Free cookie consent management tool by TermsFeed

La scurt timp după lansarea iPhone 13, experții și analiștii preziceau deja ce va aduce succesorul său, iPhone 14. Cu toate acestea, indiferent de sursă, este important să subliniem că orice informație trebuie citită cu mare prudență. Orice zvon din mediul online trebuie tratat cu o doză mare de scepticism. Dar chiar și așa, nu este exclus să existe câteva caracteristici legate de noul iPhone 14 care să devină realitate fiindcă Apple obișnuiește să testeze noi tehnologii, care mai apoi se hotărăște să le integreze pe un iPhone în funcție de fezabilitate, de costurile implicate și de disponibilitatea pieselor de la furnizori. Cu alte cuvinte, următoarele caracteristici ale lui iPhone 14 care circulă ca fiind realizabile pot fi adevărate sau greșite. Astfel, iată tot ce știm despre noul iPhone 14!

Dată lansare iPhone 14

În general, Apple își lansează noile iPhone-uri toamna, mai exact în septembrie. Astfel, nu există niciun motiv să credem că 2022 va fi anul schimbării. Foxconn, partenerul de producție al Apple, ar fi început testele de producție pentru iPhone 14, unul dintre cele patru modele noi care vor fi lansate în septembrie. Acest lucru se potrivește cu calendarul normal al celor de la Cupertino pentru lansarea noilor iPhone-uri. Gama iPhone 13 a fost prezentată în cadrul unui eveniment pe 14 septembrie 2021, astfel că un eveniment echivalent în luna septembrie a acestui an ar avea sens pentru iPhone 14. Desigur, Apple ar putea opta să organizeze evenimentul puțin mai târziu și să lanseze telefoanele puțin mai târziu decât de obicei, așa cum a făcut cu gama iPhone 12 din cauza întârzierilor de producție legate de Covid 19. Cu toate acestea, toate indiciile arată că firma este pe drumul cel bun pentru un program de lansare standard în acest an. Așadar, dacă nu se întâmplă ceva neașteptat, ne putem aștepta să vedem noile modele iPhone 14 ajungând pe rafturile magazinelor în septembrie 2022.

Preț iPhone 14

Zvonurile recente sugerează că viitoarele versiuni iPhone 14 Pro și Pro Max ar putea avea un preț mai mare decât predecesorii lor. Această creștere anticipată a prețurilor se datorează unei serii de factori, inclusiv componentelor mai scumpe și inflația generală a prețurilor în întregul lanț de aprovizionare. În timp ce aceasta poate fi o veste dezamăgitoare pentru unii consumatori, este important să ne amintim că iPhone a fost întotdeauna un dispozitiv high-end. Pe piața de astăzi, există o mulțime de alternative mai ieftine dacă nu sunteți dispus să plătiți prețul cel mai mare pentru cel mai nou și cel mai bun model de la Apple.

Apple a fost cunoscută pentru produsele sale inovatoare și pentru prețurile premium. Cu toate acestea, compania ar putea fi forțată să crească și mai mult prețurile în viitor. Potrivit lui Ben Wood de la CCS Insight, Apple ia în considerare o creștere a prețului cu 100 de dolari pentru toate modelele iPhone 14. Aceasta ar fi o creștere semnificativă, dar ar putea fi necesară pentru a compensa costul crescut al componentelor. De asemenea, compania se confruntă cu o concurență sporită din partea producătorilor rivali de smartphone-uri. În plus, climatul economic actual este dificil, mulți consumatori având dificultăți. Prin urmare, Apple ar putea decide în cele din urmă să crească doar prețurile modelelor iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, care sunt cele mai performante.

În cazul în care acest lucru se va întâmpla, atunci prețul lui iPhone 14 ar putea fi astfel:

Model iPhone128GB stocare256GB stocare512GB stocare1TB stocare
iPhone 13 mini$699$799$999
iPhone 13$799$899$1099
iPhone 13 Pro$999$1099$1299$1499
iPhone 13 Pro Max$1099$1199$1399$1599
iPhone 14$799-$899*$899-$999*$999-$1099*
iPhone 14 Max$899-$999*$999-$1099*$1099-$1199*
iPhone 14 Pro$1099-$1199*$1199-$1299*$1399-$1499*$1599-$1699*
iPhone 14 Pro Max$1199-$1299*$1299-$1399*$1499-$1599*$1699-$1799*

Se zvonește că iPhone 14 Pro Max ar putea avea parte de o revizuire masivă a camerei foto, iar dacă acest lucru se va întâmpla, este posibil ca prețul telefonului să crească în consecință iar asta ar fi probabil unul dintre cele mai scumpe iPhone-uri lansate vreodată. Cu toate acestea, având în vedere starea actuală a economiei, este de asemenea posibil ca Apple să decidă să mențină prețurile relativ scăzute pentru a rămâne competitiv. Însă, doar timpul va spune ce va decide Apple să facă, dar, indiferent de preț, iPhone 14 va fi cu siguranță unul dintre cele mai tari dispozitive ale anului.

Design iPhone 14

Se așteaptă ca iPhone 14 să includă foarte mici modificări de design față de seria iPhone 13. Una dintre cele mai evidente va fi eliminarea crestăturii de pe iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. În schimb, va exista un mic decupaj în formă de „i” în centrul ecranului pentru camera foto. Această schimbare va conferi modelelor Pro un aspect și o senzație mai plăcută. În plus, se așteaptă ca celelalte două modele din seria iPhone 14 să aibă crestături ușor mai mici așa cum sunt pe iPhone 13. În ceea ce privește alte modificări, în general, nu ne așteptăm la ceva major din punct de vedere al designului.

Design frontal. noul iPhone 14 în stânga și noul iPhone 14 Pro în dreapta
iPhone 14 design frontal
Design spate. iPhone 14 în stânga și iPhone 14 Pro în dreapta
iPhone 14 design spate

În ceea ce constă rama, JP Morgan Chase a fost printre primii care a lansat zvonuri despre o posibilă ramă din titan pentru versiunile Pro și Pro Max ale iPhone 14. Aceasta ar fi o mare schimbare față de oțelul inoxidabil folosit în prezent la modelele Pro, dar este un zvon și trebuie tratat ca atare. Spre exemplu, Apple a folosit un aliaj de titan ca una dintre opțiunile de material pentru carcasă pentru Apple Watch Series 6 și Series 5, așa că nu este exclus ca firma să folosească același material pentru smartphone-ul său de vârf. Oricum ar fi, există probabilitatea să putem vedea un material nou folosit pentru noul iPhone 14, așa că va fi interesant de văzut cu ce se va decide Apple în cele din urmă să opteze.

Dacă este să dăm crezare ultimelor zvonuri, noul iPhone 14 va fi marcat de o revenire la nuanțe mai luminoase și mai atrăgătoare. Se spune că albastrul de miezul nopții și negrul starlight se numără printre noile nuanțe avute în vedere, în timp ce se zvonește că albastru cer, roșu și violet vor fi, de asemenea, prezente. Cu toate acestea, nu doar culorile sunt cele despre care se spune că se vor schimba. Se zvonește, de asemenea, că modelele Pro vor primi un finisaj mat, în timp ce versiunile non-Pro se așteaptă să rămână cu un finisaj lucios.

În ceea ce privește noul iPhone 14 Pro și Pro Max, acestea vor fi disponibile în patru culori: grafit, argintiu, auriu și mov. Acesta este un amestec interesant de culori, deoarece include cele trei culori „de bază” pentru iPhone-uri (grafit, argintiu și auriu), precum și o nouă opțiune de culoare, mov. Este curios faptul că nu se menționează o versiune verde a iPhone 14, mai ales că iPhone 13 a fost lansat într-o opțiune de culoare verde. Cu toate acestea, opțiunile de culoare despre care se zvonește că vor fi disponibile pentru noul iPhone 14 Pro și Pro Max oferă o gamă frumoasă de opțiuni pentru consumatori.

Schițele, publicate pe Twitter de Max Weinbach, dezvăluie dimensiunile exacte ale iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Schiță iPhone 14 Pro pe toate laturile cu dimensiunile exacte
Schiță noul iPhone 14 Pro
Schiță iPhone 14 Pro Max pe toate laturile cu dimensiunile exacte
Schiță noul iPhone 14 Pro Max

Specificații iPhone 14

Informațiile despre potențialele specificații ale iPhone 14 sunt puține în acest moment. Este probabil ca noua gamă să folosească cipul A16 pe 4nm, care va oferi o îmbunătățire semnificativă a performanțelor față de A15 Bionic de pe iPhone 13. Un raport recent afirmă însă că TSMC întâmpină probleme în producerea cipurilor mai mici, ceea ce înseamnă că noul iPhone 14 ar putea rămâne cu un chipset pe 5nm. Se presupune că procesorul va fi asociat cu 8 GB de memorie RAM, cel puțin în cazul modelelor Pro. În ceea ce privește spațiul de stocare, se așteaptă ca iPhone 14 să înceapă tot cu o dimensiune de 128 GB și să ajungă până la 1 TB pentru modelele de top.

La capitolul baterie ar putea exista îmbunătățiri. Bateria de pe iPhone 14 s-ar putea să fie mai mare decât cea actuală, ceea ce ar face telefonul mai gros. Însă, încărcătorul rămâne un mister: vom folosi doar MagSafe pentru încărcarea prin wireless, portul Lightning, sau ambele? MacRumors a exclus posibilitatea de a vedea un iPhone 14 fără port și fără cablu Lightning, fie și numai din cauza cantității de deșeuri fără precedent pe care le-ar crea.

În ceea ce privește ecranul, zvonurile sugerează următoarele:

  • iPhone 14 va avea un ecran de 6,1 inch cu rată de reîmprospătare de 60 Hz cu notch
  • iPhone 14 Max va avea un ecran de 6,7 inch cu rată de reîmprospătare de 60 Hz cu notch
  • iPhone 14 Pro va avea un ecran de 6,1 inch cu rată de reîmprospătare de 120 Hz (ProMotion) cu cameră duală și senzor notch
  • iPhone 14 Pro Max va avea un ecran de 6,7 inch cu rată de reîmprospătare de 120 Hz (ProMotion) cu cameră duală și senzor notch

Ca și camere foto, noul iPhone 14 și 14 Max ar trebui să aibă o cameră duală pe spate (12 MP principală + 12 MP ultra wide-angle), în timp ce Pro și Pro Max ar trebui să găzduiască un senzor suplimentar (zoom) și să aibă un senzor principal de 48 MP. Pe față, Apple ar putea să mizeze pe autofocus pentru o mai mare claritate și pe o deschidere f/1.9 pentru un blur mai natural și fotografii mai luminoase chiar și în scene întunecate.

Alte informații despre noul iPhone 14

Un fapt interesant este că mai multe surse au subliniat în ultimele luni că Apple ar putea spune în sfârșit adio cartelelor SIM fizice cu această nouă generație de iPhone. Acest lucru nu ar fi o surpriză. Telefoanele companiei acceptă cartele eSIM de mai mulți ani. În paralel, din ce în ce mai mulți operatori au implementat această tehnologie în sistemele lor. Eliminarea cartelei SIM fizice, printre altele, eliberează spațiu în interiorul dispozitivului, care poate fi folosit de operator pentru a implementa alte componente sau pentru a extinde dimensiunea bateriei.

De asemenea, considerând că Apple este obligat să adopte portul USB-C pe iPhone-uri începând cu 2024, din cauza regulamentului european aprobat recent, întrebarea este cum va răspunde compania la o astfel de cerință. Va fi noul iPhone 14 primul cu un astfel de port sau va trebui să așteptăm până la viitorul iPhone 15?

Atât noi, cât și surse precum Bloomberg confirmă că firma testează prototipuri cu portul USB-C, dar având în vedere că reglementările europene au fost aprobate în urmă cu câteva săptămâni și anticiparea cu care se finalizează de obicei faza de proiectare a acestui tip de produs, logic este să credem că noul iPhone 14 nu va schimba portul lightning cu USB-C.

Alte posibilități ar mai fi noua tehnologie Wi-Fi 6E, o nouă versiune care permite conectivitatea pe banda de 6 GHz să fie și ea prezentă pe iPhone 14 și chiar să vedem versiuni comercializate cu memorie de stocare internă de până la 2 TB.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.