Free cookie consent management tool by TermsFeed

Așa cum este tradiția, Apple începe luna septembrie cu prezentarea noilor sale smartphone-uri. În cadrul evenimentului „Far Out” din acest an, compania din Cupertino a prezentat noile iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Iată tot ce trebuie să știi despre acestea, conform informațiilor oficiale de după eveniment.

Procesor

Așa cum preziceau zvonurile de dinaintea lansării, procesorul lui iPhone 14 este A15 Bionic, care conține șase nuclee CPU – dintre care patru nuclee de eficiență energetică redusă – și un motor neural. iPhone 14 are un ecran de 6,1 inch, în timp ce modelul Plus, ceva mai mare, are 6,7 inch, la fel ca Pro Max de anul trecut. În schimb, iPhone 14 Pro are cipul A16 Bionic (realizat pe 4nm). Acest procesor cu 6 nuclee are două nuclee de înaltă performanță care utilizează cu 20% mai puțină energie decât cele văzute pe A15 Bionic, precum și patru nuclee de eficiență despre care Apple afirmă că consumă „aproximativ o treime din energia cipurilor concurente”.

iPhone 14 detalii

Ecran

Firma susține că noul iPhone 14 Plus are cea mai bună autonomie a bateriei văzută vreodată pe un iPhone, dar nu a oferit detalii suplimentare. Ecranul este un OLED cu o luminozitate maximă de 1.200 de nits și tehnologie Dolby Vision. La lansare, noile iPhone 14 și iPhone 14 Plus vor fi disponibile în cinci nuanțe: midnight, starlight, albastru, violet și roșu produs.

iPhone 14 Pro are un nou ecran, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o luminozitate maximă de 2000 de nits. Noul mod AoD permite utilizatorilor să afișeze widget-uri personalizate pe ecran atunci când telefonul este blocat. Acest lucru înseamnă că ecranul nu se va închide niciodată decât dacă utilizatorul dorește acest lucru, dar va afișa întotdeauna informații utile, cum ar fi ora și data, precum și orice notificări. Acest lucru se datorează faptului că telefonul poate atinge o rată de reîmprospătare foarte mică, ceea ce reduce consumul de baterie.

Camere

În timp ce iPhone 14 și Plus are în continuare senzori pentru Face ID și o cameră frontală tot într-un notch, aceștia sunt acum găzduiți pe variantele Pro și Pro Max în două decupaje mici în ecran în loc de o crestătură. Apple se referă la acest nou design ca fiind „Dynamic Island”. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot vedea informații de la alte aplicații care rulează în fundal, cum ar fi playerul de muzică sau Maps.

Noul iPhone 14 dispune de un modul de cameră cu două lentile, precum și de o cameră principală de 12 MP care are pixeli semnificativ mai mari decât predecesorul său. Potrivit Apple, acest lucru permite o fotografiere mult mai bună în condiții de lumină scăzută, cu o creștere estimată de 49% a performanței față de generația anterioară. De asemenea, pe partea frontală a telefonului se află o nouă cameră selfie, care – pentru prima dată – dispune de autofocus și o deschidere de f/1.9.

Compania Apple a mai venit nou de această dată și cu un nou algoritm care procesează la un nivel de performanță mai ridicat fotografiile. Acesta are denumirea Photonic Engine și a fost realizat cu scopul de a îmbunătăți redarea și acuratețea fotografiilor în condiții de iluminare slabă. Desigur, din punct de vedere software, aceasta nu e singura noutate. Acum avem și „Action mode” care oferă o stabilitate a imaginii mult mai bună în cadrul înregistrărilor video.

De asemenea, Apple a venit cu un modul foto nou pe variantele Pro. Camera principală de 48 MP cu patru pixeli (f/1,78, distanță focală de 24 mm). Senzorul quad-pixel este cu 65% mai mare decât cel aflat pe iPhone 13 Pro. Camera face fotografii de 12 MP, dar poate capta mai multă lumină. În plus, Apple susține că noul senzor permite utilizatorilor să realizeze un zoom 2x real cu o distanță focală de 48 mm. De asemenea, varianta Pro vine și cu un ultra-wide de 12MP, f/2.2, 1.4um pixel și 13mm distanță focală. Iar modelele în cauză sunt capabile să înregistreze fotografii ProRAW de 48MP.

iPhone 14 Pro detalii

Alte noutăți

Pentru prima dată, modelele iPhone 14 vândute în SUA vor fi lipsite de sloturi SIM tradiționale. Acestea vor funcționa exclusiv cu eSIM. De asemenea, pe iPhone 14, datorită unui giroscop și accelerometru de nouă generație, se află funcția de detectare a accidentelor, care poate spune când utilizatorul este implicat într-un accident de mașină și poate cere ajutor.

De asemenea, iPhone 14 este prima serie de telefoane ale companiei care dispune de conectivitate prin satelit. Această conectivitate este disponibilă doar atunci când rețelele celulare tradiționale sunt absente și permite trimiterea de mesaje SOS de urgență și în caz de pericol. În esență, aceasta este o ultimă soluție în caz de urgență. Conectivitatea prin satelit nu poate fi utilizată pentru a trimite mesaje prietenilor pe WhatsApp sau pentru a viziona Netflix. Cu toate acestea, conectivitatea prin satelit poate fi utilizată pentru a urmări telefonul. Inițial, conectivitatea prin satelit va fi disponibilă doar în SUA și Canada.

Preț

iPhone 14 pornește de la 799 de dolari pentru modelul de 128 GB, în timp ce iPhone 14 Plus pornește de la 899 de dolari pentru aceeași capacitate de stocare. iPhone 14 Pro pornește de la 1459 € pentru 256 GB, 1719 € pentru 512 GB, iar 1979 € pentru 1T. iPhone 14 Pro Max pornește de la 1609 € pentru 256 GB, 1869 € pentru 512 GB și 2129 € pentru 1T.

iPhone 14

  • 128 GB: 799$

iPhone 14 Plus

  • 128 GB: 899$

iPhone 14 Pro

  • 256 GB : 1459 €
  • 512 GB : 1719 €
  • 1T : 1979 €

iPhone 14 Pro Max

  • 256 GB : 1609 €
  • 512 GB : 1869 €
  • 1T : 2129 €
Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.