Free cookie consent management tool by TermsFeed

Evenimentul Scary Fast de la Apple a prezentat o serie revoluționară de Mac-uri ce includ ultimele procesoare M3. Cipurile M3, bazate pe procesul de 3nm al TSMC, oferă o creștere semnificativă a performanței grafice, cu o îmbunătățire de 1,8x față de seria M2. Nucleelor de eficiență le revine, de asemenea, o îmbunătățire semnificativă de 30% față de M2 și un salt notabil de 50% față de M1.

Astfel, iată tot ce a anunțat Apple la evenimentul Scary Fast:

Familia de procesoare M3

Seria Apple M3 - Arhitectura procesoare
Sursa fotografiei: Apple.com

M3 introduce Cache Dinamic, optimizând alocarea de bandă pe baza sarcinilor, depășind gestionarea tradițională a memoriei. De asemenea, susține Shader Mesh și Ray Tracing accelerat de hardware pentru redarea superioară a graficii, în special pentru editarea video/foto dar ajută și la jocuri.

Noi versiuni de MacBook Pro 14 și 16 inch

Noi versiuni de MacBook Pro 14 și 16 inch
Sursa fotografiei: Apple.com

Noile modele MacBook Pro de la Apple, disponibile în dimensiuni de 14 și 16 inch, includ acum cipuri M3 Pro și M3 Max, promițând viteze remarcabile și până la 128GB de memorie unificată pentru utilizatorii avansați. Finisajul elegant Space Black și durata îmbunătățită a bateriei de până la 22 de ore adaugă la atractivitatea lor.

MacBook Pro de 14 și 16 inch pot fi comandate deja, în avans, începând de la 6.999 RON și, respectiv, 11.499 RON, versiunile M3 și M3 Pro urmând să fie livrate în curând, iar modelele M3 Max fiind programate pentru sfârșitul lunii noiembrie.

Noul iMac de 24 inch

Culori Noul iMac de 24 inch
Sursa fotografiei: Apple.com

Noul iMac de 24 inch, echipat cu cipul M3, se laudă cu o viteză de două ori mai mare decât predecesorul său și aduce îmbunătățiri semnificative ale performanței în comparație cu modelele bazate pe Intel. iMac-ul își păstrează designul iconic, oferind o cameră FaceTime de înaltă definiție, un sistem de sunet premium și un ecran Retina 4.5K strălucitor, cu o luminozitate de 500 de nits.

Începând de la 6.499 RON, iMac-ul de 24 inch este programat să înceapă să fie livrat săptămâna viitoare, consolidând poziția de lider a Apple pe piața de calculatoare de tip desktop.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.