Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de editare video, există o serie de aplicații diferite disponibile pe piață. Cu toate acestea, nu toate aceste aplicații sunt create la fel. Unele sunt mai ușor de utilizat decât altele, unele au mai multe funcții, iar altele sunt mai accesibile. Atunci când alegeți o aplicație de editare video, este important să țineți cont de nevoile și bugetul dvs. De exemplu, dacă sunteți un editor video profesionist, veți avea nevoie de o aplicație cu mai multe funcții și mai multă flexibilitate. Pe de altă parte, dacă pur și simplu doriți să editați videoclipuri pentru a le partaja pe rețelele de socializare, s-ar putea să nu aveți nevoie de toate dotările care vin cu o aplicație mai scumpă. În general, cele mai bune aplicații de editat video sunt cele care găsesc un bun echilibru între preț și funcționalitate. Astfel, mai jos am pregătit o listă cu cele mai bune aplicații de editat video disponibile în prezent. Iată care sunt acestea!

Aplicații de editat video pentru dispozitive mobile

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush este o aplicație de editare video fiabilă, de tip multi-platformă
Un instrument de calitate, Adobe Premiere Rush este excelent pentru creatorii de videoclipuri online care nu doresc să petreacă toată ziua editând conținut

Adobe Premiere Rush este un software de editare video conceput pentru procesarea rapidă a clipurilor care urmează să fie încărcate pe rețelele de socializare. Software-ul are o interfață de utilizator foarte simplă, cu pictograme și panouri mari. Astfel, este foarte ușor să efectuați sarcini standard de editare video, cum ar fi glisarea și plasarea secvențelor pe linia de timp, corectarea culorilor, mixarea muzicii sau a vocii sau adăugarea de texte și tranziții. Premiere Rush oferă, de asemenea, câteva caracteristici unice, concepute pentru a accelera procesul de editare. De exemplu, vă convertește automat videoclipurile în formatul corect pentru fiecare platformă de socializare. Acest lucru poate economisi mult timp atunci când încercați să postați videoclipuri pe mai multe platforme.

Fiind o aplicație de editare video multiplatformă, aceasta este mai ușor de utilizat decât software-ul Adobe pentru desktop, mai complex, precum Premiere Pro și After Effects. Acestea fiind spuse, Premiere Rush nu este doar pentru amatori, ci chiar și pentru profesioniști. Vă puteți abona la Premiere Rush ca plată unică, ca parte a unui plan de start gratuit limitat, ca pachet cu Premiere Pro sau ca parte a întregii suite Adobe. Cu Premiere Rush, puteți crea și edita cu ușurință clipuri video în deplasare, fără a fi nevoit să vă faceți griji cu privire la instrumente și funcții complexe. Indiferent dacă sunteți începător sau profesionist, Premiere Rush este o alegere excelentă ca aplicație de editare video.

iMovie

iMovie este un instrument de editare excelent pentru începători și pentru utilizatorii cu experiență puțină sau deloc
iMovie este o opțiune excelentă pentru începători și pentru utilizatorii care nu sunt preocupați să aibă multe funcții complexe la îndemână

iMovie este o alegere excelentă pentru începătorii în editarea video sau pentru cei care doresc doar să adauge titluri, muzică, voiceovers și fotografii la clipurile homemade. Aplicația suportă 4K pe dispozitivele moderne și se integrează foarte bine în ecosistemul Apple, facilitând partajarea videoclipurilor editate cu familia și prietenii. Deși îi lipsesc unele dintre funcțiile mai sofisticate ale concurenților săi, iMovie compensează cu prisosință prin ușurința de utilizare și accesibilitate.

Aplicația are o interfață simplă, care facilitează începerea și include toate funcțiile de care ai nevoie pentru a crea videoclipuri cu aspect profesional. Unul dintre cele mai bune lucruri despre iMovie este că acceptă rezoluții înalte, astfel încât puteți crea videoclipuri care arată uimitor pe cele mai noi dispozitive. O altă caracteristică excelentă este capacitatea de a importa și edita videoclipuri capturate în modul Cinematic pe iPhone 13. Dacă aveți un iPhone sau iPad nou, puteți utiliza acum controlul Cinematic din inspector pentru a modifica intensitatea videoclipului pentru un aspect mai profesional.

FilmoraGo

FilmoraGo este un editor video ușor de utilizat și plin de funcții, echipat cu instrumente puternice
FilmoraGo este o aplicație gratuită de editare video bună, cu o interfață bine concepută, dar cu o selecție slabă de funcții suplimentare

Dacă sunteți în căutarea unei aplicații de editat video universală, atunci FilmoraGo este o alegere bună. Aveți la dispoziție toate instrumentele de bază pe care le-ați aștepta de la o aplicație de editare video de bază, cum ar fi posibilitatea de a tăia și diviza videoclipurile, de a ajusta viteza video, de a controla volumul și de a re-secvenția clipurile. Și, deși FilmoraGo nu dispune de funcții avansate, cum ar fi editarea multitrack, acest lucru o face mai ușor de utilizat și mai ușor de învățat. În plus, este disponibil atât pentru iPad, cât și pentru dispozitivele Android.

În ciuda faptului că este o aplicație gratuită, FilmoraGo are multe caracteristici care se adresează utilizatorilor care caută distracție și creativitate în editarea lor video. După o mare actualizare în iunie 2021, aplicația se mândrește cu o nouă interfață de utilizator, precum și cu o cameră AR și moduri de lumină și întuneric. În plus, acum puteți alege să îmbinați videoclipuri în aceeași imagine și puteți adăuga text sau autocolante la videoclipurile dvs. cu doar câteva atingeri. Fie că sunteți un profesionist experimentat sau sunteți la început cu editarea video, aplicația FilmoraGo merită cu siguranță încercată.

Aplicații de editat video pentru PC

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro este un program masiv de editare video cu un set enorm de capabilități
Adobe Premiere Pro este unul dintre cele mai bune programe profesionale de editare video existente. Plin de instrumente de nivel profesionist, cele mai noi actualizări ale aplicației Creative Cloud creează un flux de lucru eficient pentru crearea de videoclipuri profesionale

Adobe Premiere Pro este un software de editare video, utilizat în mod obișnuit pentru a crea orice, de la videoclipuri YouTube la filme de la Hollywood. Suportă formatele 4K, 8K și VR și dispune de instrumente de tăiere și editare care vă oferă un grad ridicat de precizie și control. Puteți lucra pe un număr nelimitat fișiere video, ceea ce îl face ideal pentru proiecte complexe. Premiere Pro are, de asemenea, o gamă largă de efecte și plugin-uri încorporate, astfel încât puteți adăuga cu ușurință efecte speciale sau tranziții la videoclipurile dvs. În plus, software-ul se integrează cu alte produse Adobe Creative Suite, ceea ce facilitează partajarea proiectelor între aplicații.

Adobe Premiere Pro este este actualizat în mod constant cu noi caracteristici. Este multi-platformă, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat atât pe computere Windows, cât și pe computere Mac, iar fișierele sale sunt compatibile cu alte instrumente Adobe, cum ar fi After Effects și Photoshop. Premiere Pro are, de asemenea, funcții de colaborare excelente, ceea ce facilitează lucrul cu alte persoane la proiecte. În plus, toți abonații Creative Cloud primesc gratuit toate actualizările, astfel încât puteți fi întotdeauna sigur că utilizați cea mai recentă versiune a software-ului. Prin urmare, indiferent dacă sunteți un editor video profesionist sau sunteți la început de drum, Adobe Premiere Pro este o opțiune excelentă.

Final Cut Pro

Final Cut Pro oferă cele mai avansate instrumente de organizare dintre toate aplicațiile profesionale de editare video
Final Cut Pro X este cea mai bună opțiune pentru editarea video pe dispozitive Mac. Este stabil, rapid și ușor de utilizat.

Final Cut Pro este un program de editare video popular pentru profesioniști. Este disponibil numai pentru calculatoarele Mac, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unii utilizatori. Un punct forte al Final Cut Pro este faptul că poate fi cumpărat printr-o singură plată, decât cu un abonament, ca în cazul altor programe de editare video. Acest lucru le poate permite utilizatorilor să economisească bani pe termen lung. Un alt avantaj al Final Cut Pro este reprezentat de funcțiile sale organizatorice solide. Programul dispune de instrumente puternice de grupare care pot ajuta la menținerea proiectelor organizate și pe drumul cel bun. În plus, Final Cut Pro se integrează bine cu alte produse Apple, ceea ce poate fi util pentru utilizatorii care sunt deja familiarizați cu ecosistemul Apple.

Final Cut Pro este plin de funcții precum editarea multi-cam și echilibrarea inteligentă a culorilor și este optimizat pentru a obține maximum de la Mac-ul dumneavoastră. În plus, există o perioadă de probă gratuită de 90 de zile, astfel încât să îl puteți încerca înainte de a vă hotărî dacă este potrivit pentru dvs. Printre caracteristicile noastre preferate se numără cronologia magnetică, suportul pentru TouchBar, instrumentele puternice de organizare și funcțiile 360 + HDR. Iar corecția avansată a culorilor este de neegalat. Indiferent dacă sunteți un profesionist experimentat sau sunteți la început de drum, Final Cut Pro este instrumentul perfect multe tipuri de nevoie de editare video.

CyberLink PowerDirector

PowerDirector e un program de editare video dezvoltat de CyberLink. PowerDirector rulează pe Windows 7, 8, 8.1 10 și 11
CyberLink PowerDirector este perfect pentru cei care nu cunosc intuitiv editarea video și au nevoie de puțin ajutor pentru a-și produce conținutul. O interfață simplificată și o procesare rapidă îl fac o alegere bună atât pentru utilizatorii de PC, cât și pentru cei de Mac.

CyberLink PowerDirector oferă o soluție completă de editare video atât pentru utilizatorii de Mac, cât și pentru cei de Windows. Programul oferă o gamă largă de caracteristici puternice, incluse într-un pachet ușor de utilizat. CyberLink oferă mai multe versiuni de PowerDirector, inclusiv PowerDirector Ultra, PowerDirector Ultimate și PowerDirector 365. Fiecare versiune oferă diferite caracteristici și opțiuni de preț pentru a se potrivi nevoilor oricărui utilizator. De altfel, PowerDirector 365 este pe bază de abonament care oferă acces la toate caracteristicile programului la un preț anual redus.

O caracteristică care este disponibilă pe ambele platforme este capacitatea de a crea videoclipuri pătrate, cu un raport de aspect 1:1, care sunt excelente pentru social media. În plus, PowerDirector 365 include grafică de mișcare încorporată și muzică fără drepturi de autor. De altfel, versiunea pentru Mac oferă o interfață intuitivă și capacități de curățare a zgomotului de fundal. Ambele versiuni permit, de asemenea, utilizatorilor să își previzualizeze lucrările în 4K. Astfel, în general, PowerDirector este o alegere excelentă atât pentru utilizatorii de Windows, cât și pentru cei de Mac care caută un program de editare video complet.

Întrebări frecvente

Ce face o aplicație de editare video?

Un aplicație de editare video este un program care vă ajută să editați fișiere video. Software-ul vă permite să tăiați, să divizați și să uniți fișiere video, precum și să adăugați efecte și tranziții. De asemenea, vă permite să adăugați text, fotografii și sunet la videoclip. Puteți utiliza software-ul de editare video pentru a crea filme, prezentări de diapozitive și alte videoclipuri. Unele programe software de editare video sunt concepute pentru anumite tipuri de videoclipuri, cum ar fi cele homemade sau videoclipurile de Hollywood. Alte programe software de editare video sunt mai generale și pot fi folosite pentru orice tip de videoclip.

Ce software de editare video folosesc youtuberii?

Orice YouTuber aspirant știe că editarea video este o parte esențială a procesului. La urma urmei, chiar și cele mai bune înregistrări nu vor fi foarte impresionante dacă nu sunt clare, nu sunt focalizate sau dacă sunt realizate greșit. Dar cu atât de multe programe de editare video diferite pe piață, poate fi greu să știi pe care să îl folosești. Pentru mulți YouTuberi, răspunsul este iMovie. Acest program, care vine preinstalat pe majoritatea computerelor Apple, este ușor de utilizat și relativ simplu de învățat. Pentru editorii video mai experimentați sau pentru cei care caută mai multe funcții, Final Cut Pro și Adobe Premiere Pro CC sunt ambele alegeri populare. Ambele programe oferă o gamă largă de funcții, deși pot fi dificil de stăpânit.

Aplicațiile de editare video au slow motion?

Răspunsul la această întrebare depinde de aplicația pe care o folosiți. Unele aplicații de editat video au capacități de slow motion, în timp ce altele nu. Dacă sunteți în căutarea unei aplicații care are capabilități de slow motion, există câteva lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere. În primul rând, asigurați-vă că aplicația pe care o alegeți acceptă formatul video pe care îl utilizați. În al doilea rând, verificați dacă aplicația oferă o gamă largă de viteze sau dacă este limitată la doar câteva opțiuni. În al treilea rând, acordați-vă ceva timp pentru a experimenta cu aplicația pentru a vedea dacă aceasta vă satisface nevoile. Cu puțină cercetare, ar trebui să puteți găsi o aplicație de editare video care să aibă slow motion.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.