Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când și dacă apare Manifest sezonul 5 vei descoperi în acest articol, deoarece cu toții știm, fără niciun dubiu, cât de popular este acest serial. Partea întâi a sezonului 4 a început să fie difuzată pe Netflix începând cu data de 4 noiembrie 2022 – dacă ai văzut-o deja, probabil știi că, exact cum era de așteptat, serialul îi lasă pe telespectatori mai nedumeriți decât oricând: o groază de întrebări fără răspuns, situații neașteptate, confuze, încât nu mai știi de unde să iei lucrurile, și unde să le așezi. Iar când vine vorba de un eventual sezon 5, lucrurile sunt și mai necunoscute. Înainte de toate, știm însă că va exista o a doua parte a sezonului 4, care va fi constituită din 10 episoade (cele rămase), care de altfel ar putea oferi răspunsuri la întrebările pe care fanii le au. Mai știm și faptul că sezonul 4, teoretic, este ultimul sezon din Manifest comandat de Netflix, acesta având 20 de episoade. Partea întâi a fost lansată pe 4 noiembrie, în timp ce partea a doua, deși nu are încă o dată oficială de lansare, se bănuiește că va fi simbolică. În cele ce urmează, veți afla de ce. Manifest este serialul care urmărește povestea unui avion care, după ce dispare timp de 5 ani, se reîntoarce pe neașteptate. Pe măsură ce persoanele de la bord încearcă să facă parte din nou dintr-o societate schimbată, au de-a face cu voci ciudate, viziuni ale unor anumite evenimente care nu au avut loc încă, iar, cât de curând, un mister tot mai profund li se dezvăluie în fața ochilor. Într-adevăr, este un serial de-a dreptul fenomenal.

Când apare Manifest sezonul 5?

După cum am spus, teoretic nu se are în plan dezvoltarea sezonului 5 din Manifest. Însă, nu ar trebui să trecem cu vedere relația complicată dintre platforma de streaming și serialul Manifest, întrucât serialul a fost preluat, de fapt, de la NBC, iar creatorul său, Jeff Rake, plănuise inițial scenariul pentru șase sezoane, nu patru. Totuși, atunci când Netflix l-a preluat, s-a hotărât să îl reînnoiască doar pentru un al patrulea sezon – și a decis, de altfel, ca acesta să fie, din câte știm, și ultimul. Însă un caz asemănător a fost cel al serialului Lucifer, despre care se știe că, deși s-a anunțat că un anumit sezon va fi cel final, a mai fost reînnoit pentru un altul, exact după, iar asta s-a datorat popularității și cererii masive a fanilor. Prin urmare, se pare că destinul unui al cincilea sezon depinde în totalitate de modul în care publicul va primi acest al patrulea sezon, și până în momentul de față chiar se bucură de o mare popularitate. Totuși, Jeff Rake, regizorul serialului, a spus că „a condensat povestea, dar fără a face compromisuri privitoare la detaliile de importanță vitală (….), iar sezonul patru este deja o formă condensată a întregului”. În cazul în care va exista un al cincilea sezon, acesta ar putea divaga foarte mult de la poveste, păstrând totuși universul serialului. În orice caz, dacă vor exista confirmări oficiale, vom actualiza acest articol. Însă, în momentul de față, ne așteptăm ca un al cincilea sezon să nu existe.

3 persoane in fața unui laptop
Povestea din sezonul 4 continuă după 2 ani și jumătate de la moartea lui Grace, unde Eden este răpită de Angelina.

Când apare partea a doua din Manifest sezonul 4?

Deși nu există, încă, o dată oficială confirmată pentru ultimele 10 episoade, deci a doua parte, din serialul Manifest, fanii bănuiesc care ar fi aceasta. Prima parte din cel de-al patrulea sezon a apărut pe data de 4 noiembrie, care, întâmplător sau nu, este și data la care zborul 828, care a fost pierdut timp de cinci ani și jumătate, a aterizat la New York, după decolarea din Jamaica. Din acest motiv, fanii cred că partea a doua a sezonului patru, celelalte 10 episoade, va avea o dată de lansare „la fel de simbolică”: 7 aprilie 2023 (care cade într-o zi de vineri), fiind de fapt data la care zborul 828 a dispărut, după ce a plecat din Montego Bay, Jamaica. Anunțul conform căruia va exista un al patrulea sezon a fost făcut pe data de 28 august 2021, iar fanii s-au prins destul de rapid de semnificație: avionul 828, 8/28, adică 28 august. Ulterior, au lansat un teaser trailer un an mai târziu, pe aceeași dată. Destul de interesant, nu-i așa?

Actori din serialul Manifest
J.R. Ramirez, Matt Long, Melissa Roxburgh. Sursa: UBJ

Care ar putea fi povestea din Manifest sezonul 5?

Clasat pe locul 9 în topul celor mai bine cotate seriale de pe NBC (în momentul în care a apărut sezonul I), Manifest a ieșit rapid în evidență. De aceea, NBC a comandat și un al doilea și chiar un al treilea sezon însă, între timp, audiența s-a mai diminuat și efervescența din jurul serialului s-a calmat. Drept urmare, NBC a fost nevoit să anuleze serialul după finalul sezonului 3, pentru că nu a primit un feedback prea bun din partea telespectatorilor (și criticilor, de altfel). Un ultim efort a fost acela de a da licența sezoanelor 1 și 2 celor de la Netflix, pe data de 10 iunie 2021. Odată apărut pe Netflix, știm cu toții ce s-a întâmplat – a cunoscut, foarte rapid, o popularitate extraordinară, fiind clasat în top 10 pentru o perioadă mare de timp. Verdictul? Serialul merită o a doua șansă. Pe data de 28 august 2021, a fost pusă la cale o înțelegere pentru sezonul final al serialului, „unul super-încărcat”. În ceea ce privește acordul, Netflix s-a asigurat că a primit drepturile globale și că distribuția de bază ar trebui să se întoarcă, chiar dacă majoritatea dintre contracte expiraseră în acel moment. Din cauza naturii serialului, a modului în care, de-a lungul său, au evoluat lucrurile, s-ar putea ca Manifest sezonul 5 să nu se întâmple. Însă cu siguranță a doua parte a acestui sezon ne va răspunde mult mai bine la această întrebare (dar, de fapt, mai mult ca sigur ne va face să ne punem și mai multe întrebări).

Există vreun trailer pentru partea a doua Manifest sezonul 4?

Din păcate, nu există încă un trailer pentru cea de-a doua parte a acestui sezon. Trailer-ul pentru prima parte a apărut acum aproximativ o lună, motiv pentru care ne așteptăm ca cel pentru cea de-a doua parte să apară undeva prin luna martie a anului viitor (asta dacă, într-adevăr, data de lansare oficială va fi 7 aprilie 2023). Implicit, nu există nici un trailer Manifest sezonul 5, pentru că, în primul rând, nici nu credem că va exista un sezon viitor. Chiar dacă Netflix ar dori acest lucru, regizorul Jeff Rake și scenariștii ar trebui să conceapă ceva cu totul și cu totul nou, asta pentru că ei au intrat în al patrulea sezon știind că va fi și ultimul, motiv pentru care au adaptat toate lucrările în așa fel încât să spună întreaga poveste în acest ultim sezon supradimensionat ca număr de episoade (20 de episoade). Sezonul 4 ne va oferi finalul mult așteptat care, sperăm, va face lumină în toată această confuzie creată de anumite situații. Totuși, popularitatea în sine a serialului i-a determinat pe cei de la Netflix să facă și un al patrulea sezon; pe lângă asta, dacă știi de campania #SaveManifest, știi că aceasta a jucat un rol imens în a asigura un viitor acestui serial (fiind vorba de sezonul al patrulea), iar creatorul său, Jeff Rake, s-a declarat chiar mișcat de sprijinul necondiționat al fanilor.

Trailer: Manifest, sezonul 4, prima parte

La momentul respectiv, el a declarat: „Nici în cele mai nebunești vise ale mele nu mi-al fi putut imagina vreodată manifestul mondial de dragoste și susținere al fanilor pentru această poveste, pentru personajele sale și pentru toată echipa din spate care muncește enorm de mult pentru a-i da viață. Faptul că vom putea răsplăti fanii cu finalul pe care [serialul] îl merită simt că m-ar emoționa nespus de mult. În numele distribuției, al scenariștilor, al regizorilor, al echipei de la producție, le mulțumesc celor de la Netflix, celor de la Warner Bros și, bineînțeles, fanilor. Voi ați făcut acest lucru posibil”. El și-a arătat recunoștința și pe Twitter, unde i-a pus la curent pe fani în legătură cu ceea ce urmează să se întâmple. La o zi după difuzarea premierei, el a spus: „Mă simt foarte recunoscător astăzi, oameni buni. Vă mulțumesc. #Manifest”. Prin urmare, de ce un al cincilea sezon n-ar putea avea aceeași soartă? Poate fanii se vor declara atât de înfocați și doritori încât vor da glas din nou campaniei #SaveManifest, care ar putea readuce și sezonul 5 din Manifest pare marile ecrane. Totuși, dacă acest lucru s-ar întâmpla, știm de pe acum, fără niciun dubiu, că va fi cu totul și cu totul o altă poveste.

Cam asta este tot ce știm despre viitorul serialului Manifest. Întrebarea respectivă, când apare Manifest sezonul 5, s-ar putea să nu aibă răspunsul pe care ți l-ai dorit. Însă, în cele din urmă, se pare că toate lucrurile bune (și serialele bune) trebuie să aibă un sfârșit, nu? Vom reactualiza acest articol pe măsură ce noi detalii și informații vor fi disponibile în mediul online.  

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.