Free cookie consent management tool by TermsFeed

După ani de zile de dominație a serialelor americane, se pare că lumea este în sfârșit pregătită pentru un nou tip de divertisment. Serialele coreene au crescut în popularitate în ultimii ani și nu dau semne de încetinire. Datorită serviciilor de streaming online, acestea sunt acum disponibile pentru telespectatorii din întreaga lume. De la comedii romantice la thrillere pline de acțiune, există câte ceva pentru toată lumea. Cu poveștile și personajele lor captivante, este ușor de înțeles de ce aceste seriale cuceresc lumea. Așadar, dacă sunteți în căutarea a ceva nou de urmărit, dar nu știți ce să alegeți această listă cu cele mai bune seriale coreene vă poate ajuta. Așadar, iată topul nostru!

Move to Heaven (2021)

Move to Heaven (2021) este o dramă importantă care ne învață despre suferință și cum să o gestionăm
Move to Heaven (2021) este un serial emoționant

Move to Heaven face parte din lista noastră de seriale coreene pentru că este o dramă importantă care ne învață despre suferință și cum să o gestionăm. Drama urmărește povestea unui tânăr pe nume Han Geu Roo care are 20 de ani, suferă de autism și lucrează pentru afacerea tatălui său, „Move To Heaven”. Compania este specializată în curățarea locului celor decedați, unde colectează și aranjează obiectele lăsate de persoanele decedate și le livrează familiei îndoliate. Sarcina lui Han Geu Roo este să ajute la procesul de curățare și livrare. Adesea, el reușește să găsească obiecte personale pe care familia persoanei decedate nu le-ar fi cunoscut, ceea ce îi ajută să se simtă mai aproape de persoana iubită. Move To Heaven este un serial emoționant care explorează legătura dintre Han Geu Roo și clienții săi, precum și importanța familiei și a comunității.

Flower of Evil (2020)

Flower of Evil (2020),bărbat ce își ascunde identitatea și trecutul de soția sa detectiv
Flower of Evil (2020) este un serial cu o poveste întunecată

Flower of Evil este un serial coreean care spune povestea unui bărbat ce își ascunde identitatea și trecutul de soția sa detectiv. Serialul urmărește cuplul în timp ce investighează o serie de crime și descoperă secretele întunecate pe care Hee-sung le ascunde de Ji-won. Pe măsură ce investigația avansează, Ji-won este forțată să se confrunte cu posibilitatea ca soțul ei să nu fie bărbatul care credea că este. Astfel, Flower of Evil este un serial cu o poveste întunecată, plină de răsturnări de situație și de subînțelesuri, derutând mintea spectatorului. O intrigă în care trebuie să ajungi la o soluție pe un drum extrem de sinuos, cu indicii menite să te încurce dar care să te țină în același timp și interesat de găsirea răspunsului corect.

Hospital Playlist (2020)

Hospital Playlist (2020), unde sunt ilustrate diferite niveluri ale lumii medicale
Hospital Playlist (2020) se focusează pe mediul medical

Hospital Playlist este o dramă foarte bine scrisă și regizată, cu personaje bine realizate. Serialul este, de asemenea, presărat cu nenumărate detalii și subtilități, unele dintre acestea fiind unice în cultura coreeană. Acest serial corean iese puțin din comun deoarece nu se focusează pe conflicte sau politică. Nu, aici este vorba de mediul medical crud, cu intervenții dificile, lipsa somnului și a forței de muncă, etc. Serialul ne poartă de la neurologie la pediatrie ș.a.m.d. Sunt ilustrate și diferitele niveluri ale lumii medicale: student, intern, intern șef, medic, asistent medical, infirmier, etc. Sunt prezentate și dificultățile profesiei, deoarece a fi medic înseamnă să salvezi vieți, dar mai ales să ai abilitățile fizice pentru a efectua o operație și să ai o minte de oțel pentru a lua decizii ce țin de viață și de moarte.

Prison Playbook (2017)

Prison Playbook (2017)
Prison Playbook (2017) este o dramă despre viața în închisoare

Prison Playbook este o dramă care se petrece în închisoare. Deși există protagoniști, drama oferă fiecărui personaj momentul său de glorie, fie că este vorba de deținuți, de ofițerii închisorii sau de familii. Acest lucru îți permite să te atașezi de o multitudine de personaje, deoarece fiecare are propria poveste, mai ales că scenariul îți permite să afli ce i-a adus în închisoare, visele și speranțele lor. Faptul că ai o astfel de perspectivă asupra poveștilor și personalităților lor te face să te simți aproape de ei. Modul în care sunt puse în evidență aceste personaje face posibilă desființarea prejudecăților. Pentru „marele public”, nu contează dacă acești oameni sunt condamnați pe nedrept sau nu, ei vor rămâne întotdeauna niște infractori. Dar scenaristul ajută la spargerea ideilor preconcepute pe această temă insistând asupra faptului că acești criminali sunt înainte de toate oameni. Unii dintre ei încearcă să scoată ce e mai bun din situația lor, încercând să învețe din greșelile trecutului și sperând la un viitor mai bun. Dar, în același timp, scenaristul îi evidențiază și pe acești oameni care au abandonat complet ideea unui viitor în afara închisorii.

Vincenzo (2021)

Vincenzo (2021), este o telenovelă coreeană care urmărește povestea lui Vincenzo Cassano
Vincenzo (2021) este un serial corean despre un avocat al Mafiei

Vicenzo este o telenovelă coreeană care urmărește povestea lui Vincenzo Cassano, un avocat al Mafiei care începe să lucreze la o firmă de avocatură din Coreea. Distribuția este fenomenală, Song Joong Ki în rolul lui Vincenzo și Oh Taecyeon în rolul lui Jang Jung Woo fiind cei care se remarcă. Distribuția secundară este, de asemenea, excelentă, iar serialul face o treabă excelentă în dezvoltarea personajelor. Intriga este captivantă și bine ritmată, iar serialul are o mulțime de răsturnări de situație pentru a ține telespectatorii în priză. De altfel, premisa este interesantă – iar ideea generală de bine versus rău sau rău versus mai puțin rău nu este originală, dar este bine executată. Schimbarea de ton atunci când Vincenzo ajunge în Coreea și nota de comedie a fost, de asemenea, cumva binevenită.

Happiness (2021)

Happiness (2021), este o poveste apocaliptică cu zombie
Happiness (2021) este o dramă despre un nou virus apărut

Serialul coreean „Happiness” este o dramă captivantă care urmărește personajele principale în timp ce se confruntă cu izbucnirea unui nou virus. Virusul îi transformă pe cei pe care îi infectează în ființe agresive care tânjesc după sânge, iar personajele principale trebuie să lupte pentru propria supraviețuire în timp ce lumea se prăbușește în haos. La suprafață, ar putea părea doar o altă poveste apocaliptică cu zombie, care a fost făcută de nenumărate ori, însă ceea ce diferențiază acest serial este manipularea emoțională și jocurile minții pe care le joacă atât asupra personajelor, cât și asupra spectatorului, atunci când cei infectați au capacitatea de a se transforma înapoi între sinele lor normal, atunci când simptomele își pierd efectul după un anumit timp și înapoi în zombie.

Stranger (2017)

Stranger (2017), este vorba despre un procuror cunoscut pentru inteligența și logica sa
Stranger (2017) urmărește povestea unui procuror lipsit de emoții

Serialul coreean Stranger urmărește povestea lui Hwang Shi Mok, un procuror cunoscut pentru inteligența și logica sa, dar care este lipsit și de emoții. Hwang a devenit procuror după ce, în copilărie, a fost supus unei operații pe creier pentru a-și stăpâni temperamentul violent. Cu toate acestea, lipsa sa de empatie și de abilități sociale a făcut din el un proscris printre colegii săi. De asemenea, el este unul dintre puținii procurori care au refuzat să ia mită. Intriga este foarte bine scrisă și multe dintre personaje au propriile motive pentru care fac ceea ce fac. Pe măsură ce avansează povestea, personajele încep să se dezvăluie din ce în ce mai mult. Acest lucru oferă o rețea foarte complexă de personaje, pe măsură ce aflăm cum firul narativ al vieții lor se contopește.

The Uncanny Counter (2020)

The Uncanny Counter (2020) este un serial bazat pe webtoon, o bandă desenată coreeană publicată exclusiv în format digital
The Uncanny Counter (2020) este perfect pentru binge-watching

The Uncanny Counter este un serial bazat pe webtoon, o bandă desenată coreeană publicată exclusiv în format digital. Personajul principal este un adolescent, So Mun, care și-a pierdut părinții într-un accident de mașină la o vârstă fragedă și a fost grav rănit la picior. Într-o zi, el primește puteri în urma unui eveniment nefericit. Acesta se alătură unui grup cu abilități similare și se angajează în vânătoarea de spirite rele care posedă oameni răi și îi folosesc pentru a face rău. The Uncanny Counter este un serial foarte bun, pentru tineret, cu personaje simpatice. Este perfect pentru binge-watching, deși trebuie să vă amintiți că episoadele durează de multe ori peste o oră, dar niciodată nu sunt plictisitoare. Istoria este captivantă, iar acțiunea și luptele sunt dinamizate de o muzică excelentă. Și, deși treningurile (și măștile) roșii sau gri în care defilează personajele principale nu arată ca niște supereroi, acest serial oferă multe emoții, râsete și divertisment.

The Penthouse: War in Life (2020)

The Penthouse: War in Life (2020), povestea rezidenților din Palatul Hera
The Penthouse: War in Life (2020) oferă o privire asupra laturii întunecate a naturii umane

Serialul coreean The Penthouse: War in Life spune povestea rezidenților din Palatul Hera, un luxos apartament penthouse cu 100 de etaje. Rezidenții au multe secrete și ambiții ascunse, iar serialul urmărește luptele lor pentru putere și control. Sim Su Ryeon, care s-a născut în bogăție, este regina apartamentului penthouse. Cheon Seo Jin, primadona reședinței, face tot posibilul pentru a-i oferi totul fiicei sale. Oh Yoon Hee provine dintr-o familie săracă, dar se străduiește să ofere o viață mai bună fiului ei. Serialul este o privire fascinantă asupra laturii întunecate a naturii umane și a ceea ce sunt în stare să facă oamenii pentru a obține ceea ce își doresc. Scenariștii acestui serial corean nu vor să-și menajeze publicul și, astfel, oferă răsturnări de situație, interpretări exagerate, de scene și rezolvări ale intrigii hilare și absurde, de ironie. Muzica clasică se aude în depărtare în timp ce vinul roșu este aruncat în jurul mesei și personajele se plesnesc între ele. Fie te vei retrage dezgustat văzând această combinație, fie vei sfârși prin a iubi fiecare secundă a acestui spectacol de nebunie pe care serialul le oferă.

Mouse (2021)

Mouse (2021). Un polițist începător în căutare de dreptate, Jung Ba Reum, se află față în față cu criminalul
Mouse (2021) este un serial corean plin de suspans

Serialul coreean Mouse (2021) împărtășește o poveste plină de suspans care pune întrebarea cheie: „Ce s-ar întâmpla dacă am putea identifica psihopații în avans?”. Uciderile nemiloase comise de un criminal în serie nebun au lăsat întreaga națiune cuprinsă de teamă, iar haosul domnește. Un polițist începător în căutare de dreptate, Jung Ba Reum, se află față în față cu criminalul. Deși supraviețuiește întâlnirii sale periculoase cu psihopatul, Jung Ba Reum rămâne traumatizat și intenționează să îl prindă pe acesta. Pe măsură ce pornește în investigație, își dă seama rapid că acest caz este mult mai complicat decât credea – și că ucigașul ar putea fi mai aproape de el decât își dă seama. Cu fiecare răsturnare de situație care îți oprește inima, serialul coreean Mouse te va ține în suspans până la ultimul episod. De altfel, acesta este o combinație de mai multe genuri, spre deosebire de alte thrillere polițiste, în care fie se limitează la dezvăluirea unui singur caz, fie încearcă să rezolve mai multe cazuri, Mouse are în special un singur scop de la început. Așadar, intriga de bază nu este exagerată, mai degrabă este alcătuită din evenimente care funcționează ca puncte de legătură între ele pentru a se potrivi scopului final.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.