Microsoft si LG devin parteneri in cursa Internet of Things

microsoft si lg

LG Electronics a comunicat presei ca a semnat un memorandum de intelegere (MOU) cu Microsoft pentru a dezvolta produse pentru Internet of Things (IoT). Directorii ambelor companii, inclusiv Sata Nadella, CEO Microsoft, s-au intalnit saptamana trecuta pentru a discuta viitoarele planuri.

Potrivit publicatiei Korea Times, LG planuieste sa profite de platformele de cloud computing ale Microsoft pentru a lansa produse compatibile atat pentru consumatorii obisnuiiti cat si pentru segmentul business. Cateva dispozitive sunt asteptate sa fie prezentate in cadrul evenimentului CES 2015 din luna Ianuarie a anului viitor.

Toate lucrurile de pe internet sunt dedicate produselor ca PC-urile, laptopurile si dispozitivele mobile pentru a ajuta utilizatorii sa somunice si sa formeze o retea pentru a impartasi informatii. Aceste beneficii a retelelor si informatiilor impartasite conduc catre o dezvoltare rapida a Internetului. Speram sa castigam initiative si credem ca parteneriatul extins cu Microsoft sa paveze calea in a obtine scopul.” a declarat directorul LG Electronics.

Exista si speculatia care spune ca LG a intrat in parteneriatul cu Microsoft pentru a produce dispozitive Windows Phone. Asta ar insemna ca LG ar putea introduce pe piata noi dispozitive Windows in Aprilie anul viitor ca parte a prezentarii Windows 9 „Threshold”. Microsoft va prezenta Windows 9 pe 30 Septembrie.

LG a lansat un dispozitiv Windows Phone 7 in anul 2010 iar, pana acum, nu a produs un dispozitiv Windows 8. In luna Mai a acestui an, au aparut in presa informatii despre faptul ca LG dezvolta un dispozitiv ce suporta sistemul de operare Windows 8.1 denumit LG Uni8.

Citește și alte articole:

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *