Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dragostea este un sentiment atât de puternic și universal încât a inspirat o mulțime de povești, poezii și cântece de-a lungul timpului. Cărțile de dragoste au avut întotdeauna un loc special în bibliotecile noastre și în inimile noastre. Ele ne transportă în lumi magice și romantice, ne fac să visăm și să resimțim emoții intense. Indiferent dacă ești un romantic incurabil sau pur și simplu cauți o evadare de la rutina zilnică, cărțile de dragoste au puterea de a ne captiva și de a ne face să trăim aventuri pasionale alături de personaje memorabile.

Top 10 carti de dragoste care au cucerit inimile cititorilor de a lungul timpului 2
Sursa Soulveda

În acest articol, vom explora o selecție de cărți de dragoste care au cucerit inimile cititorilor de-a lungul timpului. De la clasicii care au rezistat testului timpului până la lucrări contemporane îndrăznețe și inovatoare, vom descoperi o gamă largă de povești și stiluri care acoperă toate nuanțele iubirii și dorinței.

Așadar, aprindeți câteva lumânări, luați gustarea voastră preferată, îmbrăcați-vă în haine confortabile și pregătiți-vă să intensificați atmosfera cu câteva dintre cele mai îndrăgite cărți de dragoste din toate timpurile.

Multe dintre aceste lecturi minunate sunt romanțe care includ și alte elemente, astfel că sunt perfecte pentru cei care cred că nu le place acest gen literar. Pe lângă povestile de iubire care definesc acest gen, multe dintre romanele noastre preferate de dragoste prezintă intrigă palpitantă, povești de iubire BIPOC și LGBTQ+ și un limbaj liric care ne ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Iată 10 dintre cele mai bune cărți de dragoste

O mie de săruturi – Tillie Cole

O mie de săruturi- Tillie Cole. Cărți de dragoste

O mie de săruturi este o poveste emoționantă despre dragoste, pierdere și renaștere. În centrul acestei cărți puternice se află Poppy și Rune, doi tineri care se îndrăgostesc în adolescență și descoperă bucuria și frumusețea unei legături profunde. Cu toate acestea, viața le rezervă o tragedie neașteptată care îi desparte și îi schimbă ireversibil. Anii trec, iar Rune, acum un tânăr muzician de succes, se confruntă cu propriile lui demoni și încercă să găsească alinare în muzică. Însă, destinul îi aduce din nou împreună pe Poppy și Rune, iar ei trebuie să lupte cu trecutul dureros și să găsească curajul de a-și confrunta emoțiile și de a redescoperi iubirea pe care o simțeau unul față de celălalt.

Mândrie și prejudecată – Jane Austen

Mândrie și prejudecată - Jane Austen. Cărți de dragoste

Una dintre cele mai renumite cărți de dragoste din toate timpurile este Mândrie și prejudecată de Jane Austen. Situat în societatea engleză a secolului al XIX-lea, acest roman captivant explorează cu măiestrie temele clasice ale dragostei, orgoliului și prejudecăților sociale. Eroina noastră, Elizabeth Bennet, este o tânără inteligentă și independentă, iar eroul, Fitzwilliam Darcy, este un bărbat înstărit și mândru. În ciuda prejudecăților inițiale, între cei doi se dezvoltă o relație tensionată și plină de provocări. Prin dialoguri pline de spirit și situații incitante, Jane Austen ne poartă prin lumea complexă a regulilor sociale și a convențiilor stricte, în timp ce Elizabeth și Darcy se luptă cu propriile lor sentimente și cu barierele impuse de societate.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor & Park - Rainbow Rowell. Cărți de dragoste

Se spune că nu îți vei uita niciodată prima iubire. Testează această teorie călătorind pe drumul amintirilor alături de Eleanor și Park, doi adolescenți îndrăgostiți și neconvenționali în 1986. Ei sunt suficient de inteligenți să știe că iubirea tinerilor nu durează, dar suficient de curajoși pentru a încerca.

The Notebook – Nicholas Sparks

The Notebook - Nicholas Sparks. Cărți de dragoste

Nicholas Sparks este cunoscut pentru romanele sale lacrimogene, iar The Notebook nu face excepție. Povestea lui Noah și a lui Allie, doi tineri îndrăgostiți în timpul verii anului 1940, te va face să plângi, să zâmbești și să crezi în puterea iubirii adevărate. Cartea deține și o excelentă ecranizare, idila încadrându-se perfect în topul celor mai bune cărți de dragoste.

Cum sa furi o inimă cu un sărut – L.J. Shen

Cum sa furi o inimă cu un sărut – L.J. Shen. Cărți de dragoste

Din lista celor mai bune cărți de dragoste face parte și romanul Cum să furi o inimă cu un sărut. Francesca Rossi este fiica conducătorului Organizației mafiote din Chicago, fiindu-i pormisă lui Angelo Bandini, moștenitorul unei influente familii de mafioți. În seara balului organizat în cinstea acesteia, Francesca așteaptă cu nerăbdare să fie sărutată de Angelo, astfel concretizând viața lor împreună pe mai departe. Deoarece tradiția spune că prima persoană care o va săruta la bal, îi va fi sortită. Dar ce se întâmplă atunci când un străin misterios îi fură primul sărut, iar Francesca nu are de ales, decât să accepte situația?

Aleea cu licurici – Kristin Hannah

Aleea cu licurici – Kristin Hannah. Cărți de dragoste

Timp de treizeci de ani, Tully și Kate se susțin reciproc în viață, trecând prin furtunile prieteniei – invidie, furie, durere, resentiment. Cred că au supraviețuit totul până când un singur act de trădare le desparte… și le supune curajul și prietenia la testul suprem.

Aleea cu licurici este cartea perfectă pentru oricine a băut vin de mere Boone’s Farm în timp ce asculta Abba sau Fleetwood Mac. Mai mult decât un roman de formare, este povestea unei generații de femei care au fost binecuvântate și blestemate de alegeri. Nu face parte doar din seria de cărți de dragoste; este despre promisiuni, secrete și trădări. Și în cele din urmă, despre persoana care te cunoaște cu adevărat și știe ce are puterea să te rănească, dar și să te vindece.

Ugly Love – Colleen Hoover

Ugly Love - Colleen Hoover. Cărți de dragoste

Ugly Love este o carte captivantă despre dragoste și durere, despre secrete întunecate și curajul de a te deschide în fața iubirii. Povestea ne poartă în lumea complicată a lui Tate și Miles, doi oameni răniți și distrusi de trecutul lor. Când se întâlnesc și încep să exploreze o relație intensă, descoperă că trecutul și traumele pe care le poartă pot pune în pericol ceea ce simt unul pentru celălalt. Ugly Love explorează teme profunde de vindecare, încredere și sacrificiu, aruncând lumina asupra laturilor întunecate ale iubirii și ale fricilor care ne pot împiedica să ne deschidem inimile complet. Cu o scriitură emoțională și personaje bine conturate, cartea ne provoacă să reflectăm asupra puterii iubirii de a ne schimba viețile și de a ne învinge proprii demoni.

O zi de decembrie – Josie Silver

O zi de decembrie – Josie Silver. Cărți de dragoste

O zi de decembrie face parte din acea sferă de cărți de dragoste și destin care te captivează din primele pagini. Cartea ne prezintă povestea lui Laurie și Jack, doi străini care se întâlnesc într-o zi de decembrie în Londra și simt o conexiune instantanee. Cu toate acestea, înainte ca lucrurile să poată evolua, o serie de circumstanțe îi separă, iar cei doi nu se mai întâlnesc pentru mulți ani. În ciuda acestui fapt, dragostea lor persistentă îi duce pe amândoi într-o călătorie plină de întrebări, înțelegere și sacrificii.

Călărețul de aramă – Paullina Simons

Călărețul de aramă - Paullina Simons. Cărți de dragoste

Leningrad, 1941: nopțile albe de vară luminează un oraș al măreției căzute, ale cărui palate și alei vorbesc despre o eră diferită, când Leningrad era cunoscut sub numele de St. Petersburg. Două surori, Tatiana și Dasha, împart același pat, trăind într-o cameră comună cu fratele și părinții lor. Rutina vieții lor grele și sărace este distrusă pe 22 iunie 1941, când Hitler invadează Rusia. Pentru familia Metanov, pentru Leningrad și în special pentru Tatiana, viața nu va mai fi niciodată la fel. În acea zi fatală, Tatiana îl întâlnește pe un tânăr soldat numit Alexander. Familia suferă pe măsură ce armata lui Hitler avansează spre Leningrad, iar iarna rusă se apropie. Cu bombe care cad și orașul sub asediu, Tatiana și Alexander sunt atrași inevitabil unul către celălalt, dar iubirea lor ar putea distruge familia Tatianei și, în centrul ei, se află un secret care ar putea însemna moartea oricui îl află. Confruntați, pe de o parte, cu vasta mașinărie de război a lui Hitler și, pe de altă parte, cu un sistem sovietic hotărât să zdrobească spiritul uman, Tatiana și Alexander se află în fața valului istoriei, într-un moment de răscruce în secolul care a făcut lumea modernă.

Pactul – Elle Kennedy

Pactul – Elle Kennedy. Cărți de dragoste

Hannah și Garrett se află în aceeași clasă de Etică la Universitatea Briar, unde sunt întâmpinați de un profesor nou și exigent. Garrett are nevoie de o notă bună pentru a-și  putea continua cariera de sportiv, iar Hannah de un motiv pentru a-l face gelos pe băiatul pe care-l place. Observând că Hannah are rezultate academice bune, Garrett o convinge să-l ajute să-și îmbunătățească notele prin meditații. Aceasta, intrigată de idee și motivată de sentimentele sale secrete pentru Justin, acceptă să-l ajute și astfel pun la cale pactul. Cu toate acestea, ea nu bănuiește că această decizie va duce nu numai la o chimie neașteptată între ea și Garrett, ci și la o călătorie de autodescoperire, prietenie și dragoste. Pe măsură ce sesiunile de meditații avansează, Hannah începe să-și pună întrebări despre sentimentele și prioritățile sale, realizând că persoana care îi cucerește cu adevărat inima s-ar putea afla mai aproape decât și-a imaginat vreodată.

Aceasta este doar o selecție mică dintr-o mare varietate de cărți de dragoste disponibile. Indiferent de preferințele tale, există cu siguranță o poveste de dragoste care să-ți trezească emoțiile și să-ți facă inima să bată mai tare. Bucură-te de lectură!

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.