Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine top 10 filme cu spioni, deoarece tuturor ne plac filmele din acest gen, care reușesc să îmbine acțiunea cu intriga complexă, personajele convingătoare și, de cele mai multe ori, răsturnările de situație neașteptate. În alegerea titlurilor ne-am bazat atât pe criterii de popularitate și rating-urile de pe IMDb, cât și pe experiențele personale, întrucât există multe titluri disponibile care, de altfel, merită văzute. Totuși, vom încerca să selectăm doar 10 titluri, astfel încât să-ți punem la dispoziție, cel puțin după părerea noastră, doar acele filme spionaj care, într-adevăr, reușesc să ne ofere imagini de calitate, povești complexe și personaje, deci o distribuție excelentă. De altfel, am încercat să facem și o selecție bazându-ne pe categoriile în care se încadrează aceste filme cu spioni, cu toate că, în general, majoritatea sunt filme tipice, de acțiune. Totuși, vom menționa și un film de comedie care, într-o oarecare măsură, tot cu și despre spioni este. Lista este departe de a fi exhaustivă, fiindcă, practic, ne-ar fi chiar imposibil să surprindem toate titlurile care merită vizionate; plus că asta-i și ideea unui top, de fapt, și anume să selectăm doar câteva titluri de filme spioni care credem că ar merita vizionate.

Așadar, iată top 10 filme cu spioni pe care credem că ar trebui să le vizionezi cât mai curând.

All The Old Knives (2022)

Disponibil pe Prime Video, acesta este primul titlu la care ne-am gândit că, fără niciun dubiu, merită menționat în această listă. În regia lui Janus Metz, cu Goskin Erdemli, Chris Pine, Kasia Madera în rolurile principale, filmul urmărește povestea lui Henry, agent CIA, a cărui misiune este de a închide un caz de deturnare a unui avion, vechi de opt ani, care s-a sfârșit într-un mod deosebit de tragic. Vick află recent că, în echipa sa, există „o cârtiță”, adică o persoană care a ajutat la furnizarea de informații pentru a împiedica salvarea pasagerilor. Henry este trimis să o intervieveze pe fosta sa colegă (și iubită), Celia, acum căsătorită, pe care o consideră suspectă. Prin intermediul mai multor perspective, cronologii și interviuri, Vick, Celia și Henry află ce s-a întâmplat, de fapt, în acea zi. Este un film deosebit de bun, iar actorii joacă excelent.

Film cu spioni exclusiv All The Old Knives (2022)
All The Old Knives (2022) – Goksin Erdemli, Kasia Madera, Chris Pine

The Courier (2020)

În regia lui Dominic Cooke, cu Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, un titlu cu tentă istorică, dramatică și, pe alocuri, thriller, a cărui acțiune este plasată în preajma Războiului Rece, care urmărește fascinanta poveste a lui Greville Wynne (interpretat de către Benedict Cumberbatch), un vânzător britanic care este recrutat de către agentul MI6, Dickie Franks (Angus Wright). Oleg Penkovsky (Merab Ninidze) ia în calcul posibilitatea unui război nuclear, iar din aceste motive are nevoie de o persoană care nu ar putea trezi suspiciuni și care să se infiltreze în Uniunea Sovietică pentru a documenta ce se întâmplă, de fapt, în acea țară, asta după ce primește o scrisoare care îl pune pe gânduri. Personajele joacă foarte bine, ideea de bază a filmului fiind foarte complex dezvoltată.

Film cu spioni The Courier (2020)
The Courier (2020) – Cu Benedict Cumberbatch

Spy (2015)

Poate nu e tocmai un film tipic cu spioni, dar n-am putut să nu menționăm și acest titlu în listă. De fapt, Spy este un film de comedie, iar una dintre emblemele acestui gen popular, Melissa McCarthy, îți va stârni hohote de râs, într-un film în care această analistă CIA se oferă să ia parte la o misiune, drept agent sub acoperire, a cărui obiectiv este de a-și salva colegul capturat.

Film cu spioni Spy 2015
Spy (2015) – Jude Law, Melissa McCarthy, Jason Statham

Hanna (2011)

Hanna (interpretată de către Saoirse Ronan) este o adolescentă, dar nu una ca oricare alta. Este puternică, rezistentă și are abilitățile unui soldat – asta pentru că a fost crescută de către un tată singur, Erik Heller (Eric Bana), fost membru CIA, în sălbăticia Finlandei. Trăind o viață foarte diferită de cea a unui adolescent obișnuit, ea a fost crescută pentru a deveni o asasină discretă. Când tatăl ei o consideră îndeajuns de pregătită, acesta o trimite într-o misiune în care Hanna va fi nevoită nu doar să străbată Europa, ci și să se ferească de agenții trimiși pe urmele ei de către Marissa Wiegler (Cate Blanchett), care are propriile motivații secrete. Pe măsură ce se apropie tot mai mult de ținta finală, Hanna se confruntă cu revelații surprinzătoare privitoare la propria ei existență și își pune din ce în ce mai multe întrebări care o fac să-și reconsidere natura interioară.

Flm cu spioni Hanna (2011)
Hanna (2011) – Saoirse Ronan

Anna (2019)

Annei (Sasha Luss), o tânără extrem de frumoasă, se simte foarte confortabil în lumea modei, chiar dacă în trecut era un simplu fotomodel din Moscova – a reușit foarte rapid să se lanseze în carieră. Însă lucrurile se schimbă brusc în momentul în care ajunge în circumstanțe deloc prietenoase: martoră a unui întreg masacru. Interogată de serviciile speciale, Anna pare să nu știe nimic din ce s-a întâmplat de fapt – este speriată, nimeni nu o suspectează. După ce este eliberată, își decide ca, în sfârșit, să se ocupe de planul său măreț: sub aparența unei frumuseți fragile se ascunde, de fapt, cel mai periculos asasin din lume, care până acum nu a dat niciodată greș. Un titlu pe care n-am putut să nu îl menționăm în top 10 filme spionaj.

Film cu spioni Anna (2019)
Anna (2019) – Sasha Luss

Red Sparrow (2018)

În regia lui Francis Lawrence, cu Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, unul dintre acele filme inspirate din cărți, după romanul omonim scris de către Jason Matthews, care urmărește povestea Dominikăi Egorova, cunoscută drept „Vrabia roșie”, ofițer de informații a cărei primă misiune este de a seduce un agent CIA. Însă întrei cei doi tineri ofițeri, amândoi la fel de buni și pregătiți, se-ntâmplă o mulțime de lucruri neașteptate. Dincolo de încercarea de a respecta misiunea și de a-și atinge obiectivele, totul se transformă în înșelăciune și minciuni și, în mod absolut inevitabil, în pasiune interzisă – care are să le amenințe nu doar siguranța, ci și viețile celorlalți din jur.

Film cu spioni Red Sparrow (2018)
Red Sparrow (2018) – Jennifer Lawrence

Salt (2010)

Evelyn Salt (Angelina Jolie) este agent CIA și este respectată de către toți, în special de către șeful ei, Ted Winter (Liev Schreiber). Aparenta liniște este distrusă de o situație neașteptată: un spion rus intră la ei în biroul și le oferă o informație prețioasă, și anume faptul că președintele Rusiei va fi asasinat în timpul vizitei sale la New York. Numele asasinului? Nimeni alta decât Evelyn Salt. Îngrijorată de siguranța soțului ei, pe care nu-l poate contacta, aceasta se pregătește de o nouă misiune. Winter, pe de altă parte, refuză să creadă că Evelyn este „o cârtiță” sau un agent dublu, însă, în scurt timp, acțiunile ei încep să ridice îndoieli. Cin este, de fapt, această Evelyn Salt. Și întrebarea cea mai importantă: ce anume pune la cale? Un film foarte bun, plin de întorsături de situație și o acțiune complexă.

Film cu spioni Salt (2010)
Salt (2010) – Angelina Jolie

Skyfall (2012)

Loialitatea lui James Bond (Daniel Craig) față de M (Judi Dench) este pusă la încercare atunci când trecutul acesteia se reîntoarce pentru a o bântui. Când MI6 este atacat, agentul 007 trebuie să găsească și să distrugă amenințarea, indiferent de costurile presupuse. De fapt, este evident faptul că vă recomandăm absolut toate filmele cu James Bond – etaloane ale filmelor cu spioni.

Film cu spioni Skyfall (2012)
Skyfall (2012) – Daniel Craig

Enemy of the State (1998)

Robert Clayton Dean, interpretat de către Will Smith, este un avocat care, de ceva timp, se află pe urmele unui mafiot pe nume Paulie Pintero (Tom Sizemore). Între timp, Thomas Brian (Jon Vought) negociază cu Phillip Hammersley despre un nou sistem de supraveghere cu sateliți. Hammersley refuză, iar Reynolds comandă asasinarea acestuia, însă crima este filmată, iar din acel moment începe urmărirea criminalului de către echipa de agenți N.S.A., începând o cursă nebună. Nevoit să scape de caseta cu filmarea, asasinul o plasează, fără să știe, lui Dean, iar cei de la N.S.A. decid să afle mai multe despre viața acestuia; începând din acest moment, totul se destramă, încetul cu încetul, în viața sa. Până când îl întâlnește pe ”Brill” (Gene Hackman), un tip care îi spune lui Dean care-i faza și că, de fapt, are ceva ce guvernul vrea neapărat. Dean și ”Brill” pun la cale un plan pentru ca acesta să-și recupereze viața pierdută și pentru a întoarce totul împotriva lui Reynolds. Un film deosebit de bun, cu o distribuție excelentă și o acțiune care te prinde la primul până la ultimul minut.

Film cu spioni Enemy of the State (1998)
Enemy of the State (1998) – Will Smith, Robert Clayton Dean, Gene Hackman

Zero Dark Thirty (2012)

Încheiem acest top 10 filme cu spioni recomandându-vă un film extrem de apreciat atât de către critici, cât și de către publicul larg. În regia lui Kathryn Bigelow, filmul de față o urmărește pe Maya (Jessica Chastain), agent CIA a cărei primă experiență este de a-i interoga pe prizonierii luați în urma atacurilor Al Qaeda, împotriva Statelor Unite, de pe data de 11 septembrie 2011. Martoră la constrângerile aplicate deținuților, crede că aceasta este singura modalitate viabilă prin care pot fi obținute informații de la ei. Timp de mai mulți ani, ea urmărește foarte atent, cu perseverență, posibilele piste care ar putea duce la locația liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden. În cele din urmă, în 2011, se pare că munca ei va da roade, iar o echipă SEAL a Marinei Americane este trimisă pentru a-l captura (sau ucide) pe Bin Laden. Dar numai Maya știe cu certitudine că Bin Laden se află acolo unde crede ea.

Film cu spioni Zero Dark Thirty (2012)
Zero Dark Thirty (2012) – Jessica Chastain, Jason Clarke, Jennifer Ehle

Acestea sunt titlurile pe care, cu încredere, vi le recomandăm. După cum am spus, știm că lista nu este completă și ar mai putea fi adăugate și alte filme, dar am încercat în principal să facem doar recomandări care știm că au fost apreciate atât de către critici, de către public, cât și bazându-ne pe experiențele noastre. Așadar, așteptăm recomandările tale în ceea ce privește ce recomandări am mai fi putut adăuga în acest top 10 filme cu spioni. Vizionare plăcută și sperăm că te-au inspirat recomandările noastre!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.