Free cookie consent management tool by TermsFeed

Care sunt cele mai bune jocuri multiplayer pe PC? Rapide și frenetice sau tensionate și calculate, cele mai bune jocuri multiplayer vin în toate formele și varietățile.

Cele mai bune jocuri multiplayer pe PC sunt:

War Thunder

War Thunder. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

War Thunder face parte din jocurile multiplayer gratuite. Acesta se axează pe vehicule militare care se luptă între ele, fie în lupte aeriene, bătălii de tancuri sau conflicte navale. Acest concept poate părea familiar, dar niciun MMO gratuit nu a reușit să atingă calitatea, echilibrul și gama extinsă de vehicule care așteaptă să fie deblocate, precum War Thunder. În timp ce jocul multiplayer a început cu o selecție modestă de avioane și vehicule terestre pe care le recunoaștem din jocurile despre Al Doilea Război Mondial, gamele tehnologice numeroase includ acum istoria militară – trecută și prezentă – a mai multor națiuni, de la superputeri globale la națiuni mai mici, renumite pentru influența lor de excepție.

Ceea ce diferențiază acest joc de război de competitorii săi sunt detaliile incredibile ale modurilor de joc bazate pe simulare. O luptă 1v1 între două tancuri poate fi afectată de nenumărate factori, cum ar fi grosimea armurii, unghiul armurii, materialul, dimensiunea și tipul proiectilului, iar distanța față de țintă poate face diferența între o împușcătură ricoșată și fără a cauza daune sau o împușcătură penetrantă care să anihileze întreaga echipă inamică. Cu cât joci mai mult, cu atât vei învăța să identifici diferite tipuri de vehicule pentru a exploata punctele lor slabe și a câștiga lupta cu o singură lovitură bine plasată. Este un cerc vicios satisfăcător și, având sute de vehicule de obținut, va trece mult timp până când vei rămâne fără conținut nou.

World of Tanks

World of Tanks.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Chiar dacă World of Tanks a fost lansat acum peste zece ani, acest joc gratuit de luptă vehiculară PvP continuă să crească și să evolueze într-unul dintre cele mai bune jocuri multiplayer de pe PC. Cu serverele sale aglomerate și baza sa internațională de jucători, nu vei avea niciodată dificultăți în a găsi o echipă atunci când simți nevoia să urci într-un tanc și să distrugi totul în jur.

Indiferent dacă preferi luptele brute sau un abordaj mai strategic, mecanica jocului ușor de înțeles se potrivește bine cu diferite stiluri de joc. Poți distruge toate tancurile inamice cu foc puternic de artilerie chiar de la început, sau, dacă preferi un abord mai subtil, poți învinge prin găsirea unei căi în baza adversarului și capturarea acesteia din interior.

Cu cât joci mai mult, cu atât deblochezi mai multe vehicule, având peste 600 dintre cele mai bune tancuri din întreaga lume de descoperit și recompense exclusive pentru cei care doresc să participe la bătălii de clanuri. Este un joc foarte captivant care poate părea simplu la început, dar cu cât joci mai mult, cu atât devii mai bun și descoperi mai multe tehnici.

Valheim

Valheim.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Aruncat în purgatoriul vikingilor, depinde de tine și de alți nouă prieteni să supraviețuiți în sălbăticia nordică prin confecționarea celei mai bune armuri sau construirea de structuri vitale cu ajutorul unui banc de lucru îmbunătățit, toate acestea în timp ce te lupți cu pericolele din jur. Tu și camarazii tăi vikingi începeți din poiană, dar trebuie să progresezi treptat, învingând dușmanii și descoperind materiale de confecționare pentru a-ți construi armura și armele.

Lumea lui Valheim devine din ce în ce mai sinistră pe măsură ce scheletele din mlaștină atacă baza, lupii te urmăresc pe munți, iar Greydwarves agresivi aruncă pietre spre tine în pădurea întunecată. Valheim este un joc multiplayer glorios și vei găsi ceva potrivit pentru toată gașca prin căutarea de materiale, lupte epice sau construirea unei baze solide care să reziste oricăror invadatori.

Valorant

Valorant. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Shooter-ul tactic de echipă extrem de fluent al Riot se apropie de coroana Counter-Strike: Global Offensive și are multe caracteristici noi și strălucitoare care îl diferențiază. Gameplay-ul va fi familiar jucătorilor de CS:GO: echipe de cinci încep meciul fie în atac, fie în apărare și schimbă rolurile pe jumătatea meciului; jucătorii trebuie să achiziționeze arme la începutul fiecărei runde, câștigând monedă în funcție de performanța lor în runda anterioară.

În Valorant, jucătorii pot alege dintr-o listă de agenți, fiecare având abilități unice, pe care le pot achiziționa în fiecare rundă (și una pe care o primesc gratuit). Fiecare personaj Valorant are punctele lui forte: unii sunt experți în apărarea zonelor, în timp ce alții pregătesc atacuri sau obțin eliminări.

Deși abilitățile joacă un rol important, Valorant menține în continuare un accent puternic pe jocul cu arme și echilibrul pentru a se asigura că este un joc excelent pentru niveluri ridicate de joc – cum o dovedește scena sa prosperă de esports.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Uneori, tot ce ai nevoie este un joc relativ lipsit de gândire pe care toată lumea să-l poată juca, și ce poate fi mai bun decât un joc de tip brawler în stil arcade cu Teenage Mutant Ninja Turtles? Shredder’s Revenge este o continuare spirituală a jocului Turtles in Time, unul dintre cele mai bune jocuri multiplayer pentru Super Nintendo și arcade din anii ’90, reușind să-l depășească în toate privințele.

Animația este excelentă, capturând esența desenului clasic din anii ’80, dar Shredder’s Revenge folosește și vocile aproape tuturor personajelor din desene. Toate personajele se simt unice, împrumutând tehnici de la cei mai buni luptători din jocurile de lupte. Versiunea pentru PC este cea mai bună, deoarece permite până la șase personaje în același timp, luptându-se împotriva mutanților. Poate fi un joc scurt, dar experiența nostalgică pe care o oferă va rămâne cu tine ani de zile.

Destiny 2

Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Indiferent dacă vrei să te alături unei echipe pentru raidurile masive PvE, să te lupți cu alții în PvP sau să combini elemente din ambele în PvPvE, Destiny 2 îndeplinește toate criteriile pentru cele mai bune jocuri multiplayer. Au trecut câțiva ani de la lansarea sa, dar Destiny 2 este mai bun ca niciodată, cu expansiunea Forsaken care rezolvă multe probleme și lansarea gratuită pe Steam care aduce jocul în atenția unui nou public.

Loot-ul leagă toate brațele multiplayer, astfel încât indiferent cum joci Destiny 2, obiectivul tău este întotdeauna să obții arme și armuri noi și puternice, precum exoticele Destiny 2. Fiecare misiune completată, miniboss învins și meci PvP câștigat contribuie prin recompensarea ta cu echipament mai puternic, creând o fantezie de putere continuă și aproape infinită.

Apex Legends

Apex Legends. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

 Cu un gameplay hipermobil care se pretează manevrelor de flancare și cu puncte de respawn care aduc colegii înapoi în luptă după moarte, shooter-ul agil al Respawn oferă toate elementele tipice ale celor mai bune jocuri multiplayer. Ceea ce îl diferențiază cu adevărat este abilitatea sa de a implica pe toată lumea prin sistemul său de semnalizare. Dacă te simți inconfortabil să vorbești cu străinii prin microfon sau pur și simplu nu dorești să o faci, poți contribui în continuare prin semnalizarea dușmanilor, a locațiilor interesante și chiar a celor mai bune arme din Apex Legends pe care le vrei sau crezi că alții le-ar găsi utile. Acest shooter post-apocaliptic a fost lansat de ceva timp, dar este totuși un moment excelent pentru a te alătura. De asemenea, vor exista mereu noi legende în Apex Legends pentru jucători să le descopere, promițând să aducă un suflu nou listei actuale de personaje din Apex Legends la fiecare câteva luni.

Fall Guys

Fall Guys. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Dacă ai urmărit vreodată emisiuni de jocuri precum Takeshi’s Castle sau Total Wipeout și ai simțit că poți face asta, atunci ar trebui să încerci acest joc de petrecere. Scopul tău este să nu fii eliminat de obstacole sau, ocazional, de alte personaje. Vei lucra singur sau vei coopera cu alți jucători în diverse evenimente, până la o finală în care ultimele personaje rămase încearcă să obțină coroana victoriei. De când a devenit un joc gratuit, Fall Guys a adoptat o abordare sezonieră pentru actualizările sale, inclusiv provocări și treceri de luptă, similar cu Fortnite. Prin schimbarea constantă a evenimentelor, jocul pare mereu proaspăt, iar dacă te alături cu prietenii, puteți concura pentru a vedea cine este supraviețuitorul suprem.

League of Legends sau Dota 2

LOL VS DOTA 2. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Înainte să te opui includerii acestor două gigante rivale ale genului MOBA într-o singură intrare, intenționăm să recomandăm unul sau altul, nu pe ambele – și să recunoaștem: în timp ce obiectele și căile oferă experiențe de joc diferite, aspectul multiplayer al ambelor jocuri este în mare parte același, indiferent dacă joci cu campionii League of Legends sau cu eroii Dota 2. Adună patru prieteni și descoperiți cum fiecare dintre voi se descurcă pe câmpul de luptă sau fii aliatul unei echipe de patru străini foarte apropiați de tine ca rang. Scena competitivă din jurul ambelor jocuri este gigantică – aproape patru milioane de oameni au urmărit în același timp semifinalele Campionatului Mondial de LoL în noiembrie 2019. În august 2019, fondul de premiere pentru The International al Dota a depășit 34 de milioane de dolari, cel mai mare fond în istoria esports-ului. League of Legends este jocul cel mai urmărit de pe Twitch în 2019, iar cu aproximativ opt milioane de jucători simultani pe zi față de media de 400.000 a Dota, este clar să vedem care dintre cele două este mai popular. Aceasta nu înseamnă neapărat că LoL este jocul mai bun, dar cifrele au sens atunci când luăm în considerare cât de bine reușesc cei de la Riot să lanseze hituri absolute pentru promovarea MOBA-ului lor. Îți recomandăm să încerci câteva partide în ambele jocuri multiplayer înainte de a decide care este cel mai bun MOBA.

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Left 4 Dead 2 este un joc de co-op în stil first-person shooter cu tematică zombie. Este unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer din gen datorită gameplay-ului său captivant și al atmosferei intense create de hoardele de zombi. Jucătorii formează o echipă de supraviețuitori și trebuie să se strecoare prin diferite medii, cum ar fi o zonă mlăștinoasă, un parc de distracții înfricoșător și suburbiile New Orleans-ului, în timp ce se luptă cu valuri de zombi care încearcă să-i oprească.

Overwatch 2

Overwatch 2.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Overwatch 2 este continuarea popularului joc de tip shooter cu eroi de la Blizzard Entertainment. Acest joc se bazează pe gameplay-ul de echipă și pe utilizarea abilităților speciale ale eroilor pentru a câștiga meciurile. Overwatch 2 aduce îmbunătățiri la nivelul calității vieții și introduce un nou format de joc 5v5. Jocul are o gamă diversă și colorată de eroi, fiecare cu propriile abilități și stiluri de joc distincte. Cu adăugarea de noi hărți și moduri de joc, Overwatch 2 continuă să ofere o experiență captivantă pentru jucători.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike Global Offensive. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

 Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) este un joc de tip first-person shooter dezvoltat de Valve. Este o versiune actualizată a celebrului joc CS și a devenit unul dintre cele mai populare jocuri multiplayer de pe platforma Steam. CS:GO oferă o experiență de joc competitivă și tacticală, în care jucătorii se luptă în echipe pentru a atinge obiective specifice. Cu o bază solidă de jucători și suport constant din partea dezvoltatorilor, CS:GO este unul dintre cele mai apreciate jocuri multiplayer de pe piață.

Warzone 2

Warzone 2. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

 Warzone 2 este continuarea jocului battle royale al francizei Call of Duty. Jocul are o bază mare de jucători și oferă o experiență de luptă intensă și rapidă. Jucătorii se duelează pe insulă mare, căutând echipament și luptându-se pentru a supraviețui până la sfârșitul meciului. Warzone 2 primește în mod regulat actualizări și oferă o varietate de moduri de joc și opțiuni de personalizare a armamentului.

Rocket League

Rocket League.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Rocket League este un joc de tip sport motorizat în care jucătorii controlează mașini și încearcă să marcheze goluri într-o minge uriașă. Jocul combină elemente de fotbal și curse auto, oferind o experiență unică și plină de acțiune. Rocket League poate fi jucat în modul online, dar și în modul local split-screen multiplayer, ceea ce îl face distractiv și pentru jocul în compania prietenilor. Gameplay-ul simplu, dar profund, al Rocket League îl face captivant și provocator pentru jucătorii de toate nivelurile de abilitate.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

 Rainbow Six Siege este un joc de tip first-person shooter tactico-militar dezvoltat de Ubisoft. În acest joc, strategia de echipă, comunicarea și planificarea sunt la fel de importante precum abilitățile individuale de tragere. Jucătorii preiau rolul unor operatori speciali din diverse forțe de elită și se luptă într-o varietate de moduri de joc, cum ar fi asediul unei clădiri sau protejarea unui obiectiv.

Diferența principală între Rainbow Six Siege și alte jocuri FPS este accentul pus pe distrugere și pe strategia complexă. Jucătorii pot distruge pereți, ferestre și alte elemente ale mediului pentru a-și crea propriile rute și tactici. Jocul are o gamă variată de operatori, fiecare cu propriile abilități și utilități speciale, ceea ce adaugă o dimensiune strategică suplimentară.

Don’t Starve Together

Don't Starve Together.Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

Don’t Starve Together este un joc de supraviețuire într-o lume întunecată și plină de pericole. Jucătorii trebuie să colaboreze pentru a supraviețui în fața amenințărilor mediului și a creaturilor înfricoșătoare. Jocul pune accent pe colectarea de resurse, construirea de adăposturi și echiparea cu echipament pentru a face față provocărilor.

Grand Theft Auto Online

Grand Theft Auto Online. Cele mai bune jocuri multiplayer pe care le poți juca chiar acum

 Grand Theft Auto Online este componenta multiplayer a jocului open-world Grand Theft Auto V. Jucătorii pot explora orașul fictiv Los Santos într-o experiență online, completând misiuni, participând la curse și interacționând cu alți jucători. Există o varietate de activități și moduri de joc disponibile complexe care necesită cooperare între jucători.

Grand Theft Auto Online oferă și posibilitatea de a crea conținut propriu și de a participa la roleplay în cadrul serverelor dedicate. Acest aspect a atras atenția creatorilor de conținut de pe platforme precum Twitch și YouTube, care au creat povești și aventuri unice în lumea vibrantă a Los Santos-ului.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune jocuri multiplayer disponibile pe PC. Fie că îți dorești o experiență tactico-militară ca în Rainbow Six Siege, supraviețuire și cooperare, aventuri într-un oraș vastsau alte tipuri de jocuri multiplayer, există ceva pentru fiecare gust. Indiferent dacă îți place să joci alături de prieteni sau să interacționezi cu jucători din întreaga lume, aceste jocuri oferă experiențe captivante și distractive. Acest domeniu a făcut progrese foarte mari, dacă aruncăm o privire la jocurile mai vechi, așa că nu ezita să explorezi aceste titluri și să te bucuri de aventurile lor multiplayer pe PC.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.