Free cookie consent management tool by TermsFeed

Quentin Tarantino și-a construit o reputație de a fi unul dintre cei mai deschiși critici de film. Nu se teme niciodată să spună ce gândește, fie că laudă un film, fie că îl face praf. Așa că a fost o surpriză când, recent, a avut numai lucruri bune de spus despre cel mai recent film al lui Tom Cruise, Top Gun Maverick. Într-un interviu, Tarantino a lăudat filmul ca fiind „un spectacol cinematografic” și unul dintre cele mai bune filme din ultimii ani. El a continuat spunând că i-a plăcut secvențele de acțiune, jocul actoricesc și tonul general al filmului. Deși este rar să îl vezi pe Tarantino făcând astfel de laude la adresa unei lansări recente, acest lucru demonstrează cât de mult i-a plăcut Top Gun: Maverick.

Vorbind la podcastul ReelBlend împreună cu co-scenaristul său Pulp Fiction, Roger Avary, Tarantino a menționat că este inconfortabil pentru el să vorbească despre filmele actuale, „pentru că atunci sunt obligat să spun doar lucruri bune, altfel sună ca și cum nu aș fi respectuos și cu siguranță nu vreau să fac asta”. Dar apoi a adăugat: „Dar în acest caz, la naiba, mi-a plăcut Top Gun: Maverick. Mi s-a părut un film pur și simplu fantastic. L-am văzut la cinema, bineînțeles, și trebuie să spun că… împreună cu West Side Story al lui Spielberg, rahat, sunt cele mai bune realizări cinematografice pe care le-am văzut în ultimii ani. De fapt, ca să fiu sincer, nu credeam că voi mai vedea vreodată așa ceva. Este fantastic.”

Quentin Tarantino a continuat apoi: „eu personal iubesc atât de mult cinematografia lui Tony Scott, o iubesc atât de mult încât ajung să ador orice se apropie de cinematografia lui Tony Scott. Și trebuie să recunosc că Joseph a făcut o treabă excelentă. Respectul și dragostea pentru Tony au fost evidente în fiecare cadru. Am găsit-o în fiecare decizie luată de Tom. Cred că este cel mai apropiat lucru de un nou film de Tony Scott pe care îl vom vedea vreodată. A fost al naibii de fantastic.”

Înainte de lansarea filmului, Tarantino l-a sunat pe Tom Cruise și l-a întrebat cum va face filmul fără Tony Scott. Răspunsul lui Tom Cruise a fost: „Știu, pare de neconceput. De aceea am refuzat în toți acești ani, pentru că Tony era plecat. Dar acum am găsit o cale”. În cele din urmă, regizorul a vorbit despre scena revenirii lui Val Kilmer: „Poate părea inteligent și ieftin, dar funcționează al naibii de bine. Este ca și cum Charlie Chaplin ar muri pe scenă în ultima scenă din Limelight”.

Quentin Tarantino este cunoscut pentru stilul său unic de a face filme. Filmele sale implică, de obicei, o narațiune neliniară, dar fascinantă. Tarantino a lucrat, de asemenea, ca producător și editor la mai multe filme. De-a lungul carierei sale, a colaborat inclusiv cu Tony Scott. În 1993, Tarantino a scris scenariul pentru True Romance, un film polițist regizat de Scott. În anul următor, Tarantino a finalizat scenariul pentru Red Alert, deși nu este creditat pentru acesta. Tarantino a apărut, de asemenea, într-un rol cameo în Your Friend in My Bed, o comedie romantică din 1994 regizată de Rory Kelly. Pe lângă activitatea sa cinematografică, Tarantino a fost implicat și în televiziune. El a creat și regizat The Hateful Eight. De asemenea, a fost regizor la serialul de televiziune CSI: Crime Scene Investigation și scriitor al lungmetrajului From Dusk till Dawn din 1996 pe care se bazează From Dusk till Dawn: The Series.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.