Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi când apare Destinația (în engleză, original, Manifest) sezonul 4, atunci ai ajuns unde trebuie, deoarece în acest articol vom documenta informații privitoare atât la data lansării, distribuție, posibila poveste și tot ce știm despre viitorul sezon al serialului care s-a bucurat de o popularitate extraordinară în rândul abonaților la platforma de streaming Netflix. Manifest, după cum probabil știi, a fost, inițial, un serial original NCB, dar, în 2021, acesta a fost anulat după cel de-al treilea sezon, momentan în care Netflix a preluat drepturile de acestuia pentru un al patrulea și, implicit, ultim sezon. Jeff Rake, creatorul serialului, a avut o premisă foarte interesantă atunci când s-a gândit să-l regizeze: acesta s-a clasat pentru o perioadă îndelungată de timp pe locul întâi în topul celor mai vizionate seriale Netflix, motiv pentru care streamerul a decis să-l reînnoiască pentru un al patrulea sezon care, din câte știm, va fi și ultimul. Iată ce știm, până în momentul de față, despre Destinația sezonul 4.

Când apare Manifest sezonul 4?

Anunțul privitor la faptul că într-adevăr va exista un al patrulea sezon a fost făcut la o dată simbolică, 28.08.2021, la ora 8.28 a.m, ceea ce reprezintă o aluzie la Zborul 828 din serial, care se reîntoarce cu pasagerii săi la cinci ani după ce a decolat din Jamaica. Un an mai târziu, pe 28.08.2022, a apărut primul trailer pentru Manifest sezonul 4, și știm că aproximativ întreaga distribuție cunoscută se va reîntoarce, inclusiv protagoniștii Josh Dallas și Melissa Roxburgh, pentru acest ultim sezon al serialului. De asemenea, se prea poate ca sezonul acesta să fie format din două părți, iar prima parte va apărea pe data de 4 noiembrie 2022, conform trailer-ului. Conform Netflix, Destinația sezonul 4 va fi lansată în două părți, fiecare având zece episoade, iar prima parte va fi lansată pe data de 4 noiembrie 2022. Încă nu știm data celei de-a doua.

În august 2021, reînnoirea serialului nu era în planul de conținut al streamer-ului Netflix, care, de fapt, chiar a refuzat, inițial, să facă acest lucru (la fel ca și creatorul serialului, NCB). Totuși, ambii au fost forțați să reconsidere ideea, asta după ce adăugarea, în vara anului 2021, a celor două sezoane pe Netflix, a doborât recordurile de streaming din majoritatea țărilor. Ulterior, al treilea sezon din Manifest a fost, de asemenea, adăugat pe platformă. „Există ceva foarte bizar în legătură cu moartea și renașterea serialului, să spunem așa, având în vedere că, de fapt, chiar aceasta este povestea serialului în sine”, a declarat creatorul Jeff Rake. El face referire în special la „manifestul” personajelor din seriale, toate presupuse a fi moarte de ani buni, asta înainte ca avionul să aterizeze la New York. Serialul urmărește povestea lui Dallas și Roxburgh, frate și soră, în timp ce încearcă să adune piesele lipsă din puzzle și să afle exact ce li s-a întâmplat.

Potrivit Hollywood Reporter, aproximativ 25 de milioane de conturi Netflix din Canada și SUA au vizionat serialul în prima lună a apariției pe platformă. Chiar și după ce locul întâi a fost luat de alt titlu, Manifest tot a continuat să domine în clasamentele Netflix. În luna august a anului 2021, Nielson a confirmat faptul că serialul a depășit recordurile de rating înregistrând peste un miliard de vizualizări pe săptămână, timp de șase săptămâni consecutive. Până în luna septembrie a anului trecut, Manifest a fost al treilea serial din istoria Netflix care a stat în top 10 timp de mai bine de 100 de zile. Jinny Howe, șefa departamentului care gestionează filmele de dramă de pe Netflix, a recunoscut faptul că „(…) nu ne-am fi așteptat, în mod normal, ca serialul să fie cel mai bun din categoria sa [dramă], fiind o producție extrem de «hibridă»”.

Parte din distribuția Manifest
Serialul Manifest, disponibil pe platforma de streaming Netflix

Există un trailer oficial Manifest sezonul 4?

Da, avem și un trailer oficial, care a fost lansat pe data de 28 august. Deși nu este tocmai lung, având o durată de doar 57 de secunde, acesta este plin de tensiune și, într-o mare măsură, pare să subscrie întocmai ideea serialului: ”It’s all connected”. Abia așteptăm să vedem despre ce va fi și ce ne-au pregătit regizorul și scenariștii, dar ne așteptăm ca povestea, în sfârșit, să facă lumină în ceea ce privește misterul și să răspundă la toate întrebările pe care le avem și care, de altfel, nu sunt deloc puține. Acum 2 luni a fost lansat și un sneak peek care durează puțin mai mult și care ne-o înfățișează pe Michaela pe un șantier de nave maritime care manipulează containere. N-am să vă zic mai multe, dar acolo se-ntâmplă ceva simbolic, care pare să aibă legătură directă cu misterul zborului 828. Filmările pentru prima jumătate a sezonului patru din serial s-au încheiat în luna aprilie a anului acestuia, iar creatorul serialului, Jeff Rake, încă este uimit de volumul mare de fani care au cerut apariția celui de-al patrulea sezon.

Manifest sezonul 4, teaser trailer – Netflix, YouTube

Care personaje vor apărea în Manifest sezonul 4?

Este cam greu să speculăm cine s-ar putea reîntoarce în film și ce figuri noi am putea cunoaște, în special că Jeff Rake, când a fost întrebat despe contractele distribuției, a afirmat că nu a avut timp să se gândească la asta. „În săptămânile care au urmat anulării, studioul le-a cerut actorilor o prelungire de câteva săptămâni, asta pentru a putea pune la punct planurile de vânzare și de a vedea dacă cineva va vrea să preia serialul. Și toți actorii au fost destul de amabili, acceptând această situație și înțelegând-o. Și apoi am ajuns în punctul în care nimeni nu a vrut să cumpere serialul și ideea sa, iar în acel moment, evident, contractele au expirat. Dată fiind situația, actorii respectivi sunt liberi de contract, nu-i mai leagă nimic de serialul acesta. Astfel, acesta este un alt obstacol suplimentar pe care va trebui să îl depășim în cazul în care ne vom găsi un studio pentru a putea continua să producem serialul”. Știm, totuși, că în sezonul 4 vor apărea și multe alte noi personaje, chiar dacă ne vom reîntâlni și cu câteva dintre cele deja cunoscute.

J.R. Ramirez, Melissa Roxburgh și Josh Dallas au fost primii membri ai distribuției care au fost confirmați că se vor întoarce. Pe 9 septembrie, Luna Blaise, Holly Taylor și Parveen Kaur au fost, de asemenea, confirmate în distribuție, iar Ty Doran a fost promovat drept titular al acestui sezon. Daryl Edwards, care îl interpretează pe Robert Vance, directorul NSA, se va reîntoarce în sezonul 4. Jack Messina, care a jucat rolul lui Cal, este încă în negocieri, iar Matt Long, care inițial a avut un conflict de program din cauza apariției sale într-un nou pilot NBC, Getaway, va fi prezent în Manifest sezonul 4, Jeff Rake declarând că revenirea lui îi va permite „lui Zeke să își încheie călătoria din Manifest așa cum a fost prevăzută inițial”. Alexis Suarez va reveni, de asemenea, în următorul sezon, în rolul lui Alonzo, iar Ben Livingston în rolul lui Kenneth Meyer. Distribuția secundară îi va număra pe Perry Strong, NaTonia Monét, Aaron Smallwood Jr., Dan Matteucci, Breton Tyner-Brya, Sabastian Betts, Charles Massey. Henry Kim, Tela și June, Kyle Boyd sunt noi persoanje pe care le vom întâlni în sezonul 4.

J.R. Ramirez, Melissa Roxburgh din serialul Manifest
J.R. Ramirez și Melissa Roxburgh, fostul „cuplu” din serialul Manifest, vor reveni și în al patrulea sezon

Câte episoade va avea Manifest sezonul 4?

În momentul de față, știm că următorul sezon va fi împărțit, să zicem așa, în două capitole, exact cum s-a întâmplat și cu sezonul al patrulea din Stranger Things. Primul capitol, care va fi lansat la nivel global pe data de 4 noiembrie 2022, va avea 10 episoade, iar al doilea, a cărui dată de lansare oficială este încă necunoscută, va avea tot 10 episoade. În total, Destinația sezonul 4 va avea douăzeci de episoade, apărute și lansate în două tranșe. Pe măsură ce vom avea informații oficiale privitoare la data apariției celui de-al doilea capitol (deși, sincer, chiar credem că va fi lansat la maximum o săptămână după primul), vom reactualiza articolul de față cu detaliile aferente.

„less than 2 months away #ManifestOnNetflix @netflix” Luna Blaise, Twitter

Care va fi povestea din Manifest sezonul 4?

Jeff Rake, creatorul serialului, va trebuie să restrângă intriga celor trei sezoane de-a lungul doar a 20 de episoade împărțite în două capitole, astfel încât să ajungă „la o concluzie potrivită”, în special pentru că sezonul 4 va fi și ultimul. Într-un interviu, el a declarat: „Nu este vorba, de fapt, despre o poveste de dragoste (…), finalul jocului neschimbându-se: sunt chiar încrezător că 20 de episoade îmi oferă suficient «timp și spațiu» pentru a spune povestea exact așa cum am intenționat dintotdeauna să o fac”. Iată descrierea oficială a sezonului, pusă la dispoziție de Netflix: „La doi ani după ce uciderea brutală a lui Grace le-a dat viața peste cap, familia Stone este într-un haos total, în timp ce Ben, devastat, continuă să-și jelească soția și să-și caute fiica răpită, Eden. Mistuit de durere, Ben a renunțat la rolul său de co-căpitan, lăsând-o pe Michaela să conducă singură, o performanță aproape imposibilă, fiecare mișcare a pasagerilor fiind acum monitorizată de un registru guvernamental. Pe măsură ce data morții se apropie și pasagerii devin disperați în căutarea unui mod de a se salva și supraviețui, un pasager misterios sosește cu un pachet pentru Cal care schimbă tot ce știu despre zborul 828 și se va dovedi a fi cheia pentru a desluși secretul Chemărilor în această călătorie captivantă, halucinantă și extrem de emoționantă”. Lucrurile, ce-i drept, sună destul de interesant, însă va trebuie să așteptăm încă puțin pentru a vedea cum a fost pusă în scenă intriga.

Iar această descriere nu ne spune prea multe lucruri, nu ne dă prea multe informații, de fapt, despre posibila poveste și intrigă din Destinația sezonul 4. Josh Dallas, care îl interpretează pe Ben, a spus că „va exista un salt în timp, iar acesta va fi de doi ani (…). Acțiunea din sezonul următor se petrece la doi ani de punctul în care a rămas în sezonul al treilea. Așadar, avansăm puțin în timp (…). În aceeași măsură, uneori mă gândesc că, chiar și așa, nu am ajuns la final, însă știu că prima parte a sezonului [primul capitol] va fi șocantă pentru toți”. În echipa care se află în spatele serialului se numără, printre producătorii executivi ai noului sezon, Jack Rapke, Robert Zemeckis, Len Goldstein și Jaqueline Levine. Companiile de producție care se află în spatele serialului sunt Warner Brothers Television, Netflix Productions, Universal Television și Compari Entertainment. Potrivit zvonurilor din online, bugetul pentru fiecare sezon în parte a crescut cu câte un milion de dolari, astfel încât ne așteptăm ca Destinația sezonul 4 să fie, într-adevăr, de calitate superioară (nu că celelalte sezoane n-ar fi fost îndeajuns de bune). Când Netflix a analizat ideea de reînnoire a serialului (dincolo de cele trei sezoane), impedimentele principale au constat în preluarea drepturilor globale și asigurarea faptului că distribuția ar fi capabilă să revină, deoarece contractele multor dintre actori erau deja expirate.

Teaser trailer, Twitter, și cel de-al treilea actor confirmat pentru al patrulea sezon Manifest, Josh Dallas

De ce va fi sezonul 4 din Manifest ultimul?

Sincer, este destul de bizar faptul că Netflix reînnoiește serialul pur și simplu pentru un singur sezon, nu? Este ca și cum l-ar reînnoi și, de fapt, l-ar anula instant după lansarea sezonului 4. Potrivit Hollywood Reporter, Jeff Rake „le-a prezentat directorilor Netflix trei opțiuni diferite pe care le puteau lua în calcul pentru a încheia serialul și ideea acestuia: fie un film cu durata de două ore, fie o serie limitată de șase episoade, fie un sezon complet”. De altfel, Jeff Rake a avut de la început ideea ca serialul să aibă 6 sezoane, iar sezonul 4, dat fiind faptul va fi împărțit în 2 capitole (10 episoade și 10 episoade), va fi destul de aproape de dorința creatorului.

Make the final connection, 4 november, sezonul 4 Manifest
✈ Arriving: 11/4 ✈ – Sursa: Twitter

Cam asta este tot ce știm despre când apare Destinația sezonul 4 și alte detalii despre posibilele personaje care vor face parte din sezon și poveste. Tu aștepți cu nerăbdare serialul? Așteptăm părerile tale în secțiunea de comentarii. De asemenea, pe măsură vom afla mai multe despre sezonul 4 din Manifest, vom reactualiza articolul pentru a-ți pune la dispoziție toate detaliile și informațiile. 

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.