Free cookie consent management tool by TermsFeed

În anii 2000, seria Pirații din Caraibe a adus în atenția cinefililor unul dintre cele mai emblematice personaje de film ale deceniului: Jack Sparrow, piratul interpretat de Johnny Depp, datorită căruia cele cinci aventuri pline de acțiune au adus încasări de 4,5 miliarde de dolari la nivel mondial.

Câte filme Pirații din Caraibe există?

Conform IGN, există cinci filme Pirații din Caraibe și un scurtmetraj. Sunt planificate două viitoare filme din seria Pirații din Caraibe: al șaselea film principal și un film cu protagonista feminină interpretată de Margot Robbie. Cu toate acestea, Margot Robbie a afirmat că filmul ei s-ar putea să nu se materializeze.

Cum să urmărești seria de filme Piratii din Caraibe în ordinea cronologică
Sursa fotografiei: Wallpaper Cave

Seria de filme Pirații din Caraibe în ordine cronologică

Aceste fragmente conțin câteva dezvăluiri minore, inclusiv personaje, locații și aspecte generale ale intrigii.

Pirații din Caraibe: Tales of the Code – Wedlocked (2011)

Lansat între al patrulea și al cincilea film, în cadrul unui set de discuri Blu-ray/DVD cu Pirații din Caraibe, Tales of the Code – Wedlocked este un scurtmetraj care se petrece înainte de The Curse of the Black Pearl. Vanessa Branch și Lauren Maher își reiau rolurile ca Giselle și Scarlett în acest scurtmetraj, care se concentrează pe cele două femei care se consideră logodite cu Jack Sparrow. Din păcate, ele au fost înșelate, iar duo-ul devine obiectul unei licitații pline de agitație. Ecranizarea nu este esențială pentru cronologia filmelor Pirații din Caraibe, însă, dacă doriți să experimentați în întregime universul Pirații din Caraibe, este un scurtmetraj ușor de vizionat, cu o durată de 10 minute.

Pirații din Caraibe: The Curse of the Black Pearl (2003)

Piratii din Caraibe The Curse of the Black Pearl (2003)
Sursa fotografiei: Epic Rally

De la acest punct înainte, datele de lansare și cronologia narativă a filmelor Pirații din Caraibe se aliniază. The Curse of the Black Pearl, primul film din serie, ne duce înapoi în secolul al XVIII-lea, în perioada de aur a pirateriei. Acest film de debut introduce personajele principale ale seriei: căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp), Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) și Hector Barbossa (Geoffrey Rush). Un tânăr, Will Turner, este salvat de la naufragiu, purtând un medalion de aur în jurul gâtului. Acest medalion este legat de un blestem care afectează echipajul piratului Jack Sparrow de pe nava sa anterioară, Perla Neagră, transformându-i în niște nemuritori chinuiți. Echipajul este acum condus de către căpitanul trădător Barbossa, iar Will și Jack își depășesc disputele pentru a o salva pe Elizabeth Swann, care a fost răpită de Barbossa împreună cu medalionul.

Pirații din Caraibe: Dead Man’s Chest (2006)

Piratii din Caraibe Dead Man’s Chest
Sursa fotografiei: D23

Jack, Will și Elizabeth se întorc într-o nouă aventură pe mare în Dead Man’s Chest. Al doilea film al seriei introduce personaje precum preoteasa Tia Dalma (interpretată de Naomie Harris), Bill Turner (tatăl lui Will, interpretat de Stellan Skarsgard), Cutler Beckett (interpretat de Tom Hollander) și Davy Jones (căpitanul navei fantomă Flying Dutchman, interpretat de Bill Nighy). Jack, Will, Elizabeth și James Norrington (interpretat de Jack Davenport) pornesc în căutarea cufărului și a inimii lui Davy Jones: Will încearcă din răsputeri să-și salveze tatăl, Elizabeth caută o cale pentru ca ea și Will să poată rămâne împreună, Jack plănuiește să scape de datoria față de Davy Jones, în timp ce James își dorește restabilirea statutului său de ofițer naval.

Pirații din Caraibe: At World’s End (2007)

 Piratii din Caraibe At World’s End (2007)
Sursa fotografiei: Pathe Thuis

Cel de-al treilea film Pirații din Caraibe este o aventură plină de acțiune care are drept protagoniști eroii francizei lui Davy Jones și navelor fantomă Flying Dutchman, acum controlate de Cutler Beckett. Eroii se unesc mai întâi pentru a-l salva pe Jack din Cufărul lui Davy Jones și pentru a recupera Perla Neagră. În timp ce fac acest lucru, motivațiile diferite ale echipajului duc spre noi intrigi și trădări. Pe parcurs, descoperim adevărata identitate a lui Tia și îl întâlnim pe tatăl lui Jack, căpitanul piraților Edward Teague (interpretat de Keith Richards). La final, Elizabeth ajunge la putere, Will și Jack înving pe Davy Jones, iar un nou căpitan preia controlul asupra lui Flying Dutchman.

Pirații din Caraibe: On Stranger Tides (2011)

Piratii din Caraibe On Stranger Tides (2011)
Sursa fotografiei: IMDB

On Stranger Tides este primul film Pirații din Caraibe în care nu apar Will (Orlando Bloom) și Elizabeth (Keira Knightley). Ian McShane și Penelope Cruz preiau rolurile secundare în calitate de tată-fiică, iar intriga filmului se învârte în jurul unei curse pentru a descoperi Fântâna Tinereții. Filmul este o reprezentație a unei vânători de comori care implică hărți secrete, lacrimi de sirene și corabia celebrului explorator spaniol Ponce de León, în încercarea lui Barbossa de a-și rezolvă o veche problemă cu Barba Neagră, și a lui Jack, care folosește ultima putere a Fântânii pentru a-și salva un aliat.

Pirații din Caraibe: Dead Men Tell No Tales (2017)

Piratii din Caraibe Dead Men Tell No Tales (2017)
Sursa fotografiei: Slant Magazine

Cel mai recent film din seria Piratii din Caraibe aduce din nou în prim-plan personajele Jack și Barbossa, alături de Henry Turner (fiul acum adult al lui Elizabeth și Will, interpretat de Brenton Thwaites) și un nou antagonist, vânătorul de pirați nemuritori Armando Salazar (interpretat de Javier Bardem). Dead Men Tell No Tales prezintă o altă vânătoare de comori, obiectul acesteia fiind Tridentul lui Poseidon. Henry caută Tridentul pentru a-și elibera tatăl de un blestem și formează o echipă cu Jack și nou-venita Carina (interpretată de Kaya Scodelario) pentru a realiza acest lucru. Trio-ul, ajutat în cele din urmă de Barbossa, trebuie să înfrunte opoziția lui Salazar. În final, Jack revine pe Perla Neagră, iar ceilalți eroi supraviețuitori se bucură de o reuniune familială.

Astfel, pentru cei care doresc să se bucure de întreaga experiență a seriei de filme Pirații din Caraibe, este recomandat să urmeze această ordine cronologică a filmelor. Există și zvonuri cum că Johnny Depp poate reveni pentru următorul film al seriei, însă acest lucru nu este cert. Cu toate acestea, încă de la primul film plin de aventură și umor, The Curse of the Black Pearl, și până la ultimul capitol plin de acțiune și răsturnări de situație, fiecare ecranizare aduce elemente unice și surprinzătoare în povestea fascinantă a piraților și comorilor pierdute.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.