Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fanii Game of Thrones pot începe deja să sărbătorească. Celebrul serial GOT va sosi în 4K HDR pe HBO Max în luna august a acestui an. Toate sezoanele vor avea suport Dolby Vision și Dolby Atmos. Din fericire, pe această cale, nimeni nu va trebui să aștepte prea mult pentru a viziona și serialul House of the Dragon în format high definition. Mult-așteptatul serial, bazat pe cartea Fire & Blood a lui George R.R. Martin, va avea premiera pe acest canal și în format 4K cu o rapiditate la fel de crescută.

Dar, cum toate lucrurile în viață au un cost, cei care doresc să urmărească bătăliile epice cu un sunet și o calitate a imaginii mai bună vor trebui să investească. Doar cei care se abonează la planul Multiscreen și fără reclame pentru streaming HBO Max, cu echipament adecvat, vor avea acces la noile formate. În România, planurile care transmit programe în 4K costă 4,99 €/lună pe an sau 39,90 € pe an.

Printre dispozitivele compatibile se numără Android TV, Apple TV 4K, Chromecast Ultra, Fire TV, Google TV, televizoarele LG, televizoarele Samsung și consolele Xbox. HBO Max recomandă o conexiune la internet de peste 50 Mbps.

În trecut, doar filmele erau disponibile în 4K HDR și Dolby Atmos pe HBO Max. Acum, platforma de streaming îi va scuti pe fanii lui George R.R. Martin de la plata a 150 de dolari din a cumpăra serialul Game of Thrones în 4K. Totuși, vizionarea în format Bluray prezintă un avantaj: se obține un bitrate mai mare, ceea ce înseamnă o calitate și mai bună. Unii spun că mai există un alt beneficiu: vizionarea în Bluray îl scutește pe spectator de a se confrunta cu o aplicație de streaming plină de erori.

House of the Dragon când apare 4K?

Compania nu a stabilit încă o dată exactă privind disponibilitatea noului serial House of the Dragon în 4K, a cărui poveste este plasată cu 200 de ani înainte de domnia lui Khaleesi. Însă, ce știm este că își va avea premiera pe 21 august 2022.

De fapt, HBO a lansat chiar și un trailer mai lung pentru House of the Dragon care poate fi văzut mai jos sau puteți citi mai multe informații aici.

Ce este HDR?

În ultimii ani, HDR a devenit o caracteristică populară pe televizoare și pe ecranele telefoanelor. Prin creșterea numărului de pixeli de pe un ecran și prin utilizarea unor algoritmi avansați pentru a cartografia culorile într-un mod care simulează mai bine modul în care ochii noștri văd lumea, ecranele HDR sunt capabile să afișeze o gamă mai mare de culori și niveluri de luminozitate decât oricând înainte. Astfel, rezultă imagini mai vibrante și mai realiste, cu un contrast și detalii îmbunătățite.

Ce este Dolby Vision?

Dolby Vision reprezintă un pas înainte în tehnologia HDR. Este capabilă să păstreze mai multe informații de la crearea conținutului original până la momentul în care acesta ajunge pe dispozitivul dvs. Aceste informații se numesc metadate și transportă informații despre luminozitate pentru fiecare cadru. Nu numai că Dolby Vision are această capacitate extraordinară, dar poate ajusta și culorile fiecărei scene pentru a obține senzația dorită de creatori. Toate acestea se întâmplă menținând în același timp un nivel mare de detalii în fiecare imagine.

Ce este Dolby Atmos?

Dolby Atmos este o tehnologie de sunet surround de ultimă generație care creează o experiență audio cu adevărat tridimensională. În loc să ofere doar sunet din față, din spate și din lateral, Dolby Atmos adaugă înălțime, creând o experiență de ascultare mai captivantă și mai realistă. Dolby Atmos este disponibil pe un număr tot mai mare de dispozitive, inclusiv soundbar-uri, console de jocuri, televizoare, laptopuri, telefoane și căști. Deși este încă relativ nou pe piață, Dolby Atmos devine rapid o caracteristică indispensabilă pentru fanii serioși ai filmelor și serialelor care doresc să-și ducă home theater-ul la următorul nivel.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.