Free cookie consent management tool by TermsFeed

În ultimele câteva decenii, anime-urile a devenit din ce în ce mai populare, nu doar în Japonia, ci în întreaga lume. Ceea ce a fost cândva un interes nișat a devenit acum mainstream, cu cărți, filme și seriale, toate explorând această formă de artă unică. Iar datorită internetului, este ușor să găsești și să urmărești anime-uri online, mai ales când, cu timpul, mereu sunt lansate noi anime-uri. Acest lucru a dus la un boom al popularității acestora, noi fani descoperind în fiecare zi această formă unică de divertisment. Prin urmare, există multe motive pentru care animațiile japoneze au devenit atât de populare. Poveștile sunt adesea complexe și palpitante, animațiile sunt foarte detaliate și expresive, iar personajele sunt întotdeauna memorabile. În plus, considerând că există câte un anime pentru orice gust și o diversitate foarte mare la ora actuală, poate fi greu pentru multe persoane să știe ce anume să vizioneze. Pe această cale, am realizat o listă cu top anime cu recomandări atent selecționate care au fost votate de-a lungul timpului pe MyAnimeList și IMDb ca fiind foarte bune. Iată care sunt acestea!

Attack on Titan

Attack on Titan, Shingeki no Kyojin, 2013–2023
Attack on Titan este un anime esențial pentru toți fanii anime-urilor

Bazat pe o serie manga începută în 2009 de Hajime Isayama, premisa inițială a lui Attack on Titan se învârte în jurul războiului perpetuu al umanității împotriva monstruoșilor Titani care pândesc în afara zidurilor civilizației. În urma morții mamei sale din mâinile (și din fălcile) unui Titan, un băiat pe nume Eren decide să riposteze. Ceea ce urmează este un anime plin de acțiune care îți frânge inima, plin de suspans care te pune la încercare și care oferă momente de tristețe sfâșietoare. Pe parcursul a trei sezoane, spectatorii au urmărit cum Eren și prietenii săi se luptă cu Titanii într-o încercare disperată de a proteja umanitatea. Cu fiecare victorie vine o nouă provocare și, pe măsură ce amenințările cu care se confruntă omenirea devin tot mai complexe, la fel și povestea. Astfel, de-a lungul timpului, Attack on Titan a continuat să aprofundeze explorarea unor teme precum moralitatea, răzbunarea și ce înseamnă a fi om. Cu ultimele sale episoade programate să fie difuzate în 2023, Attack on Titan este un anime esențial pentru toți fanii anime-urilor care caută ceva potrivit pentru a viziona.

Death Note

Death Note, Desu nôto, 2006–2007
Death Note este unul dintre cele mai populare și cunoscute anime-uri

Death Note este unul dintre cele mai populare și cunoscute anime-uri din toate timpurile, și asta pe bună dreptate. Povestea este captivantă iar personajele sunt credibile și complexe. Intriga urmărește povestea lui Light Yagami, un elev de liceu inteligent care găsește un caiet ce îi permite să ucidă pe oricine prin simpla scriere a numelui acestuia în el. Folosindu-și inițial noile puteri pentru a scăpa lumea de criminali, Light ajunge în cele din urmă să cadă în nebunie, devenind un dictator nemilos în încercarea sa de a crea o utopie lipsită de criminalitate. Pe parcurs, el trebuie să păcălească un detectiv excentric cunoscut sub numele de L, care ar putea fi singurul său adversar. Astfel, Death Note este un anime esențial de vizionat pentru orice fan al acestui tip de animații sau al dramelor polițiste.

Demon Slayer

Demon Slayer, Kimetsu No Yaiba, a fost lansat în anul 2019, în desfășurare
Demon Slayer este un anime plin de emoție, suspans și acțiune

Demon Slayer este și el unul dintre cele mai bune anime-uri din ultimul deceniu, cel puțin. Scenele sale de luptă incitante și dure sunt unele dintre cele mai bune care au fost vreodată transpuse pe ecran. Studioul de animație Ufotable a fost întotdeauna renumit pentru măiestria sa în materie de acțiune, dar își depășește propriile standarde înalte în acest anime de succes. Ca și poveste, personajul principal Tanjiro caută să se răzbune pentru moartea familiei sale din mâinile demonilor, ceea ce îl conduce într-o călătorie periculoasă pentru a deveni el însuși un ucigaș de demoni. Pe parcurs, își face noi aliați și își dezvoltă abilități incredibile pe care le folosește pentru a înfrunta adversari puternici. Rezultatul este unele dintre cele mai palpitante și mai uimitoare anime-uri de acțiune din punct de vedere vizual din toate timpurile.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Hagane no renkinjutsushi, 2009–2012
Fullmetal Alchemist: Brotherhood merită vizionat datorită poveștii sale captivante

Oricine a citit manga Fullmetal Alchemist știe că povestea este un amestec complicat și fascinant de politică, mister, război și știință (sau, să fim serioși, practic magie). Cea de-a doua adaptare a manga, Brotherhood, face o treabă excelentă în a rămâne fidelă la intriga originală, în timp ce avansează rapid prin poveste. Eroii și răufăcătorii sunt cu toții extrem de bine dezvoltați, iar folosirea alchimiei pentru a-și remodela corpurile în moduri unice este atât uimitoare din punct de vedere vizual, cât și profund tulburătoare. În plus, totul este deosebit de bine realizat. În cele din urmă, Brotherhood este cea mai bună dintre cele două adaptări Fullmetal Alchemist și merită cu siguranță să fie vizionat de fanii manga sau de cei care pur și simplu doresc un anime bun și cu o poveste captivantă.

Death Parade

Death Parade, Desu Parēdo, a fost lansat la data de 10 Ianuarie, 2015
Death Parade este un anime recomandat pentru modul în care reflectă asupra vechii întrebări: Ce se întâmplă după ce murim?

Death Parade este un anime minunat pe care îl recomandăm datorită faptului că e construit pe o idee inedită și convingătoare, personajele sunt bine dezvoltate, iar animația este de top. Acesta oferă o abordare nouă a vechii întrebări despre ce se întâmplă după ce murim. Cele două personaje principale, Decim și Chiyuki, sunt ambele intrigante și bine dezvoltate, iar personajele secundare sunt, de asemenea, interesante și pline de viață. Fiecare episod din Death Parade este captivant și îndeamnă la reflecție, ceea ce îl face a fi unul dintre cele mai originale și mai plăcute anime-uri apărute în ultimii ani. Astfel este plăcut și cu siguranță va fi pe gustul telespectatorilor de toate vârstele. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea a ceva diferit și captivant, atunci Death Parade merită cu siguranță văzut.

Ranking of Kings

Ousama Ranking (Ranking of Kings), lanasat în 2021, în desfășurare
Ousama Ranking (Ranking of Kings) este un anime cu o poveste emoționantă

Într-o lume în care regii sunt clasificați în funcție de faptele lor, Boji este hotărât să se dovedească a fi următorul mare conducător. Deși s-a născut surdo-mut, nu lasă ca acest lucru să îl oprească din a se strădui să fie cel mai bun. Curajul și determinarea sa îl diferențiază de ceilalți, dar handicapul său se dovedește adesea o provocare. Comunicarea este dificilă, deoarece trebuie să se bazeze pe cititul pe buze și pe limbajul semnelor pentru a comunica cu cei din jur. Oamenii îl înțeleg adesea greșit sau îl subestimează, ceea ce face ca el să fie luat în serios. În ciuda acestor obstacole, Boji rămâne hotărât să obțină un rang înalt și să demonstreze că are ceea ce îi trebuie pentru a fi un mare rege.

One Piece

One Piece, Wan pîsu, un anime legendar, încă în desfășurare, după mai bine de 2 decenii de la lansare
One Piece urmărește aventurile căpitanului pirat Monkey D. Luffy și ale echipajului său

One Piece este o serie manga și anime creată de Eiichiro Oda. Acesta urmărește aventurile căpitanului pirat Monkey D. Luffy și ale echipajului său în timp ce navighează în jurul lumii în căutare de comori. Serialul este difuzat de peste 20 de ani și a devenit una dintre cele mai populare și cunoscute anime-uri din lume. Având în vedere amploarea sa și povestea de lungă durată, poate fi destul de descurajant pentru cei noi să înceapă One Piece. Cu toate acestea, există câteva lucruri care îl fac să merite să fie văzut. În primul rând, personajele sunt unele dintre cele mai simpatice și iconice din tot anime-ul. În al doilea rând, povestea este incredibil de epică la scară largă, cu răsturnări de situație care te vor ține captivat ore în șir. În cele din urmă, grafica este pur și simplu frumoasă, cu detalii și culori vibrante care dau viață lumii din One Piece. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei experiențe anime captivante, atunci One Piece merită cu siguranță să vedeți.

Mob Psycho 100

Mob Psycho 100,
Setsuo Ito, Takahiro Sakurai, Akio Ôtsuka
Mob Psycho 100 ilustrează un puști cu puteri paranormale incredibile

Mob Psycho 100 este unul dintre cele mai bune anime de acțiune din ultimii ani, datorită animației inegalabile a Studioului BONES, personajelor sunt pline de imaginație și a mult suflet. Mob este un puști de gimnaziu care se întâmplă să aibă puteri paranormale incredibile și, inevitabil, le folosește pentru a se lupta cu alți paranormali în bătălii ieșite din comun. Dar Mob Psycho 100 se abate de la majoritatea anime-urilor de acest gen prin faptul că se concentrează în primul rând pe călătoria emoțională a lui Mob, mai degrabă decât pe fluxul constant de lupte ostentative. Pe măsură ce Mob devine din ce în ce mai puternic, începe să piardă contactul cu umanitatea sa și depinde de mentorul său Reigen să-l ajute să găsească un echilibru între puterile și emoțiile sale. Rezultatul este un anime de acțiune care nu este doar incredibil de incitant, ci și surprinzător de emoționant.

My Hero Academia

My Hero Academia, Boku no hîrô akademia, în desfășurare
My Hero Academia este o animație japoneză care prezintă aventurile viitorilor eroi ai umanității, într-o lume plină de superputeri

Într-o lume în care 80% din populație are superputeri numite Quirks, a fi un erou nu este doar o ocupație, ci un mod de viață. Aceasta este premisa serialului My Hero Academia, un anime care urmărește un grup de elevi de liceu care se antrenează pentru a deveni următoarea generație de eroi. Serialul este sincer și captivant, iar această calitate este cea care îl face atât de plăcut. Mulțumită unei distribuții amuzante de personaje și ritmului alert, My Hero Academia este un candidat perfect în lista noastră pentru a fi urmărit ca anime de top. Fie că sunteți în căutarea unei aventuri pline de acțiune sau a unei povești despre cum binele triumfă asupra răului, acest anime are ceva bun de oferit.

Devilman Crybaby

Devilman Crybaby, lansat în anul 2018
Devilman Crybaby este povestea unui băiat pe jumătate demon ce se trezește in mijlocul unui război brutal cu forțele întunecate

„Devilman Crybaby” este unul dintre anime-urile de top ale anului 2018. Se bazează pe seria manga clasică „Devilman” a lui Go Nagai, dar este mult mai adult în ceea ce privește temele și conținutul său. În timp ce „Devilman” a fost foarte popular la vremea sa, „Crybaby” a preluat premisa de bază și a injectat-o cu o doză de angoasă a secolului 21. Rezultatul este un anime care e atât incredibil de stimulant din punct de vedere vizual, cât și de rezonant din punct de vedere emoțional. Într-o lume în care demonii au început să pună stăpânire pe corpurile oamenilor, doar un singur om, Akira Fudo, are puterea de a-i opri. Dar, după cum învață în curând, a fi singurul care poate salva omenirea are un preț teribil. „Devilman Crybaby” este o explorare elegantă, brutală și emoționantă a ceea ce înseamnă să fii om și nu trebuie ratat.

Parasyte: The Maxim

Parasyte: The Maxim, Kiseijû: Sei no kakuritsu, 2014–2015
Parasyte: The Maxim prezintă un dur scenariu, unde Pământul este vizitat de paraziți extratereștri

Există o mulțime de anime grozave, dar puține sunt la fel de memorabile ca „Parasyte: The Maxim” Bazat pe manga lui Hitoshi Iwaaki. Acesta prezintă povestea liceanului de 17 ani Shinichi Izumi, care este forțat să coexiste cu un extraterestru. Anime-ul începe cu momentul în care o rasă de extratereștri paraziți aterizează pe Pământ, și nu trece mult timp până când unul dintre ei preia controlul asupra corpului lui Shinichi. Cu toate acestea, parazitul nu reușește să pună stăpânire decât pe mâna lui dreaptă, iar cei doi sunt forțați să lucreze împreună pentru a supraviețui într-o lume care acum este plină de pericole. „Parasyte: The Maxim” este un anime de top, plin de suspans, gore și multe surprize. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui anime grozav pe care să-l urmăriți, acesta este unul pe care nu veți dori să-l ratați.

Assassination Classroom

Assassination Classroom, Ansatsu kyôshitsu, 2013–2016
Assassination Classroom este un anime palpitant, plin de acțiune

Assassination Classroom este unul dintre cele mai bune anime din ultimii ani. Acesta urmărește o clasă de elevi de gimnaziu care au sarcina de a salva lumea de un extraterestru galben cu tentacule. Creatura distruge cea mai mare parte a lunii (transformând-o într-o semilună permanentă) și apoi vine pe Pământ, unde insistă să preia funcția de profesor al clasei 3-E. Începe să îi modeleze pe elevii cu rezultate slabe în asasini pricepuți și pretinde că va distruge Pământul într-un an, dacă nu-l vor putea ucide mai întâi. „Assassination Classroom” este un serial palpitant, plin de acțiune, presărat cu amuzament de la început până la sfârșit.

One Punch Man

One-Punch Man, Wanpanman, 2015–2019
One-Punch Man este un anime grozav și amuzant despre un erou care e atât de puternic, încât poate învinge pe oricine dintr-un pumn

One-Punch Man ilustrează povestea lui Saitama, un erou care este atât de puternic încât poate învinge orice dușman cu un singur pumn. Deși ar putea părea că acest lucru ar putea fi plictisitor, scenariștii au făcut o treabă excelentă pentru a face călătoria lui Saitama plăcută de urmărit. Unul dintre lucrurile care face ca anime-ul să fie atât de grozav este modul în care tratează comedia. Scenariștii nu se sfiesc să ironizeze ridicolul unora dintre situațiile în care se află Saitama. Astfel, acesta este un anime care știe cum să echilibreze acțiunea și umorul și merită cu siguranță să îl vedeți dacă sunteți un fan al ambelor genuri.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.