Free cookie consent management tool by TermsFeed

Acest zodiac conține mai multe constelații, iar atunci când soarele sau alte corpuri cerești se află în o anumită constelație, înseamnă că aceasta se regăsește în porțiunea zodiacului asociată cu acea constelație.

Originea zodiacului poate fi urmărită până în antichitate, în civilizații precum cea greacă și cea romană, care credeau că poziția corpurilor cerești poate fi folosită pentru a prezice viitorul. În acele vremuri, astronomia și astrologia erau considerate a fi o singură știință.

Fiecare semn astrologic al zodiacului se referă la una dintre cele 12 constelații specifice prin care trece soarele. Semnul zodiacal al unei persoane este determinat de poziția soarelui în momentul nașterii lor. Astrologii cred că personalitatea unei persoane poate fi prezisă folosindu-se semnul lor zodiacal. De asemenea, se susține că poziția soarelui, lunii și planetelor în comparație cu constelațiile zodiacale poate fi folosită pentru a prezice viitorul.

12 zodii si ce semn astrologic are fiecare dintre acestea 1
Sursa Rappler

Astrologia utilizează hărți astrologice numite , care indică poziția planetelor și semnelor zodiacale la momentul nașterii unei persoane. Astfel, termenul de horoscop este folosit și pentru a se referi la predicțiile viitoare bazate pe aceste hărți astrologice.

Fiecare semn astrologic are o simbolistică specifică

Berbec

Primul semn al zodiacului este Berbecul, simbolizat de berbec. Acesta este reprezentat de coarnele unui berbec și dezvăluie dorința lui, ca semn astrologic, de a se confrunta direct cu viața. Berbecii au o energie debordantă și abordarea provocărilor cu entuziasm. Ei se simt fericiți și admirati atunci când au o provocare în față, simțind o doză de adrenalină care îi menține motivați. Ca semn de foc, Berbecul reprezintă începuturile noi și este aventuros, plin de spirit și inovator, cu o determinare de a merge înainte independent, indiferent de obstacole. Cunoscuți pentru încrederea lor ridicată, Berbecii tind să fie optimiști la începutul unui proiect, dar au dificultăți în a menține această atitudine până la final. Uneori, pot deveni imprudenți, dar menținându-și concentrarea asupra scopului final, pot evita autodistrugerea în ultimul moment.

Taur

Reprezentat de taur, acesta este al doilea semn zodiacal. Ca semn astrologic, acesta este resprezentat de un cap de taur cu coarne curbe. Taurul simbolizează forța, încăpățânarea, tenacitatea, virilitatea și puterea care sunt caracteristice Taurului. Taurii sunt printre cele mai raționale semne, având o viață interioară bogată. Muncitori și perseverenți, aceștia nu se feresc niciodată de o provocare. Nu au nevoie de atenție din partea altor oameni sau de lucruri extravagante, dar simt nevoia de a fi mereu înconjurati de iubire și frumusețe, fiind ființe calme și pașnice.

Gemeni

Gemenii, simbolizați de două linii unite, este al trilea semn astrologic. Aceste simboluri reprezintă atât dualitatea, cât și neutralitatea care sunt caracteristice Gemenilor. Aceștia sunt faimoșii gemeni și au nevoie de ceva care să îi implice în mod direct. Sunt sociabili, comunicativi și gata de distracție, dar au tendința de a deveni brusc serioși, reflexivi și neliniștiți. Gemenii sunt ființe cu o curiozitate intelectuală deosebită, mereu în căutare de învățare și le place să încerce noi hobby-uri, chiar dacă nu sunt foarte pricepuți la ele, deoarece simt că astfel își pot lărgi perspectiva asupra lumii.

Rac

Racul este reprezentat de crab, simbolizând natura sa auto-protectoare. Semnul racului arată ca un crab și simbolizează calitățile protectoare care sunt caracteristice Racului. Cei născuți sub acest semn sunt ființe practice și empate, considerate cu dorințe și sincronizate cu partea lor spirituală. Ei tind să acționeze dintr-o bază de bunătate și să se abțină de la a provoca durere altora. Sunt loiali și capabili să empatizeze cu suferința și durerea altor persoane.

12 zodii si ce semn astrologic are fiecare dintre acestea 2 scaled
Sursa Shutterstock

Leu

Ca semn astrologic pentru Leu este reprezentativ capul, coama și coada acestuia. Cercul simbolizează Soarele strălucitor, iar arcul care se învârte în afara cercului înfățișează prezența extrem de influentă a Leului. Leii sunt optimiști și au o capacitate nelimitată de a se distra. Pentru ei, complimentele și gesturile de recunoștință îi fac să se simtă fericiți și mulțumiți. Sunt generoși și dornici să ajute, dar au nevoie și de apreziere în schimb. Oamenii născuți sub semnul Leului sunt lideri naturali. Sunt dramatici, creativi, încrezători în sine, dominanți, capabili să realizeze ceea ce își propun în orice domeniu. Cu toate acestea, atunci când se simt amenințați, pot deveni lipsiți de simțuri, geloși și agresivi.

Fecioară

Fecioara este reprezentată de fecioară care ține în mână un mănunchi de grâu. Aceasta simbolizează nevoia de a ajuta și servi, iar grâul simbolizează abilitatea Fecioarei de a separa grâul de neghină. Litera M cu o spirală îndreptată înăuntru e notabil ca semn astrologic pentru această zodie, simbolizând introspecția și modestia care sunt caracteristice Fecioarei. Fecioarele sunt persoane foarte organizate și practice. Nu au prea multe hobby-uri și preferă să se concentreze asupra a câtorva priorități specifice, în loc să aibă multe activități împrăștiate. Se dedică doar câtorva lucruri, astfel încât să poată deveni cu adevărat buni în ele. În general, sunt persoane ajutătoare și le place să facă un pas în plus pentru a-i ajuta pe cei dragi. Fiind emoțional inteligenți din fire, sunt ființe generoase, dar le place să fie apreciați pentru eforturile lor.

Balanță

Balanta este singurul semn astrologic care este reprezentat de un obiect . Balanța dezvăluie nevoia acesteia de justiție, echilibru, armonie și joc echitabil. Ca semn astrologic, este reprezentativ simbolul egal sau orizontul cu Soarele răsărind deasupra. Balantele sunt cele mai relaxate și în căutarea păcii, preferând să se țină la distanță de conflict și având nevoie de serenitate și armonie în jurul lor. Sunt un semn natural optimist și sunt cunoscuți ca fiind fermecători, iubitori și romantici incurabili. Aceste persoane sunt fascinate de echilibru și simetrie, mereu în căutarea justiției și egalității, realizând prin viață că singurul lucru cu adevărat important pentru ei este nucleul lor interior de personalitate.

Scorpion

Scorpionul este simbolizat, bineînțeles, de scorpion. Acesta reprezintă abilitatea de a se ascunde în întuneric și de a observa, dar și de a ataca cu înțepături paralizante dacă se simte amenințat. Litera M cu o coadă înțepată îndreptată în sus stă ca semn astrologic pentru această zodie. Acesta reprezintă creația și distrugerea care sunt caracteristice zodiei. Unii cred că glifa reprezintă organele sexuale feminine și masculine și crearea unei vieți noi. Scorpionii sunt persoane pasionate de toate aspectele vieții lor. Sunt intuitivi, inventivi, harnici și determinați, dedicându-se muncii lor cu multă profunzime și înțelegere. Pasiunea lor, împreună cu darul rar al unei înțelegeri profunde, le permite să formeze conexiuni adânci cu alții și să simtă întru totul lucrurile în care cred. Astfel, Scorpionii sunt persoane profund emoționale, misterioase, pasionale, hotărâte, observatoare, decise și investigative.

Săgetător

Săgetătorul este reprezentat de centaur, care simbolizează dualitatea și natura paradoxală a zodiei. Ca semn astrologic, acesta este reprezentat de o săgeată îndreptată în sus, ce semnifică abilitatea Săgetătorului de a ținti precis și de a nimeri întotdeauna ținta. Săgetătorul este cel mai optimist semn zodiacal. Sunt caracterizați de nevoia lor de a călători și a explora lumea înconjurătoare. Sunt aventuroși, înțelepți, filozofici și generoși, cu un simț ridicat al umorului. Săgetătorii tind să fie persoane fără griji, dornici să exploreze lumea și să descopere înțelesuri și scopuri mai profunde. Au o energie pozitivă, sunt entuziasmați de noile provocări și sunt cunoscuți ca fiind niște călători înrăiți și filozofi ai lumii.

12 zodii si ce semn astrologic are fiecare dintre acestea 3
Sursa askAstrology

Capricorn

Capricornul este reprezentat de capră, care simbolizează dorința acestuia de a urca în vârful muntelui și a-și atinge obiectivele. Glifa Capricornului este un V îndreptat în jos, reprezentând coarnele caprei și dornța Capricornului de a-și îndeplini obiectivele în viață. Capricornii sunt persoane ambițioase și se concentrează pe obiectivele lor pe termen lung. Sunt responsabili, practici și muncitori, și au o dorință puternică de a reuși. Acești nativi sunt cunoscuți pentru disciplina și concentrarea lor și pot fi foarte determinați să își atingă obiectivele, chiar dacă acest lucru implică un efort susținut și sacrificii personale. Cu toate acestea, Acest semn astrologic poate avea tendința de a fi foarte critic și exigent cu el însuși, adesea punând mare presiune pe umerii săi.

Vărsător

Vărsătorul este reprezentat de un vas cu apă care curge, simbolizând generozitatea și dorința Vărsătorului de a aduce schimbare și inovație. Semnul este format din două linii care reprezintă fluxul apei care curge din vas. Vărsătorii sunt creativi, excentrici și au o dorință puternică de a face lumea un loc mai bun. Sunt gânditori liberi, având o înclinație spre abordări neconvenționale și inovatoare. Acești nativi sunt dedicați cauzei lor și sunt dispuși să lupte pentru drepturile și libertățile altora. Au o abilitate remarcabilă de a se adapta la situații noi și de a găsi soluții inventive. Vărsătorii tind să fie deschiși și prietenoși, apreciind diversitatea și acceptând diferențele între oameni.

Pești

Ca semn astrologic, această zodie este reprezentată de doi pești ce înoată în direcții opuse, simbolizând dualitatea și natura lor receptivă. Semnul Peștilor este format din două linii unite, și reprezintă peștii care înoată în sensuri opuse. Peștii sunt ființe sensibile și intuitive, cu o mare empatie pentru ceilalți. Sunt creativi, visători și spirituali, având o conexiune puternică cu lumea subconștientă. Acești nativi sunt deschiși la experiențe și emoții și tind să fie foarte receptivi la nevoile și dorințele celorlalți. Sunt dornici să ajute și să ofere suport emoțional, iar înțelegerea lor profundă a oamenilor îi face să fie foarte buni ascultători și sfătuitori.

Acestea sunt doar câteva trăsături generale ale fiecărui semn zodiacal, însă este foarte important de menționat că fiecare individ este unic și poate avea o varietate de trăsături care nu se potrivesc întotdeauna cu descrierile generale ale semnului lor zodiacal.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.