Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft nu va mai permite ca jucătorii să utilizeze accesoriile neautorizate pentru Xbox. Această informație a fost dezvăluită de Windows Central, care afirmă că această politică va intra în vigoare de la data de 12 noiembrie 2023.

Totul a început atunci când unii utilizatori au primit mesaje de avertizare atunci când s-au conectat la consolele Xbox cu diferite dispozitive neautorizate. Mesajul îi informează pe aceștia că dispozitivul lor va fi blocat cu „eroarea 0x82d60002” după data de 12 noiembrie.

Microsoft va bloca toate accesoriile neautorizate pentru Xbox. eroare 0x82d6000 pe Xbox
Sursa fotografiei: Reddit

După ce utilizatorul primește avertismentul, acesta va mai avea la dispoziție două săptămâni pentru a folosi accesoriul respectiv, după care acesta va fi blocat pentru consola Xbox.

Controllerele sau accesoriile de la alte branduri care dețin logo-ul „designed for Xbox” nu vor fi afectate, însă cele care nu au fost oficial autorizate de Microsoft se pot confrunta cu riscul de a genera această eroare și de a fi blocate pentru utilizare.

De exemplu, Brook Gaming, care produce un adaptor care suportă controllerele PlayStation pe Xbox, afirmă că dispozitivul este afectat de blocarea făcută de Microsoft. În acest sens, Brook Gaming a avertizat utilizatorii printr-o postare în care vorbește despre o serie de produse care nu se vor mai putea utiliza pe Xbox.

Foarte mulți utilizatori au declarat că sunt afectați în mod negativ de aceste schimbări, susținând faptul că dispozitivele neautorizate pe care aceștia le folosesc reprezintă un mare avantaj pentru comunitatea de jocuri.

Sursele speculează că această blocare ar putea fi legată de eforturile companiei de a convinge toți producătorii de astfel de accesorii să ceară aprobarea Microsoft pentru ca acestea să fie utilizate în continuare.

Totuși, până la un anunț oficial, aceste informații se bazează doar pe erorile care au apărut în ultima vreme și pe speculațiile care se fac cu privire la acest subiect. Vom aștepta ca Microsoft să își expună părerea în legătură cu aceste erori și să confirme sau să infirme zvonurile.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.