Free cookie consent management tool by TermsFeed

Filmele de comedie sunt una dintre cele mai adorate categorii din lumea cinematografiei. Lista de mai jos prezintă producții special concepute pentru a stârni amuzamentul, făcându-ne să luăm o mică pauză de la evenimentele de zi cu zi.

Personajele excentrice și replicile memorabile te vor face să te bucuri cu adevărat de vizionarea acestor titluri lansate în anul 2023, reprezentând unele dintre cele mai bune filme de comedie.

10. No Hard Feelings

Data apariției: 23 iunie 2023

Durata: 1h 43 min

Platformă de streaming: Netflix

Maddie, care a trăit toată viața în Hamptons, își vede mașina confiscată și se confruntă cu riscul de a-și pierde casa. Căutând cu disperare un loc de muncă, aceasta găsește un anunț în care părinții unui proaspăt absolvent de liceu vor ca acesta să meargă la întâlniri cu o fată, în schimbul unei mașini Buick folosite. Maddie acceptă această oportunitate de a-și înlocui mașina și merge să discute cu părinții lui Percy, care-și doresc ca acesta să experimenteze prima relație de dragoste înainte de a merge la facultate. Maddie plănuiește o întâlnire întâmplătoare cu Percy, însă totul se transformă într-un dezastru.

9. Theater Camp

Data apariției: 14 iulie 2023

Durata: 1h 32 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

Joan Rubisnsky se află la conducerea AdirondACTS, o tabără de teatru din New York. În urma unor probleme de sănătate, aceasta ajunge în stare gravă la spital, în timp ce Troy, fiul său, trebuie să-i preia responsabilitățile. Treptat, el își dă seama că personalitatea sa intră în conflict cu copiii aflați în tabără, dar și cu ceilalți profesori. Cu toate acestea, spectacolul trebuie să continue, iar Troy își va da toată silința în relațiile sale interpersonale și în încercarea de a rezolva dificultățile financiare ale taberei.

8. Barbie

Data apariției: 21 iulie 2023

Durata: 1h 54 min

Platformă de streaming: HBO Max

Barbie este unul din filmele de comedie care au fost extrem de așteptate în 2023 și extrem de apreciate mai apoi. Cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale, Barbie și Ken ne arată cum este să fii o ființă perfectă care trăiește într-un loc perfect. Pe lângă drama legată de conceptul de perfecțiune și identitate, filmul este presărat cu multe momente comice de care publicul se va bucura în totalitate.

7. Red, White, and Royal Blue

Data apariției: 11 august 2023

Durata: 1h 58 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

Red, White & Royal Blue face parte din filmele de comedie roantice din 2023, regizat de Matthew Lopez în debutul său regizoral în filme de lung metraj. Scenariul este bazat pe romanul cu același nume din 2019 scris de Casey McQuiston și descrie evoluția unei povești de dragoste dintre fiul președintelui Statelor Unite (Taylor Zakhar Perez) și un prinț britanic (Nicholas Galitzine). Acesta este ultimul film lansat sub numele Amazon Studios, înainte ca studioul să se schimbe în Amazon MGM Studios o lună mai târziu.

6. Strays

Data apariției: 18 august 2023

Durata: 1 h 33 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

Când Reggie (vocea lui Will Ferrell), un terrier de frontieră naiv și neobosit de optimist, este abandonat pe străzile orașului de către Doug, proprietarul său, cățelul este ferm convins că stăpânul său iubit nu l-ar fi părăsit în mod intenționat. Dar odată ce Reggie se alătură unui vorbăreț numit Bug (vocea lui Jamie Foxx), un vagabond care iubește libertatea și crede că stăpânii sunt niște fraieri, Reggie își dă în cele din urmă seama că a fost conștient abandonat și începe să-și vadă stăpânul drept ticălosul fără inimă care este de fapt. Reggie își formează propria haită și pornesc împreună în misiunea de a se răzbuna pe Doug.

5. Bottoms

Data apariției: 25 august 2023

Durata: 1h 31 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

După impresionantul său debut în lungmetraj cu Shiva Baby, regizoarea Emma Seligman se reunește cu Rachel Sennott pentru unele dintre cele mai bune filme de comedie din acest an. Bottoms urmărește povestea a două prietene, PJ (Sennott) și Josie (Ayo Edebiri), care pun la cale un plan pentru a deveni populare la școală și de a se apropia de fetele de care acestea sunt îndrăgostite. Cele două prietene îi găsesc noi aliați într-un coleg de clasă și un profesor, formând împreună un club de autoapărare unde toți elevii pot participa, iar acest eveniment declanșează intriga.

4. The Cloned Tyrone

Data apariției: 14 iulie 2023

Durata: 2h 2 min

Platformă de streaming: Netflix

Noul film Netflix, o comedie combinată cu thriller și SF, te va face să râzi prin poveștile unei organizații secrete care terorizează o comunitate nevinovată de culoare. În timp ce între traficanții de substanțe ilegale se dă o luptă pentru supremație, momentele comice vor diminua realitatea dură din spatele groazei fantastice care se desfășoară pe ecran.

3. Chang Can Dunk

Data apariției: 10 martie 2023

Durata: 1 h 49 min

Platformă de streaming: Disney Plus

Filmul de comedie marca Disney vorbește despre un jucător de baschet chinez-american care încheie un pariu cu adversarul său, cum că va reuși să facă un slam dunk până la finalul sezonului. Personalitatea extrem de competitivă a protagonistului îl face pe acesta să se izoleze față de toată lumea, cu excepția mamei sale. Filmul de comedie conține scene extrem de amuzante, dar în același timp se concentrează și pe dezvoltarea personajului principal, care află că maturitatea nu se obține prin scurtături.

2. Joy Ride

Data apariției: 7 iulie 2023

Durata: 1 h 35 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

Aproape imediat după ce s-au întâlnit când erau copii, Audrey și Lolo au devenit inseparabile. Ele au rămas alături una de cealaltă până la finalul școlii, începutul carierelor lor și în debutul multor alegeri nepotrivite. Acum, în calitate de asociate ale unei firme de avocatură, Audrey are șansa de a încheia un contract de afaceri foarte important în China, în timp ce Lolo se alătură aventurii în calitate de traducător. Cu ajutorul altor doi prieteni, grupul transformă călătoria într-o experiență de neuitat, plină de momente comice.

1. Magic Mike’s Last Dance

Data apariției: 10 februarie 2023

Durata: 1h 52 min

Platformă de streaming: Amazon Prime Video

Mike nu se simte cu adevărat împlinit decât atunci când dansează, însă acesta jură că s-a retras din activitate. Totul pare credibil, până în momentul în care protagonistul este ispitit să revină în acțiune pentru un ultim job. După ce și-a pierdut afacerea cu mobilier, Mike lucrează ca barman la diferite evenimente organizate în Miami. Acolo o întâlnește pe Max, care îi oferă lui Mike o sumă exorbitantă pentru un ultim dans, invitându-l să creeze o coregrafie alături de ea.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai iubite titluri care fac parte din categoria filmelor de comedie din anul 2023. Fiecare dintre ele dezvoltă subiecte interesante, oferind în același timp o experiență moralizatoare. Chiar dacă protagoniștii înfățișează actori debutanți sau profesioniști, regizori la început de drum sau experimentați, toate ecranizările enumerate își merită locul pe lista cu filme de comedie din acest an.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.