Free cookie consent management tool by TermsFeed

Qualcomm a anunțat lansarea viitoarei platforme mobile de procesare, Snapdragon 845. Noul cip integrat este unul de top și va ajunge pe primele dispozitive anul viitor.

Snapdragon 845 nu este doar un procesor ci este un sistem întreg de procesare integrat într-un singur cip (SoC). Cipul include un procesor performant, un cip grafic, un modem dar și alte unelte necesare funcționării unui dispozitiv mobil precum un telefon sau o tabletă.

Performanțe îmbunătățite

Snapdragon 845 este un cip performant care se axează pe o mai bună integrare pentru inteligența artificială dar și pe soluțiile integrate pentru suportul extins HDR.

Acesta oferă suport pentru Ultra HD Premium, tehnologie capabilă să redea o gamă mai mare de culori precum Rec. 2020 dar și mult mai multe nuanțe de culoare pe HDR 10 biți. Snapdragon 845 promite să ofere o experiență mai bună pentru înregistrările video dar și pentru redarea clipurilor oferind culori mai naturale la rezoluție 4K.

Qualcomm susține că noul procesor aduce cu până la 20% mai multă performanță față de Snapdragon 835 fiind și cu până la 30% mai eficient.

Snapdragon 845 este, ca și modelul Snapdragon 835, un cip octa-core dezvoltat folosind tehnologia de fabricație pe 10nm de la Samsung iar procesorul grafic Adreno 630 aduce o performanță cu 30% mai mare față de versiunea anterioară.

Conform informațiilor oferite, noul cip va fi livrat începând cu al 2-lea trimestru al anului viitor așa că ne putem aștepta ca telefoane de top precum Samsung Galaxy S9 să îl folosească.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.