Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chromebook-urile sunt laoptopuri care rulează sistemul de operare Chrome OS dezvoltat de Google. Aceste dispozitive portabile au devenit foarte populare în rândul utilizatorilor iar compania face un anunț care ar putea crește cota lor de piață. Conform Google, toate viitoarele Chromebook-uri vor fi capabile să ruleze aplicații Android.

Acest proiect a fost inițiat de curând dar puține laptopuri cu Chrome OS au putut beneficia de această funcție. Nu toți producătorii și-au actualizat sistemele hardware pentru a oferi utilizatorilor compatibilitate cu aplicațiile Android dar asta se va schimba în curând.

Dispozitivele Chromebook au apărut în portofoliul mai multor producători hardware din lume. La noi în țară puteți găsi dispozitivul HP Chromebook 11 la Orange dar și multe alte modele la eMag.

Laptopurile cu Chrome OS au specificații tehnice mai reduse dar asta nu reduce și capabilitările puse la dispoziție de sistemul de operare. Chrome OS nu necesită specificații de top dar are nevoie de o conexiune la internet pentru a putea fi folosit la capacitatea sa maximă. Chrome OS este un sistem de operare dezvoltat pentru cloud și pentru a fi folsoit alături de serviciile Google precum Gmail, Calendar, Youtube alături de aplicațiile și extensiile disponibile în magazinul Chrome Web Store.

Orice Chromebook lansat de acum înainte va fi capabil să ruleze aplicații Android iar asta înseamnă foarte mult pentru clienții acestei game de produse. Google a inclus pe calendarul acestui an și suportul extins pentru Chrome OS și aplicațiile Android așa că este posibil să vedem mai multe dispozitive lansate în acest an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.