Free cookie consent management tool by TermsFeed

Windows 11 este cel mai recent sistem de operare de la Microsoft, iar una dintre caracteristicile sale cheie este posibilitatea de a lansa aplicații Android fără a fi nevoie să instalați un emulator de la o terță parte. Datorită unui subsistem Android integrat direct în sistemul de operare, utilizatorii se pot bucura de o experiență perfectă atunci când folosesc aplicațiile Android preferate pe dispozitivele Windows 11. Cu toate acestea, în prezent, această caracteristică nu este cu adevărat optimizată pentru jocuri. Dar vestea bună este că Microsoft lucrează la îmbunătățiri care ar trebui să facă jocurile Android pe Windows 11 o experiență mai plăcută pentru toți.

În Statele Unite, Microsoft tocmai a lansat o ediție de tip preview a Windows 11 (cea care permite testarea noilor funcții înainte de lansarea pentru publicul larg). Printre modificările încorporate în această actualizare a versiunii de testare se numără îmbunătățiri orientate către gameri. De exemplu, în această listă de noutăți, Microsoft susține că subsistemul Android va fi compatibil cu jocurile video jucate cu ajutorul joystick-urilor (mapate pe WASD). De asemenea, sistemul va fi compatibil și cu gamepads. În plus, acesta va fi compatibil cu capacitățile de țintire, precum și cu glisarea folosind tastele săgeată, precum și posibilitatea de a glisa cu ajutorul acestor taste.

Cu alte cuvinte, se pare că Microsoft nu dorește să implementeze acest subsistem doar pentru jocuri ușoare sau pentru jocuri de tip brain teaser, ci ar putea susține și titluri Battle Royale precum PUBG Mobile (care poate fi jucat pe PC cu ajutorul unui emulator și al mapării butoanelor și joystick-ului).

Din nefericire, există condiții hardware prealabile pentru utilizarea corectă a acestui subsistem Android din Windows 11. Pentru a-l utiliza, veți avea nevoie de cel puțin 8GB de memorie RAM și de un procesor Intel Core i3 cu o arhitectură de generația a șaptea sau mai bună, un AMD Ryzen 300 sau un Snapdragon 8c, fie un AMD A10-7800K.

Există, de asemenea, și o problemă în ceea ce privește catalogul. Microsoft nu colaborează cu Google, ci mai degrabă cu Amazon. Așadar, neoficial, Amazon Appstore conține aplicații și jocuri care sunt disponibile doar acolo.

Google lucrează, de asemenea, la alternativa sa

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că Google lucrează, de asemenea, la o soluție alternativă pentru a aduce jocurile concepute pentru Android pe PC-urile cu Windows. Mai exact, firma din Mountain View va oferi o versiune pentru Windows a aplicației sale Google Play Games. Versiunea beta a acestui proiect a fost lansată în ianuarie în Coreea de Sud, Hong Kong și Taiwan. Iar recent, firma a extins această versiune beta și în Australia și Thailanda.

De asemenea, Google a comunicat deja cerințele minime pentru utilizarea acestui nou serviciu. Utilizatorul va avea nevoie de un PC cu Windows 10, un SSD, 20GB de spațiu de stocare disponibil, un procesor cu 8 nuclee logice, 8GB de memorie RAM și o placă grafică „gaming class”:

 • NVIDIA GeForce GTX 600, 700, 800, 900 sau seria 10
 • Seria NVIDIA Volta
 • Seria NVIDIA GeForce 16, 20 sau 30
 • Placă grafică Intel Iris Xe
 • AMD Radeon HD 7790, 7850, 7870, 7950, 7970 sau 7990
 • AMD Radeon HD 8970 sau 8990
 • AMD Radeon R9 200 Series
 • AMD Radeon R7/R9 seria 300
 • Seria AMD Radeon RX 400
 • AMD Radeon RX 570, 580 sau 890 Series
 • Seria AMD Radeon RX Vega
 • Seria AMD Radeon VII
 • AMD Radeon RX 5000 sau seria 6000

De asemenea, a fost furnizat un test de compatibilitate pentru a permite utilizatorului să afle cu ușurință dacă computerul său este compatibil.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.