Asus a prezentat la CES 2018 primul monitor profesional cu panou OLED. Noul Asus ProArt PQ22UC folosește un panou performant OLED și afișează o rezoluție 4K acoperind până la 99% din spațiul de culoare DCI-P3. Noul monitor are un design atrăgător și dimensiuni compacte potrivindu-se de minune utilizatorilor profesioniști și nu numai.

Monitor profesional OLED cu rezoluție 4K

Monitorul ASUS ProArt PQ22UC folosește un penoul OLED dezvoltat de JOLED cu diagonala de 21,6 inci și rezoluție 4K. Panoul afișează o rezoluție maximă 4K de 2840×2160 pixeli, are o rată de contrast de 1.000.000:1 și 1ms timp de răspuns. Acesta este capabil să reproducă până la 1,07 miliarde de culori acoperind până la 99% din spațiul de culoare DCI-P3.

Asus ProArt PQ22UC

Asus nu a oferit informații suplimentare legate de iluminare, 3D LUT, sRGBdar a spus că noul monitor gama dinamică de culoare este suficientă pentru a acoperi conținutul de calitate HDR dar nu spuen explicit dacă acesta vine cu suport pentru HDR10 sau cu suport pentru alte specificații HDR.

Asus poziționează monitorul ca fiind o soluție profesională oferind mai multe opțiune de conectivitate precum porturi USB de tip C sau micro-HDMI. ProArt PQ22UC include funcția Asus PortArt Calibration care permite salvarea profilelor parametrilor de culoare direct în monitor și nu în sistemul pe care este folosit.

Preț și disponibilitate

Asus nu a oferit nici un fel de informație legată de prețul și disponibilitatea noului monitor Asus ProArt PQ22UC.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.