Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD a fost pe scena CES 2019 și nu a dezamăgit absolut deloc. Este cea mai așteptată companie de la CES 2019 unde este așteptată să lanseze, pe lângă noi soluții grafice de top, a 3-a generație de procesoare din familia AMD Ryzen.

Un competitor pentru Nvidia RTX 2080

Chiar dacă prețul este unul asemănător cu al RTX 2080, noua placă video de la AMD promite performanțe îmbunătățite, conform prezentării CEO-ului companiei, Dr. Lisa Su. AMD Radeon VII este bazată pe a 2-a generație de procesare Vega și va capabilă să ruleze, fără probleme, jocuri de top la rezoluție 4K.

Conform informațiilor oferite, noua placă video încorporează 60 unități de procesare cu frecvența de lucru de până la 1,8 GHz alături de până la 16GB memorie video VRAM. Radeon VII a fost dezvoltată folosind procesul de fabricație de 7nm iar asta înseamnă că performanța a fost îmbunătățită cu până la 25%, fără a crește și consumul de curent.

Testele benchmark prezentate pe scenă au arătat publicului că Radeon VII este capabilă să fie pe aceiași linie cu plăcile video din gama RTX de la Nvidia obținând FPS-uri egale cu cele obținute de RTX 2080 iar în unele cazuri, mai multe. Noua generație Vega este mai performantă cu 35% în jocuri precum Battlefield V, 25% în Fortnite și 42% în Strange Brigade.

AMD nu își îndreaptă atenția doar către gameri ci și către creatorii de conținut. Radeon VII oferă performanțe îmbunătățite cu 25% în Blender, DaVinci Resolve 15 și Adobe Premiere.

Conform informațiilor puse la dispoziție, noua soluție grafică AMD Radeon VII ve ajunge pe piață începând cu 7 februarie iar prețul acesteia va fi în jurul a 700$. Pentru un timp limitat, utilizatorii care achiziționează noua placă video, vor primi și jocurile Resident Evil 2, Devil May Cry 5 și Tom Clancy’s The Division 2.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.