Free cookie consent management tool by TermsFeed

AMD s-a bucurat de un succes real odată cu lansarea noilor procesoare de top din familia Ryzen 7 iar acum este gata să aducă pe piață și modelele mid-range Ryzen 5. Procesoarele Ryzen 5 sunt deja disponibile la pre-comandă în magazinele online din România iar livrările vor începe cu 11 Aprilie.

Noile modele Ryzen 5 folosesc arhitectura „Zen” și vor fi disponibile în mai multe versiuni cu 6 nuclee și 12 fire de execuție sau 4 nuclee și 8 fire de execuție. Toate modelele din familie aduc utilizatorului performanțe ridicate și experiențe imersive la prețuri avantajoase.

“Ryzen va reintroduce inovația și competiția în aproape orice segment al pieței de PC-uri, iar Ryzen 5 este un pas din această evoluție, creat pentru a oferi noi nivele de performanță milioanelor de utilizatori PC din întreaga lume,” – a spus Jim Anderson, vicepreședinte senior și manager general, Computing and Graphics Group, AMD.

Procesoarele din familia Ryzen folosesc platforma AM4 care a fost gândită pentru utilizatorii profesioniști, gameri, streameri și pentru jocuri AAA. Alături de tehnologia AMD SenseMI și de capacitățile impresionante de multitasking, noile AMD Ryzen 5 sunt capabile să se adapteze la cerințele utilizatorilor.

Testele făcute de AMD ne arată că modelul Ryzen 5 1600X este capabil să învingă un procesor Intel Core i5 7600K, obținând cu 69% mai multă performanță în Cinebench R15 nT.

Cel mai performant model al gamei Ryzen 5, AMD Ryzen 5 1600X are o frecvență de bază de 3,6GHz , o frevență maximă de lucru de 4,0GHz, 6 nuclee fizice, 12 fire de execuție, 16MB Cache și 95W putere termică.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către AMD, noile procesoare Ryzen 5 vor începe să ajungă la utilizatori începând cu 11 Aprilie 2017. Gama cuprinde patru modele, cu două opțiuni ale nucleelor și cu frecvențe de lucru diferite.

Toate cele patru modele Ryzen 5 le poți găsi disponibile la pre-comandă la retaileri precum eMag cu prețuri ce încep de la 850 de lei. Cel mai performant model din gamă are un preț ce ajunge până la 1.280 lei. Vizitează eMag pentru mai multe detalii despre noile procesoare Ryzen 5 de la AMD.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.