HBO Max a lansat un nou trailer pentru serialul House of the Dragon, spin-off al seriei Game of Thrones, care s-a bucurat de un succes uriaș la nivel mondial. Noul serial este lansat astăzi pe 21 august 2022 direct în catalogul platformei și va ilustra întâmplările care s-au desfășurat cu 200 de ani înainte de evenimentele din Game of Thrones, spunând povestea familiei Targaryen.

În acest trailer, se poate identifica faptul că lupta pentru tron, ca în Game of Thrones, va fi destul de prezentă în intriga serialului. House of the Dragon a fost scrisă de George R. R. Martin, creatorul cărților A Song of Ice and Fire, care au dat naștere serialului Game of Thrones și noii producții, care a fost dezvoltată în parteneriat cu Ryan Condal.

Cine face parte din distribuția serialului House of the Dragon?

Din distribuția serialului „House of Dragon” fac parte Paddy Considine (The Third Day și The Outsider), care îl va interpreta pe regele Viserys Targaryen, Olivia Cooke (Player #1) va juca rolul lui Alicent Hightower, prințesa Rhaenyra Targaryen va fi interpretată de Emma D’Arcy (Truth Seekers), iar Matt Smith (Doctor Who, The Croen) va fi fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitorul tronului, prințul Daemon Targaryen.

Din distribuție mai fac parte:

 • Steve Toussaint în rolul Lordului Corlys Velaryon
 • Eve Best în rolul Prințesei Rhaenys Velaryon
 • Rhys Ifans în rolul lui Otto Hightower
 • Matthew Needham în rolul lui Larys Strong
 • Bill Paterson în rolul Lordului Lyman Beesbury
 • Gavin Spokes ca Lord Lyonel Strong
 • Milly Alcock în rolul tinerei prințese Rhaenyra Targaryen
 • Emily Carey o va interpreta pe tânăra Alicent Hightower
 • Ryan Corr în rolul lui Ser Harwin
 • Jefferson Hall în rolul gemenilor Lord Jason Lannister și Tyland Lannister
 • David Horovitch în rolul Marelui Maestru Mellos
 • Sonoya Mizuno în rolul lui Mysaria
 • Fabien Frankel în rolul lui Ser Criston Cole
 • Graham McTavish în rolul lui Ser Harrold Westerling

Zece episoade au fost anunțate pentru primul sezon, care va avea premiera astăzi pe 21 august și va fi difuzat pe HBO Max. George R. R. Martin și Ryan Condal sunt co-creatorii serialului, Miguel Sapochnik și Ryal Condal sunt showrunnerii și vor fi și producători executivi alături de George R. R. Martin, Ron Schmidt, Vince Gerardis și Sara Lee Hess. Sapochnik a fost responsabil pentru episoade extrem de apreciate din Game of Thrones, cum ar fi The Battle of the Bastards și The Long Night.

Ryan Condal a comparat dinastia Targaryen cu Jedi din Star Wars

Sunt un fan al cărților de aproximativ douăzeci de ani și, în mod clar, am fost un fan al serialului TV, am urmărit fiecare episod din ziua în care a fost difuzat. […] Am încercat să lucrez la acest serial făcând ceea ce am vrut să văd ca fan și sunt foarte mulțumit de rezultatul care a ieșit. Targaryenii sunt ca Jedi în Războiul Stelelor, când se vorbea despre ei în epoca în care erau mulți și puternici și toată lumea voia să-i vadă în acel context.

Despre ce este vorba în House of the Dragon?

House of the Dragon ne duce înapoi în anii de aur ai Casei Targaryen, când călăreții dragonului cu părul auriu stăteau pe arhicunoscutul tron și conduceau cele șapte regate din Westeros. Serialul urmărește evenimentele care au dus la prăbușirea ruinătoare și la sfârșitul dominației House of the Dragon, până la așa-numitul Dans al Dragonilor. În trailer îl vedem așezat pe tronul legendar pe regele Viserys Targaryen (interpretat de Paddy Considine). Sub domnia sa, țara a cunoscut mai mult de 70 de ani de pace: a fost o perioadă de mare bogăție și prosperitate, motiv pentru care faimosul tron este atât de impunător și plin de săbii.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.