Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vor sosi plăcile grafice Intel Arc Alchemist? Îmi pare rău, dar nu avem o data concreta. Eram foarte încrezători în ceea ce privește evenimentul CES 2022. Ne asteptam că vor fi anunțate măcar câteva serii de placi video. Dar nu a fost ceea ce ne așteptam și nu a existat nici un anunt. Încă nu există informații despre data lansării.

Adepții PC știu acum că, chiar dacă data introducerii nu este sigură, această situație nu va opri scurgerile: Vrei un exemplu? Iată un nou exemplu pentru tine. De data aceasta, s-au scurs teste de comparare a cardului cu modelul RTX 3070 Ti.

Intel Arc Alchemist poate fi mai performantă decât RTX 3070 Ti?

Prima serie este foarte importantă atât pentru câștigarea încrederii în piață, cât și pentru viitoarele produse din categoria respectivă de produse.

Se pare că Intel se va concentra pe această problemă. Potrivit scurgerii, una dintre noile plăci grafice Intel Arc Alchemist depășește seria RTX 3070 Ti, primul model care a fost introdus.

Mai întâi, să evaluăm caracteristicile care apar pentru această placă video. Se pare că noua placă grafică va fi o unitate GPU de 4096 nuclee și va veni cu o viteză de ceas de 2,1 GHz. Memoria pentru acest card va fi de 16 GB . (desigur că judecăm după scurgeri).

Intel Arc Alchemist vs. RTX 3070 Ti

Un alt detaliu pe care l-am văzut la test este memoria cache. Se afirmă că 4 MB cache L2 vor fi utilizate în seria Intel Arc Alchemist.

Ce vedem la urma urmei? Cu 9017.52 Mpix/sec , placa este surprinzător înaintea lui Nvidia RTX 3070 Ti . De fapt, nu contează ce rezultat obține Nvidia. Este suficient să știți că este în urmă, dar să împărtășim rezultatul pentru modelul RTX 3070 Ti.

Intel Arc Alchemist vs. RTX 3070 Ti

Valoarea pe care a văzut-o cardul Nvidia în același test a fost declarată ca 8369,51 Mpix/sec.

Primele modele planificate pentru plăcile grafice Intel Arc Alchemist au fost considerate a fi seria de intrare și de gamă medie. Nu era de așteptat o caracteristică sau o performanță foarte ridicată. Dar această serie pare să depășească cu o marjă serioasă placa grafică RTX 3070 Ti.

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.