Dacă ai avut vreodată probleme cu laptop-ul sau cu calculatorul atunci ai fost în situația în care a trebuit să îl lași la o unitate service pentru a-l readuce la viață. Cu siguranță te-ai interesat pe la prieteni sau pe internet despre unitatea service și te-ai asigurat că aceasta este una de încredere și te va ajuta să repari problema în cel mai scurt timp și fără complicații.

Alege un service bun

Dacă nu te mai înțelegi cu laptop-ul sau acesta îți creează probleme atunci ar fi cazul să cauți un service laptop care să te ajute să îl menții pe linia de plutire.

Fie că vrei doar să îl cureți de praf sau laptop-ul are alte probleme de natură tehnică atunci primul pas pe care va trebui să îl faci este să îl duci la o constatare. Angajații specializați ai unui service te pot ajuta să determini cauza problemelor pe care laptop-ul le are.

Diagnosticarea este cel mai important pas pe care îl vei face atunci când dispozitivul îți creează probleme. Dacă ești din Bucureși și vrei o unitate service de încredere atunci poți lua legătura cu unul din angajații pclaptop.ro pentru a-ți repara laptop-ul defect.

Folosește componente de calitate

Dacă laptop-ul tău are o componentă defectă precum tastatura, bateria, unitatea de stocare, unitatea optică, memoria RAM sau oricare alta atunci aceasta va trebui înlocuită. Asigură-te că vei folosi doar componente de calitate atunci când le înlocuiești pe cele defecte.

Poți căuta oricând un magazin online de componente și accesorii pentru laptop de unde îți poți achiziționa părțile defecte. Răsfoiește magazinul pentru a găsi componenta cea mai bună sau îndrumă tehnicianul service-ului ales pentru a-ți achiziționa componente de la un magazin de încredere.

Pregătește-ți laptop-ul

Înainte de a trimite laptop-ul la service, va trebui să îl pregătești. Dacă acesta se mai aprinde atunci ar fi bine să te asiguri că faci un back-up pentru datele importante sau sensibile. Folosește un HDD extern, o unitate flash USB sau mai multe unități optice DVD pentru a-ți salva datele înainte de a trimite unitatea la reparat.

Dacă laptop-ul a venit cu un DVD cu sistemul de operare sau cu un CD/DVD cu drivere atunci ar trebui să le pui lângă laptop atunci când îl lași la service doar dacă tu crezi că i-ar folosi tehnicianului. Pe lângă acestea, pune în cutie bateria și încărcătorul pentru ca angajatul service-ului să îți poată diagnostica dispozitivul fără probleme, în mediul în care tu îl folosești.

Când ai ajuns la service, fii sigur că tehnicianul sau personalul de la recepție va trece pe procesul-verbal tot ce ai lăsat, pe lângă laptop-ul propriu-zis pentru a nu-ți crea probleme, nici ție și nici lui. Asigură-te că în acesta sunt trecute și CD-urile, DVD-urile sau orice alt accesoriu pe care l-ai lăsat alături de laptop.

Alege un service și un magazin de calitate

Documentează-te și alege doar serviciile de care ai nevoie. Vizitează pclaptop.ro dacă ai probleme cu laptop-ul sau magazinul online hedonia.ro dacă ai nevoie de accesorii sau piese de schimb pentru laptop-ul tău.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.