Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine top 10 filme cu hackeri, deoarece știm cât de interesant și complex este acest domeniu, implicit cât de bune sunt filmele care tratează hacktivism-ul și tot ce ține de această nișă de activitate. Hacking-ul se referă la activitățile ale căror scop final este acela de a compromite funcționalitatea și chiar integritatea dispozitivelor (computere, smartphone-uri, rețele întregi de date). Totuși, hacking-ul nu are întotdeauna finalități răuvoitoare, însă, în prezent, majoritatea referirilor la hacking și, implicit, hackeri, sunt de natură infracțională: „infractori cibernetici” motivați de câștiguri financiare, colectarea de informații și, evident, distracție. Există diferite motivații pe care un hacker le poate avea în momentul în care se apucă să facă daune de acest gen, iar unul dintre ele poate fi reprezentat, pur și simplu, de către un ego imens, putere și bani. Bineînțeles, de-a lungul timpului s-au înregistrat mii de atacuri cibernetice și tentative de hacking, iar persoanele care se aflau în spatele lor au ajuns chiar și după gratii. Legislativ, hacking-ul este interzis și, în funcție de daune, foarte tare pedepsit.

Iată top 10 filme cu hackeri pe care îți recomandăm să le vezi cât mai curând!

Sneakers (1992)

Martin Bishop (Robert Redford) este șeful unui grup de experți specializați în testarea sistemelor de securitate. Când este șantajat de agenți guvernamentali pentru a fura o cutie neagră strict secretă, echipa sa se trezește într-un joc periculos, prinsă într-o pânză de păianjen țesută cu intrigi dintre cele mai bizare. După ce reușesc să recupereze respectiva cutie, ei descoperă că aceasta are capacitatea de a decoda toate sistemele de criptare existente în lume și că, surpriză, agenții care i-au angajat nu erau, de fapt, agenți guvernamentali, ci oameni ale căror misiune era mult mai „măreață”. Un film cu o distribuție excelentă, plin de tensiune și situații neașteptate.

Film cu hackeri Sneakers (1992)
Sneakers (1992), Robert Redford, Dan Aykroyd, Sidney Poitier

War Games (1983)

David Lightman (Matthew Broderick), un tânăr geniu în computere și tehnologie se conectează, în mod accidental, la un computer de ultimă generație, super puternic însă, în aceeași măsură, ultrasecret. De ce? Pentru că acesta deține controlul total asupra întregului arsenal nuclear american. În mod bizar, computerul îl incită pe tânăr la un joc între America și Rusia, moment în care începe numărătoarea inversă la sfârșitul căreia are să aibă loc cel de-al treilea război mondial: tocmai a activat arsenalul nuclear al țării. Filmul urmărește încercarea tânărului împreună cu prietena sa (Ally Sheedy)  de a convinge computerul că nu a vrut decât să se joace, însă urmările sunt, de fapt, mult mai reale decât ar putea crede. Trebuie să câștige jocul împotriva computerului pentru a împiedica lansarea rachetelor.

Film cu hackeri War Games (1983)
War Games (1983), Matthew Broderick, Ally Sheedy, John Wood

Hackers (1995)

Un grup de hackeri adolescenți descoperă dovezi ale unui plan de deturnare de fonduri în valoare de milioane de dolari. Totuși, aceștia sunt rapid descoperiți și acuzați că ar fi creat un virus capabil răstoarne o flotă de resurse petroliere – acum, ei trebuie să colaboreze atât pentru a-și dovedi nevinovăția, cât și pentru a se ascunde de serviciile secrete și a scăpa de geniul malefic care, de fapt, chiar a creat respectivul virus. Este un clasic film cu hackeri, care te prinde de la primul minut și te ține captiv până la ultimul. Nouă ne-a plăcut mult de tot.

Film cu hackeri Hackers (1995)
Hackers (1995), Jonny Lee Miller, Angelina Jolie, Jesse Bradford, Matthew Lillard

The Score (2001)

Robert De Niro joacă rolul lui Nick Wells, un bătrân spărgător de seifuri care plănuiește să se retragă, însă nu înainte ca Max (Marlon Brando) să-l convingă să dea o ultimă lovitură, furând una dintre cele mai mari comori naturale ale Canadei. El își unește forțele cu un hacker pe nume Jackie Teller (Edward Norton), talentat, însă foarte volatil, care reușește să pătrundă în instituția respectivă dându-se drept un coleg de serviciu. Acesta se angajează să spargă sistemul de securitate al Vămii, însă lucrurile merg neașteptat de prost. Pe măsură ce filmul înaintează în acțiune, lucrurile devin tensionate și de-a dreptul periculoase.

Film cu hackeri The Score (2001)
The Score (2001), Robert De Niro, Edward Norton, Marlon Brando

Twenty Hacker (2021)

Hex este un hacker care conduce grupul Better World, un club de ”white hackers” specializat în asigurarea securității cibernetice. Când descoperă că un alt grup, însă de data aceasta de ”black hackers” au ruinat compania condusă de către tatăl său, el își unește forța cu ceilalți membri ai clubului pentru a-i doborî și opri – evident, acest lucru duce la o confruntare directă inevitabilă. Este un film chiar bun, plin de răsturnări de situație, care îți oferă o imagine detaliată asupra a ceea ce, deseori, se-ntâmplă când vine vorba de astfel de situații, respectiv cum acționează hackerii din ziua de astăzi.

Film cu hackeri Twenty Hacker (2021)
Twenty Hacker (2021), Hyun-Bin Kwon, Na-Young Lim, Cho Hyun-young

Who am I (2014)

Benjamin (Tom Schilling) este ușor de trecut cu vederea – în general, este invizibil pentru ceilalți și nimeni nu-l bagă în seamă. Însă totul se schimbă în momentul în care îl întâlnește pe Max (Elyas M’Barek), cu care împărtășește un interes comun: hacking-ul. Împreună cu prietenii lui Max, Stephan și Paul, formează un colectiv de hackeri numit CLAY (CLOWNS LAUGHING @ YOU). Pentru prima dată în viața sa, Benjamin se simte util și inclus într-un grup. Însă distracția se transformă într-un pericol aproape mortal atunci când CLAY apare pe lista celor mai căutate persoane de către Biroul Federal de Poliție Criminală, fiind vânat de către Hanne Lindverg (Trine Dyrholm), investigator în domeniul securității cibernetice. Acum, Benjamin nu mai este un nimeni, ci unul dintre cei mai căutați hackeri din lume.

Film cu hackeri Who am I (2014)
Who am I (2014), Tom Schilling, Elyas M’Barek, Wotan Wilke Möhring

The Italian Job (1969)

În regia lui Peter Collinson, cu un scenariu scris de Troy Kennedy-Martin, nu puteam să nu menționăm acest titlu în top filme cu hackeri. Urmărește povestea lui Charlie (Michael Caine) care, abia ieșit din închisoare, află că unul dintre prietenii săi a încercat să obțină „o slujbă riscantă” în Italia, chiar sub nasul mafiei locale. Totuși, prietenul său nu reușește să ajungă prea departe, așa că Charlie preia „treaba” și îndatoririle acestuia. Folosind trei Mini Cooper, un autobuz, câteva mașini Jaguar, ajutat de un grup de hackeri, plănuiește să ascundă un transport de aur prin crearea unui ambuteiaj imens pe străzile din Torino.

Film cu hackeri The Italian Job (1969)
The Italian Job (1969), Michael Caine, Noël Coward, Benny Hill, Raf Vallone

Blackhat (2015)

Filmul acesta urmărește povestea lui Nicholas Hathaway (interpretat de către Chris Hemsworth), un hacker condamnat la închisoare. După ce are loc un atac cibernetic asupra Bursei de Comerț Mercantil din Chicago, care implică autoritățile FBI, ideea de a-l scoate pe Nicholas din închisoare, astfel încât să fie ajutați de abilitățile acestuia pentru a-i opri pe atacatori, nu sună prea rău. De-a lungul filmului, Nicholas Hathaway conduce investigația, deoarece dispune de toate abilitățile și informațiile necesare pentru a fi singura persoană suficient de capabilă să oprească toate atacurile cibernetice periculoase care ajung să amenințe chiar întreaga țară. Este un film foarte bine făcut, cu o acțiune complexă și o intrigă dezvoltată foarte bine.

Film cu hackeri Blackhat (2015)
Blackhat (2015), Chris Hemsworth, Viola Davis, Tang Wei

Snowden (2016)

Deși este un film biografic, inspirat din realitate, are calitatea unui film de acțiune deosebit de bun. Dezamăgit de comunitatea serviciilor de informații, Edward Snowden își părăsește postul de la Agenția Națională de Securitate (NS). El știe că un munte virtual de date și informații este adunat pentru a urmări toate formele de comunicare digitală – nu doar de la grupările străine sau grupurile teroriste, ci și de la oamenii obișnuiți, de rând. Snowden este un film obligatoriu când vine vorba de cele mai bune filme cu hackeri, deoarece urmărește evenimentele care au dus la descoperirea acestor lucruri și împărtășirea întregii lumi, de către Edward Snowden (interpretat în film de Joseph Gordon-Levitt), a cantităților masive de date care erau colectate de către această agenție. Astfel, când decide să facă acest lucru, Snowden devine un trădător pentru unii, un erou pentru alții și un fugar din fața legii.

Film cu hackeri Snowden (2016)
Snowden (2016), Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo

Takedown (2000)

Un hacker pe nume Kevin Mitnick (Skeet Ulrich) se confruntă cu o provocare neașteptată după ce pătrunde în computerul unui expert în securitatea cibernetică. Filmul se bazează pe cartea lui Tsumotu Shimomura, Takedown: The Pursuit and Capture of Kevin Mitnick, America’s Most Wanted Computer Outlaw – By The Man Who Did It Did It, și urmărește povestea lui Kevin Mitnick care, probabil, este cel mai bun hacker din lume. Vânează informații, caută să-și întregească colecția de „cibertrofee” și provocări din ce în ce mai mari. Când pătrunde în computerul acestui expert în securitate și al unui fost hacker, găsește, în sfârșit ce și-a dorit. Încetul cu încetul, își dă seama că este vorba de mult mai mult decât o provocare redutabilă. Este un film foarte bun, plin de situații tensionate, mister și cu o acțiune foarte complexă.

Film cu hackeri Takedown (2000)
Takedown (2000), Skeet Ulrich, Russell Wong, Angela Featherstone

Acesta este top 10 filme cu hackeri. Lista este departe de a fi exhaustivă, însă în alegerea lor ne-am bazat atât pe experiențele personale – cât de mult ne-au plăcut și care sunt titlurile pe care, expres, le recomandăm –, cât și pe cât de populare sunt pe platformele care se specializează în cuantificarea rating-urilor pentru filme. Așadar, cam acestea ar fi cele 10 titluri pe care ți le recomandăm când vine vorba de filme cu hackeri. Dacă ai și alte recomandări, le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută și mulțumim că ai citit acest articol.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.