Free cookie consent management tool by TermsFeed

Probabil ai ajuns la acest articol pentru că ești în căutare de seriale, si ai abonament pe Amazon Prime, iar noi fix asta îți vom oferi, un top seriale Amazon Prime România special pentru tine. Amazon Prime este o platformă de streaming video care a început să facă o concurență serioasă altor platforme populare, ieșind în evidență în special datorită conținutului original pe care îl oferă, seriilor exclusive Amazon Originals, gamei variate de filme și seriale conținute, care apar pe platformă chiar înainte de a fi lansate în cinematografe. Când vine vorba de seriale Amazon 2022, trebuie să știi că poți alege dintr-o gamă variată de titluri din diferite genuri – dramă, romance, thriller, acțiune, mistery și chiar comedie. În acest top seriale Amazon Prime România, am făcut selecția bazându-ne nu doar pe popularitatea de care, în general, se bucură anumite titluri, ci și pe rating-urile din partea publicului, recenziile primite și, în ultimă instanță, experiențele proprii cu anumite seriale Amazon 2022.

Iată top 20 seriale Amazon Prime România pe care ți le recomandăm cu încredere.

Paper Girls (2022)

Creat de Stephany Folsom, cu Camryn Jones, Riley Lai Nelet, Sofia Rosinsky, Adina Porter, Fina Strazza, serialul, care momentan are doar 8 episoade, urmărește povestea a patru adolescente de 12 ani care se trezesc, prinse într-un conflict destul de bizar, cu câteva ore după noaptea de Halloween din 1988, într-o misiune care presupune o călătorie în timp și, în același timp, salvarea întregii omeniri. Cu tentă de science-fiction, thriller, mistery și aventură și chiar dramă, Paper Girls este, deși un serial cu (și pentru) adolescenți, destul de interesant. Unul dintre acele seriale Amazon 2022 neașteptat de interesante.

Imagine cu 4 adolescente
Paper Girls (2022), urmărește povestea a patru adolescente de 12 ani care se trezesc, prinse într-un conflict destul de bizar

Reacher (2022)

Creat de Nick Santora, cu Alan Ritchson în rolul protagonistului Jake Reacher, filmul este inspirat din seria de romane scrise de către renumitul Lee Child, tradus la noi la Editura Trei. Când Jake Reacher, ofițer de poliție ieșit la pensie, este arestat pentru o crimă pe care nu a comis-o, se trezește, deodată, în mijlocul unei conspirații mortale, într-un sistem fragmentat care implică oameni de afaceri dubioși, pseudopoliticieni, polițiști corupți. Având ca armă principală o inteligență ascuțită și o capacitate uimitoare de deducție, el trebuie să-și dea seama, cât mai rapid, ce se întâmplă în orășelul Margrave, din Georgia. Este un serial captivant, care chiar merită amintit în top seriale Amazon Prime România.

Reacher (2022), imagine cu protagonisrul serialului
Reacher (2022), cu Alan Ritchson în rolul protagonistului Jake Reacher

The Summer I Turned Pretty (2022)

Inspirat din bestseller-ul scris de către Jenny Han, serialul urmărește viața lui Belly, pentru care vara reprezintă cea mai frumoasă perioadă a anului, în special pentru că-i poate întâlni pe frații Fisher – Jeremiah și Conrad, pe care Belly i-a cunoscut în prima vacanță pe care a făcut-o pe malul mării. În esență, serialul este despre un triunghi amoros care se creează între Belly (Lola Tung) și cei doi frați (Gavin Casalegno și Cristopher Biney). O poveste frumoasă despre prima iubire, primele inimi frânte și despre magia unei veri (aproape) perfecte. Cărțile scrise de Jenny Han au fost traduse și la noi, al Editura Trei, acest volum făcând parte dintr-o trilogie.

Imagine cu o fată și 2 băieți, The Summer I Turned Pretty (2022)
The Summer I Turned Pretty (2022), serialul urmărește viața lui Belly

The Terminal List (2022)

Cu Chris Pratt în rolul protagonistului James Reece, serialul urmărește povestea acestuia după ce întregul pluton Navy SEALs este prins într-o ambuscadă în timpul unei misiuni secrete. Reîntors acasă, este încercat de amintiri contradictorii și sentimente neclare privitoare la vinovăția sa. Pe măsură ce noi lucruri ies la iveală, își dă seama că anumite forțe întunecate lucrează împotriva lui, punând în pericol atât viața sa, cât și a celor pe care îi iubește.

Imagine cu 3 actori din serialul The Terminal List (2022)
The Terminal List (2022), serial de acțiune și suspans

Bosch: Legacy (2022)

Harry Bosch (Titus Welliver) este un detectiv foarte inspirat de la Brigada de Omucideri din Los Angeles. Ca orice detectiv și protagonist bun, are probleme cu autoritatea și limbajul, mizează pe instinct și, de obicei, tinde să încalce regulile. Totuși, cu această atitudine, este printre cei mai de renume detectivi din toată California. Indiferent de situațiile în care îl pun scenariștii, dând dovadă de un umor fin, spirit justițiar și curaj, mereu va găsi rezolvarea. Seria urmărește viața sa și diferite cazuri la care ia parte drept detectiv.

Imagine cu bărbat vorbind pe speaker la telefon
Bosch: Legacy (2022), cu Titus Welliver

Dincolo de hotare (2022)

Creat de către Brian Watkins, cu Josh Brolin (Royal Abbott), Imogen Poots și Lili Taylor, acest serial cu tentă western, dramă, thriller și chiar mistery urmărește povestea unui fermier care, la marginea sălbăticiei din Wyoming, un ținut aparent liniștit, descoperă un mister bizar care îi amenință nu doar familia, ci întreg Pământul. Dând dovadă de curaj și determinare, se hotărăște să lupte împotriva acestor forțe redutabile și, curând, își va da seama că este capabil să facă mult mai multe decât ar fi crezut. L-am surprins în top seriale Amazon Prime România deoarece ni s-a părut chiar ingenios, o abordare nouă a unui astfel de scenariu.

Imagine cu 3 cowboy, Dincolo de hotare (2022)
Dincolo de hotare (2022), serial cu tentă western, dramă, thriller

Guilty Minds (2022)

Vă putem spune doar că acest serial merită să fie reamintit cel puțin doar pentru rolul pe care îl face Shriya Pilgoankar (Kashaf Quaze). În sine, este o dramă juridică despre o familie care reprezintă un model de virtute, „un etalon”, și cealaltă, o firmă de avocatură de renume, care se ocupă de tot felul de cazuri. Mi-a plăcut în special faptul că abordează diferit acea dramă din sala de judecată, din timpul unui proces, și că merge dincolo de protocolul unui caz, vorbind despre personajele care joacă un rol important. De asemenea, interpretarea este genială, iar ideile pe care le transmite serialul sunt de actualitate.

Șase oameni și o statuie cu ochii acoperiți. Guilty Minds (2022)
Guilty Minds (2022), este o dramă juridică despre o familie care reprezintă un model de virtute, „un etalon”, și cealaltă, o firmă de avocatură de renume

Nine Perfect Strangers (2021)

Inspirat din romanul omonim scris de autoarea de bestseller-uri Liane Moriarty, apărut în traducere la Editura Trei (Nouă străini perfecți), serialul urmărește povestea a nouă străini care, având nevoie de terapie, ajung la un centru de recuperare numit Tranquillum House, un loc care le promite redresarea emoțională și îmbunătățirea vieții, în toate formele. Totuși, aici încep să se întâmple lucruri destul de bizare, care pun sub semnul întrebării adevăratele intenții ale lui Masha Dmitrichenko, cea care conduce centrul. Cu o distribuție genială (Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Michael Shannon), merită inclus în top seriale Amazon Prime România.

Imagine cu nouă persoane, Nine Perfect Strangers (2021)
Nine Perfect Strangers (2021)

The Underground Railroad (2021)

Mini-seria (10 episoade) spune povestea unei tinere pe nume Cora (Thuso Mbedu) care, în încercarea sa de a se elibera de sub sclavie, face o descoperire uimitoare. Cu tentă fantasy, război, dramă și cu un fundal istoric solid, chiar este un serial care te va prinde de la primul episod și pe care cu siguranță nu îl vei uita curând. Nouă ne-a plăcut mult curajul tinerei Cora și, de asemenea, cât de imprevizibil este drumul pe care este nevoită să-l parcurgă spre libertate.

Fotografie protagonistă a fimului The Underground Railroad (2021)
The Underground Railroad (2021), Thuso Mbedu, Chase Dillon, Joel Edgerton, Aaron Pierre

Star Trek: Picard (2020)

Acesta este un titlu pe care trebuie să-l vedeți în special dacă sunteți fanii seriei de filme Star Trek. Acțiunea are loc, cronologic, după Star Trek: Nemesis (2002) și urmărește povestea lui Jean-Luc Picard, în următorul capitol al vieții sale, care este căutat de o tânără misterioasă, Dahj, ce are nevoie de ajutorul său – curând, își dă seama că aceasta nu e ceea ce pare. Este un film emoționant, profund și, în sine, probabil un clasic al genului science-fiction.

Imagine Patrick Stewart, Star Trek Picard (2020)
Star Trek Picard (2020),urmărește povestea lui Jean-Luc Picard, în următorul capitol al vieții sale

Little Fires Everywhere (2020)

Bazat pe romanul omonim scris de către autoarea Celeste Ng, Mici focuri pretutindeni, apărut la Editura Litera, cu Reese Witherspoon (Elena Richardson) și Kerry Washington (Mia Warren) în rolurile principale, mini-seria urmărește familia Richardson, aparent perfectă, și pe mama și fiica sa enigmatică, ale căror destine ajung să se împletească, ceea ce tulbură deosebit de mult viața familiei. Intriga se bazează pe secrete care mai bine ar fi rămas nedescoperite, pe importanța artei și căutarea identității, manifestarea maternității patologice și pericolul de a crede că este îndeajuns doar să respecți anumite reguli pentru a evita dezastrele.

Imagine actori din serialul Little Fires Everywhere (2020)
Little Fires Everywhere (2020), urmărește povestea încâlcită a membrilor familiei Richardson

Carnival Row (2019)

Un titlu pe care n-am putut să nu-l surprindem în top seriale Amazon Prime România, cu Orlando Bloom și Cara Delevigne drept protagoniști, care are loc într-o fantastică lume a Epocii Victoriene, plină de creaturi mitologice, bizare, ale căror ținuturi natale au fost invadate de către imperiile oamenilor. Această populație de creaturi în continuă creștere se luptă să coexiste cu oameni în cea mai mizerabilă parte a orașului, fiindu-le interzis să trăiască, să iubească, să zboare în libertate. Dar totul se schimbă atunci când între detectivul Rycroft (Orlando Bloom) și zâna refugiată pe nume Vignette Stonemoss (Cara Delevigne) se leagă o relație interzisă, care va fi pusă la grele încercări. Într-o lume intolerantă, iubirea întotdeauna va triumfa, indiferent de forma pe care o ia. În orice caz, este un serial despre multe alte lucruri – crime, mistery, thriller, dar în special fantasy.

Imagine bărbat și o femeie zână
Carnival Row (2019), Orlando Bloom, Cara Delevigne

The Purge (2018)

Deși, probabil, cu toții ați auzit de seria de filme The Purge, s-a făcut și un serial inspirat din acestea. În orice caz, ideea e aceeași: acțiunea este plasată într-o Americă la a cărei conducere se află un partid politic totalitar care, pentru o perioadă de 12 ore, a dat undă verde tuturor tipurilor de infracțiuni, inclusiv crime, acestea fiind legale. Serialul urmărește personaje care, aparent, n-au nicio legătură unul cu celălalt, fiecare fiind nevoit să se confrunte cu proprii demoni interiori în timp ce, de asemenea, trebuie să supraviețuiască și lungii nopți a „judecății supreme”. Este un serial chiar intens, deși ar trebui să-l evitați dacă nu puteți agrea scenele de violență explicită.

Imagine din The Purge (2018)
The Purge (2018), experimentul – fără legi timp de 12 ore

Absentia (2017)

Totul a început când Emily Byrne (Stana Katic) a dispărut, iar timp de șase ani nimeni nu a auzit nimic de ea. Nimeni nu știe ce a pățit – de fapt, chiar nici ea însăși. Se știe doar că urmărește un criminal în serie și, deodată, s-a făcut nevăzută. Șase ani mai târziu, ea este găsită într-o cabană în pădure, dar suferind de amnezie. Între timp, a fost declarată moartă. Când se reîntoarce la viața anterioară, descoperă că soțul ei s-a recăsătorit și abia își recunoaște fiul. În momentul în care abia începe să-și găsească noile coordonate ale lumii în care trăiește, este, din nou, implicată într-o serie de crime bizare: în care ea este principalul suspect al poliției. Un titlu care, fără niciun dubiu, își merită locul în top seriale Amazon Prime România, chiar dacă ideea amneziei este foarte des folosită în serialele de genul mistery și thriller.

Imagine Stana Katic, Neil Jackson
Absentia (2017), un serial plin de mister ce merită urmărit

Lupta perfectă (2017)

În esență, serialul The Good Fight pleacă de la premisa sfârșitului serialului The Good Wife (2009), acțiunea având loc cu un an mai târziu, când o escrocherie financiară uriașă a distrus reputația tinerei avocate Maia Rindell (Rose Leslie) și, în același timp, a băgat-o pe nașa sa, Diane Lockhart (Christine Baranski), în datorii și lipsită de vreo economie. Forțată să plece de la Lockhart & Lee, aceasta se alături lui Lucca Quinn (Cush Jumbo), pentru a lucra la una dintre cele mai importante firme de avocatură din Chicago. Aici, ele vor trata cazuri dintre cele mai diferite, în timp ce, în domeniul avocaturii, se țese o dramă juridică de proporții. Actorii joacă impecabil și, de asemenea, cazurile pe care le tratează serialul sunt dintre cele mai interesante, cu întorsături de situație și discursuri neașteptate.

Imagine foto cu actorii din Lupta perfectă (2017)
Lupta perfectă (2017), un serial plin cu întorsături de situație și drame juridice

The Exorcist (2016)

Angela este chinuită, în fiecare noapte, de coșmaruri din ce în ce mai înspăimântătoare, soțul ei îți pierde, încet dar sigur, mințile, iar fiica ei mai mare își petrece tot timpul închisă în camera ei. Pe lângă toate acestea, fiica ei cea mică începe se plânge că, din interiorul pereților, se aud zgomote bizare. Aceste circumstanțe îngrijorătoare îi aduc împreună pe doi preoți care, în timp ce încearcă să lupte împotriva unei străvechi forțe a răului, își dau seama că destinele lor sunt mult mai încurcate decât ar crede. Poate nu este tocmai cel mai original punct de plecare, însă chiar este interesantă ideea, motiv pentru care am zis că ar merge să-l menționăm în top seriale Amazon Prime România.

Imagine cu actorii din The Exorcist (2016)
The Exorcist (2016), un serial cu adevărat horror

Preacher (2016)

Păstrând registrul horror, vă recomandăm un alt serial destul de înspăimântător. Totul pleacă de la premisa situației în care un înger și un demon ar procrea un copil – cum ar fi acest urmaș, sfânt sau demonic? Preacher este, de fapt, rezultatul unei astfel de situații. Cum copilul nu are trup, ci doar suflet, este nevoit să-și găsească „o formă umană” pe care să o stăpânească. Așa că îl alege pe Jesse Custer (Dominic Cooper), un predicator din ținuturile Texasului a cărui credință este șubredă și, pe lângă asta, care mai are și probleme cu băutura. Urmează o serie de întâmplări bizare și neașteptate la capătul cărora Jesse își dă seama de adevărata sa chemare. Serialul combină mai multe genuri, și nu aș spune că este, neapărat, doar horror, pentru că are și o doză de dramă în el, thriller, puțină acțiune și chiar abordează într-un mod inovator ideea de religie și învățăturile biblice.

Foto actori din Preacher (2016)
Preacher (2016), un serial cu o tematică horror și umor negru, si o poveste interesantă pe baza religiei

Mr. Robot (2015)

Elliot Alderson (Rami Malek) este un tânăr programator care lucrează ca inginer de securitate cibernetică ziua, iar noaptea drept hacker justițiar. De asemenea, el suferă de schizofrenie, pe care încearcă să o țină, cât de cât, sub control, luând în mod regulat medicamente ilegale și vizitându-și terapeutul. Atunci când un bărbat de vârstă mijlocie, care își spune Mr. Robot (Christian Slater) pretinde că este liderul unui grub de hackeri clandestini cunoscut sub numele de F-Society îi oferă lui Elliot șansa de a i se alătura în misiunea de a doborî E-Corp, compania financiară multinațională, coruptă, pentru care lucrează Elliot și pe care acesta obișnuia să o numească ”Evil Corp”, Elliot nu știe ce să facă. După multe răsturnări de situație, planul lui Mr. Robot se pune, în sfârșit, în mișcare. Însă rezultatele, majoritatea neintenționate, sunt extrem de catastrofale: și, de fapt, acesta este doar începutul adevăratei povești. Un titlu pe care l-am adăugat în top seriale Amazon Prime pentru că, după părerea noastră, merită mult mai multă popularitate.

Rami Malek, Christian Slater, Mr. Robot (2015)
Mr. Robot (2015), urmărește drama unui tânăr programator, și impactul lui asupra societății in care se află

Magicienii (2015)

Aș spune că este, mai mult, un serial pentru adolescenți, dar acțiunea este chiar interesantă. După ce sunt recrutați într-o academie secretă, un grup de studenți descoperă că magia despre care obișnuiau să citească în copilărie este, de fapt, foarte reală și chiar mai periculoasă decât și-au fi putut imagina. Însă, oare, faptul că se vor lăsa prinși de fiorul magiei îi  va distrage din a-și perfecționa aptitudinile, puterile, atunci când se dovedește că au cea mai mare nevoie de ele? Este un serial efervescent, fantasy, bineînțeles, care te prinde și te ține captiv, fără să-ți dai seama cum trec episoadele. Intriga este interesantă și foarte bine dezvoltată, deși cred că ar fi mai potrivit pentru cei care iubesc seria de filme Harry Potter sau, în fine, filmele și serialele cu magicieni.

Imagine cu actorii din The Magicians
The Magicians (2015), un serial despre studenți și impactul magiei asupra lor

CSI: Criminaliștii (2000)

Vom încheia acest top seriale Amazon Prime România prin a-ți recomanda un serial clasic pe care, dacă nu l-ai văzut până acum, și ești fan al serialelor cu crime și criminali în serie, investigații și omucideri, cu siguranță ar trebui să-l vezi. CSI: Criminaliștii urmărește aventurile detectivilor care lucrează la biroul de investigații criminalistice din cadrul Departamentului de Poliție din Las Vegas. Fiind al doilea cel mai renumit și aglomerat laborator de criminalistică din America, ofițerii CS folosesc cele mai inovative și de ultimă generație metode științifice, protocoale și analize tehnice pentru a rezolva enigmele (foarte multe dintre ele deosebit de ingenioase) și a prinde infractorii cu porniri criminale. Este un serial care, cam la fiecare episod, abordează un nou caz, deși evoluția personajelor este, iarăși, interesant de urmărit.

Imagine cu actorii din primul sezon din CSI: Criminaliștii (2000)
CSI: Criminaliștii (2000), un serial arhicunoscut la nivel global, cu foarte multe sezoane, dar și o tematică foarte complexă a evenimentelor din serie

Acesta este top 20 seriale Amazon Prime România pe care ți le recomandăm cu încredere. Am încercat să surprindem atât seriale Amazon 2022, cât și recomandări mai vechi care, după părerea noastră, ar trebui să se bucure de o popularitate mai mare. De asemenea, dacă ai și alte recomandări, le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii. Vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

2 comentarii

  1. Avatar of George

    Cel putin ptr mine, Prime Video este cea mai OK platforma de streaming. Super ieftina si cu filme de toate felurile :) Abia astept sa apara si serialul Lord of the rings!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.