Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft a lansat versiunea 2206.40000.15.0 a subsistemului Android pentru Windows Insider din Statele Unite. Prin intermediul acestei actualizări, jocurile ar trebui să funcționeze mai bine cu Windows Subsystem for Android (WSA). Microsoft a corectat mai multe erori care făceau ca jocurile să se blocheze sau să nu pornească deloc. În plus, compania a adus îmbunătățiri de performanță care ar trebui să ducă la o rată mai bună a cadrelor și la un gameplay mai fluid.

De altfel, Microsoft a implementat o nouă suită de „shims” (cod care acționează ca un intermediar și care modifică parțial sau complet comportamentul sau funcționarea unui program) care pot fi activate în subsistemul Windows pentru Android Settings. Prin intermediul acestora, utilizatorii vor avea parte de experiențe mai bune în jocuri care se bazează pe joystick-uri (mapate pe WASD). Ca urmare, se vor putea bucura de o experiență mai imersivă și mai plăcută atunci când rulează un joc Android pe Windows și, de altfel, vor putea reveni la controlul prin prin taste fără probleme, o funcție care până acum nu funcționa într-un mod adecvat.

Actualizarea aduce, de asemenea, îmbunătățiri în vederea utilizării VPN-urilor Android

Actualizarea Windows 11 din August 2022 nu numai că îmbunătățește suportul pentru jocuri, dar oferă și îmbunătățiri în ceea ce privește rețelele. Prin conectarea la o adresă IP prin VPN cu aplicațiile Android, utilizatorii pot ocoli cenzura guvernamentală sau își pot ascunde activitatea online. Acest lucru permite, de asemenea, accesarea Netflix-ului într-o regiune diferită.

Astfel, „Advanced Networking feature” oferă utilizatorilor posibilitatea de a utiliza o rețea privată virtuală (VPN) pentru a-și îmbunătăți confidențialitatea și securitatea în timp ce sunt online cu o aplicație Android. Cu această funcție activată, tot traficul va fi direcționat prin intermediul serverului VPN a aplicației Android utilizate, ceea ce face mult mai dificilă urmărirea activității online de către oricine.

De asemenea, pentru o mai bună integrare a VPN-urilor, Microsoft a îmbunătățit modul în care este detectat un VPN neacceptat. Acest lucru oferă mai multă siguranță, ca atunci când un anumit VPN nesuportat este utilizat, să funcționeze fără griji.

Cu toate acestea, merită menționat faptul că unele VPN-uri nu funcționează absolut deloc cu Advanced Networking. Dacă VPN-ul dvs. nu funcționează sau dacă aplicațiile Android nu au acces la rețea atunci când VPN-ul este activat, asigurați-vă că opțiunea „Advanced Networking” din subsistemul Windows pentru aplicația Android Settings este dezactivată. Acest lucru ar putea face ca VPN-ul să funcționeze corect și pentru a putea accesa toate funcțiile de care aveți nevoie. În plus, dacă întâmpinați dificultăți în conectarea la un anumit site sau serviciu, este posibil să fie nevoie să dezactivați VPN-ul pentru a vă putea conecta.

Alte îmbunătățiri aduse subsistemului Android

Alte îmbunătățiri aduse subsistemului Android prin această actualizare sunt: dimensiunea minimă a ferestrei va fi mărită la 220dp în mod implicit, ceea ce va facilita utilizarea aplicațiilor pe ecrane mai mari; se va putea acum să vizualizați și să salvați datele de diagnosticare în setările Subsistemului Windows pentru Android cu ajutorul unui comutator; au fost incluse, de asemenea, mai multe actualizări și remedieri de securitate în această versiune, inclusiv îmbunătățiri din punct de vedere al redării grafice (aceste remedieri ar trebui să rezolve probleme precum pâlpâirea a ceea ce afișează anumite aplicații).

Este demn de remarcat faptul că subsistemul Android va primi în mod regulat actualizări independente cu noi caracteristici sau îmbunătățiri. Spre exemplu, actualizarea din 2022 iulie a rezolvat problemele de derulare a trackpad-ului în aplicații, a activat suportul pentru codecul AV1 și a actualizat integrarea Chromium WebView. De altfel, următoarea actualizare este planificată pentru luna septembrie a acestui an.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.