi propune lui Monique Grant, una dintre angajatele unei faimoase reviste, să o ajute cu publicarea unei cărți autobiografice.

Cerința a fost expusă cu strictețe, iar Monique nu încetează să se întrebe de ce tocmai ea a fost aleasă pentru a duce la bun sfâșit îndatorirea.

Însă atunci când interviul începe să aibă loc, nimic nu mai poate fi oprit și toate secretele ascunse de ani buni în spatele scenei, ajung în văzul tuturor.

Viața invizibilă a lui Addie LaRue – V.E. Schwab

Viața invizibilă a lui Addie LaRue - V.E. Schwab

Acțiunea începe în anul 1700, unde Addie trăiește împreună cu familia ei, având grijă de gospodărie și de membrii casei.

Protagonista este un spirit liber, iar atunci când este forțată să se căsătoreasă, aceasta fuge în pădure, unde începe să se roage oricui o poate asculta. Însă zeul care îi răspunde nu este unul de la care ai dori ajutor.

Cu toate acestea, Addie își vinde sufletul în schimbul libertății, dar lucrurile nu decurg așa cum își dorește. Libertatea ei constă în faptul că nimeni nu o poate ține minte. O data ce oamenii o pierd din vedere pe Addie, aceasta dispare subit și din memoria lor.

Așa că desi poate merge în orice loc își dorește doar pocnind din degete, ea nu poate lăsa nicio urmă, nu poate fi reținută de nicio persoană și nu-și poate rosti măcar propriul nume. Asta până când întânește pe cineva în aceeași situație și blestemul pare că poate fi rupt.

Ultima scrisoare de dragoste – Jojo Moyes

Ultima scrisoare de dragoste - Jojo Moyes

Ultima, dar nu cea din urmă din lista de recomandări de cărți pentru vară face parte o capodoperă a autoarei Jojo Moyes.

Ellie Haworth lucrează pentru ziarul Nation și este în căutarea unui subiect emoționant pentru rubric sa. În timp ce aceasta cotrobăie prin arhiva ziarului, descoperă o scrisoare de dragoste care-I frânge inima și care nu a ajuns niciodată la destinatar.

Făcând mai multe cercetări, protagonista încearcă din răsputeri să găsească atât expeditorul, cât și destinatarul.

Cartea ilustrează două povești de iubire, cea a lui Ellie din present și a celor doi corespondenți din trecut într-o lectură plină de emoție și sentimente puternice.

Indiferent de cartea aleasă, important este să vă bucurați de aceste recomandări de cărți pentru vară, să vă lăsați purtați de poveste și să vă relaxați în lumea cărților. Vara este momentul ideal pentru a vă răsfăța cu cărți captivante și pentru a îmbogăți sufletul cu noi povești și experiențe literare.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.