Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sony a anunțat noua cameră foto compactă RX100 VII (DSC-RX100M7), cel mai nou model al seriei premiate de camere Sony RX.

Noua cameră foto compactă folosește tehnologiile dezvoltate pentru camera Sony full-frame mirrorless Alpha 9 și atinge nou nivel de performanță în categoria camerelor compacte, atât în ceea ce privește fotografiile statice, cât și pentru înregistrări video, oferind utilizatorilor încrederea că au în buzunar o cameră cu specificații profesionale care permite surprinderea de imagini spontane în viața de zi cu zi.

O cameră foto compactă performantă cu un obiectiv modern ZEISS

Noua cameră foto compactă RX100 VII folosește noul senzor de imagine Exmor RS CMOS procesorul de imagine BIONZ X de ultimă generație. Această combinație oferă noi niveluri de performanță pentru focalizarea automată și ajunge la viteze care au mai putut fi obținute până acum doar pe modelul Alpha 9.

Flexibilitatea procesului de fotografiere este asigurată de obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T 24-200 F2.8-4.5 cu efect ridicat de magnificare. Acesta transformă camera RX100 VII într-o alegere versatilă pentru toate tipurile de scenarii de fotografiere și utilizatori, de la entuziaști pasionați de arta fotografică până la profesioniști.

Sony RX100 VII
Sony RX100 VII

Performanțe AF ridicate pentru un sistem foto compact

Modelul RX100 VII are un senzor rapid de detecție a fazei, cu un câmp focal de 357 de puncte AF și 425 de puncte AF de detecție a contrastului.

Datorită noului sistem de control optimizat al obiectivului, Sony a obținut o performanță rapidă de focalizare automată de doar 0.02 secunde. Un pas uriaș în ceea ce privește performanța urmăririi AF/AE la înregistrare continuă, ceea ce înseamnă că, această cameră realizează calculele AF/AE de până la 60 de ori pe secundă și capturează acțiunea cu desfășurare rapidă la 20 de cadre pe secundăiii cu urmărire AF/AE, oferind o focalizare rapidă și precisă în fiecare moment.

Senzorul de imagine este capabil de o fotografiere fără blackout pentru o perspectivă completă în timp real, chiar și cu înregistrare continuă la 20 de cadre pe secundă, adică aceeași experiență oferită de Alpha 9.

Sony RX100 VII integrează cele mai noi tehnologii disponibile pe o cameră foto compactă

Modelul RX100 VII oferă în premieră noul mod „Single Burst Shooting”, pentru imortalizarea imaginii perfecte la viteze ridicate de până la 90 de cadre pe secundă în format JPEG/RAW, folosind declanșatorul anti-distorsionare.

Modul „Single Burst Shooting” îi permite fotografului să încadreze scene de acțiune care se derulează rapid și să le imortalizeze în felul în care ar realiza o singură imagine. De fapt, camera va obține 7 imagini statice realizate la 90, 60 și 30 de cadre pe secundă, în așa fel încât utilizatorul să aleagă momentul perfect.

Sony RX100 VII
Sony RX100 VII

Pentru prima dată pentru o cameră compactă, RX100 VII introduce funcțiile „Real Time Tracking” și „Real Time Eye AF”.

Real-time Tracking utilizează cel mai nou algoritm Sony, inclusiv recunoașterea obiectelor pe baza inteligenței artificiale și oferă imagini în care subiecții sunt imortalizați cu o acuratețe excelentă, chiar prin intermediul ecranului tactil de pe spate.

Real Time Eye AF, cea mai nouă versiune a popularei tehnologii Eye AF de la Sony, implementează recunoașterea obiectelor cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a detecta și a procesa în timp real date legate de comportamentul ochilor subiectului, rezultând astfel o acuratețe îmbunătățită, viteză și performanță de urmărire Eye AF atât pentru fotografierea oamenilor, cât și a animalelor.

Sony RX100 VII
Sony RX100 VII

Noua cameră foto RX100 VII este ideală pentru filmări și vlogging

Sony RX100 VII are un deisgn compact și ușor devenind astfel o cameră pe care fotograful o poate lua oriunde ar merge. Dimensiunile sale reduse încorporează, însă, o multitudine de funcții de nivel pro, care fac din RX100 VII o cameră perfectă pentru înregistrarea în mișcare sau pentru vlogging:

  • Înregistrare video 4K in-body cu citirea completă a pixelilor și fără combinarea acestora la o rată mare a biților XAVC S
  • Real Time Tracking și Real Time Eye AF pentru video
  • Funcția 4K Active SteadyShot, care este de 8 ori mai eficientă decât 4K Standard SteadyShot
  • Intrare pentru microfon integrată
  • Log-Gamma hibrid (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3
  • Compatibilitate cu „Movie Edit add-on” care poate fi accesată prin aplicația mobile pentru stabilizare și editare video „Imaging Edge”
  • Opțiunea de înregistrare în poziție verticală pentru filme
  • Funcția Interval Shooting pentru videoclipuri spectaculoase cu încetinitorul
  • Înregistrare Super Slow Motion până la 1000 de cadre pe secundă
  • Ecran rotativ cu o mișcare de 180 de grade pentru utilizare ușoară în timpul vlogging-ului.

Un nou model de husă pentru seria RX100

Husa LCJ-RXK pentru camerele foto compacte din seria RX100
Husa LCJ-RXK pentru camerele foto compacte din seria RX100

Sony a lansat, de asemenea, și un nou model de husă din piele neagră pentru seria RX100 (LCJ-RXK) care include o protecție pentru obiectiv și o bretea de umăr pentru a proteja camera de șocuri și mișcări bruște. Acesta oferă acces facil la mufa pentru microfon și la terminalul USB, ceea ce permite încărcarea și transferul de imagini fără să fie nevoie de înlăturarea husei.

Preț și disponibilitate

Modelul Sony RX100 VII și setul LCJ-RXK vor fi disponibile în Europa începând cu luna august 2018 și vor costa aproximativ 1.300 de dolari, respectiv 85 de dolari. Stai aproape de retailerii populari precum eMag sau F64 pentru cele mai bune oferte de preț.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.